Η αλήθεια είναι ότι στους έξτρα ταχείς ρυθμούς με τους οποίους τρέχει η καθημερινότητά μας, ιδίως από την φετινή σεζόν που έχουμε επιστρέψει σε μια σχετική κανονικότητα, όλοι ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε τα πάντα πιο γρήγορα, χωρίς όμως να χαθεί η ουσία. Το ΥouTube είναι γεμάτο με tutorials που σου λένε πώς θα φτιάξεις αυτό το πολύ υγειινό γεύμα μέσα σε τρια λεπτά (!), πώς θα κάνεις την πρωινή σου ρουτίνα ακόμα πιο γρήγορη κλπ κλπ. Εκεί έρχεται να προστεθεί το πώς στο καλό θα καταφέρουμε να χωρέσουμε και την γυμναστική μέσα σε όλα  και την απάντηση μας δίνει για άλλη μια φορά (ώ τι έκπληξη), ο νέος μας φίλος το TikTok.

 

@healthview

Not perfect but it was fun 🤪 @maxinesebastian #HealthView #leftrightpushupchallenge #leftrightpushup #workoutmotivation #fitnesstiktok

♬ Grab Da Wall & Rock Da Boat – 504 Boyz & Weebie

Στο νέο challenge που μετράει ήδη 77.000 προβολές και κάμποσα χιλιάδες βίντεο από χρήστες που το δοκίμασαν, θα βρεις τη λύση για εύκολη και γρήγορη γυμναστικούλα. Το  hashtag: #leftrightpushupchallenge. Το τραγούδι: το “Grab Da Wall & Rock Da Boat” by 504 Boyz and Weebie. Και το τι πρέπει να κάνεις; Στην ουσία ξεκινάς το challenge με μια ψηλή σανίδα, συνεχίζεις ακουμπώντας στα σερί για κάμποσες φορές τον δεξί σου ώμο με το αριστερό χέρι και τούμπαλιν, προχωράς με push-ups και ολοκληρώνεις με βήματα του ορειβάτη, και plank-jacks, και όλα αυτά ακολουθώντας βέβαια τον ρυθμό του τραγουδιού.

 

@tamtam_fitness

Too easy #fypシ #leftrightpushup #challenge

♬ Grab Da Wall & Rock Da Boat – 504 Boyz & Weebie

 

Το ερώτημα είναι όμως, θα σε γυμνάσει όντως τελικά αυτό, ή τσάμπα ο κόπος και ο χρόνος; Σύμφωνα με την γυμνάστρια και διατροφολόγο Vanessa Liu, το  challenge και θα σε γυμνάσει και θα το κάνει και πολύ ουσιαστικά. Συγκεκριμένα η Liu αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο χωράς όλα όσα πρέπει να κάνεις μαζί, αφού το challenge σου προσφέρει και ενδυνάμωση αλλά και cardio, ενώ παράλληλα εξασκεί όλο το σώμα. Η ειδικός συνεχίζει λέγοντας,  “Καθώς βρίσκεσαι στην θέση της σανίδας σε όλη τη διάρκεια του challenge, το σώμα σου πρέπει να χρησιμοποιήσει πολλές μυικές ομάδες, σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου δηλαδή να κρατήσεις την ισορροπία σου.” Αυτό όπως λέει βελτιώνει επίσης και την στάση του σώματος αλλά και την ισορροπία γενικά.

Αυτά με το νέο challenge του αγαπημένου TikTok, αν θέλετε ένα έναυσμα για να ξεκινήσετε την γυμναστική έστω δειλά δειλά, αυτό είναι σίγουρα για εσάς.