Συνήθως αμέσως μετά τη γυμναστική είμαστε γεμάτοι στον ιδρώτα, κολλάμε ολόκληροι, μυρίζουμε και αισθανόμαστε ευαίσθητους όλους τους μύες μας. Βάσει αυτών, θα περίμενε κανείς να μην έχεις όρεξη για καμία άλλη έντονη κίνηση και σίγουρα καμία ερωτική διάθεση. Κι όμως, είναι εξαιρετικά σύνηθες μετά τη γυμναστική, να έχουμε αρκετά μεγάλη επιθυμία για σεξ. Ακούγεται παράδοξο; Ναι, αλλά στην πραγματικότητα βγάζει απόλυτο νόημα. 

Η γυμναστική επηρεάζει τις ορμόνες

Στους άντρες, όταν κάνουν ασκήσεις υψηλής έντασης ή σηκώνουν βάρη, έχει φανεί ότι ανεβαίνουν σημαντικά τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους, της ορμόνης που συνδέεται άμεσα με την ανεβασμενη λίμπιντο. Από την άλλη, όταν οι γυναίκες ασκούνται τουλάχιστον για 20 λεπτά, έχει παρατηρηθεί ερεθισμός των γεννητικών οργάνων, αλλά και αύξηση της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης, των ορμονών της χαράς και της ευχαρίστησης.

Lifting Weights GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Η γυμναστική αυξάνει τη ροή του αίματος

Η άσκηση οδηγεί σε αυξημένη ροή του αίματος προς τους μύες. Παράλληλα, η ροή του αίματος αυξάνεται και προς τα γεννητικά όργανα. Αυτό για το αιδοίο μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ύγρανση της περιοχής, ενώ για το πέος σε πιο έντονη στύση. Με άλλα λόγια, βοηθάει και στις αυξημένες πιθανότητες οργασμού. 

Η κίνηση μειώνει το στρες

Το στρες είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες, που μπορεί να ρίχνουν τη λίμπιντό σου. Η κίνηση βοηθάει στη μείωση του με δύο τρόπους. Από τη μία, αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών στον οργανισμών, που οδηγούν σε καλύτερη διάθεση. Από την άλλη, μειώνει την κορτιζόλη, η οποία είναι η υπεύθυνη ορμόνη για το άγχος. 

5 Workout Moves You Can Do on the Treadmill

Η άσκηση αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική για τη λίμπιντό μας και η άσκηση σχεδόν πάντα οδηγεί σε αυτήν, κυρίως χάρη και στις ορμόνες που εκκρίνονται στον οργανισμό μας. Είναι απόλυτα λογικό, λοιπόν, μετά το πρόγραμμα γυμναστικής σου, που αισθάνεσαι πιο πολλή αυτοπεποίθηση, να έχεις και μεγαλύτερη διάθεση για σεξ.