Απ’ όλα όσα ξεκινήσαμε στη διάρκεια της πανδημίας και των lockdowns, υπάρχει κάτι που φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει. Αυτό είναι η γυμναστική στο σπίτι. Αυτό έδειξε έρευνα του The New Consumer, με το 76% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι δοκίμασε να γυμναστεί στο σπίτι τον τελευταίο χρόνο και με το 66% ότι το προτιμάει από το κανονικό γυμναστήριο. Μάλιστα, σύμφωνα με το TD Ameritrade, το 59% δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο γυμναστήριο μετά την πανδημία.  

Το κατανοούμε. Έχεις μεγαλύτερη άνεση να διαλέξεις κάθε φορά σε τι είδος θες να επικεντρωθείς και σε ποιο σημείο, ενώ μπορείς να το προσαρμόσεις απόλυτα στις ώρες που σε βολεύουν. Φυσικά, είναι πάντα καλό να έχεις τη συμβουλή κάποιου ειδικού. Και ο ευκολότερος τρόπος να την έχεις δωρεάν είναι παρακολουθώντας βίντεο γυμναστικής στο διαδίκτυο. 

Όχι, δεν θα σου προτείνουμε κανάλια γυμναστικής στο YouTube. Αντίθετα, θα σε παροτρύνουμε να τσεκάρεις το Twitch. Μπορεί η πλατφόρμα να είναι πιο γνωστή για τα gaming βίντεό της, αλλά βλέπουμε να αυξάνονται σε αυτήν όλο και περισσότερο τα βίντεο γυμναστικής.  

Γιατί να την προτιμήσεις; Για την αλληλεπίδραση που σου χαρίζει. Στο Twitch, αν παρακολουθήσεις το βίντεο live, έχεις την ευκαιρία να μιλάς σε chat τόσο με τον γυμναστή, για τυχόν απορίες, όσο και με τους άλλους που γυμνάζονται συγχρόνως με εσένα. Με άλλα λόγια, θα σου δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα. Και όλοι ξέρουμε πόσο ανάγκη έχουμε αυτόν τον καιρό την επικοινωνία.  

Xaryu 

Ανεβάζει δύο με τρία βίντεο την εβδομάδα. Όλα γυρισμένα στο σπίτι του, στο προσωπικό του γυμναστήριο. Συνήθως αφιερώνει ένα βίντεο στο πάνω μέρος του σώματος και ένα στο κάτω. Όταν υπάρχει τρίτο, επικεντρώνεται ακόμα περισσότερο σε κάποιο σημείο, όπως οι ώμοι και τα χέρια. Αν θες να τον δεις live, συνήθως γυρίζει τα βίντεο Τετάρτη και Παρασκευή. Για σιγουριά, μπορείς να ελέγχει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο κανάλι του, όπου δίνει και ώρα. Σε περίπτωση που εκτός από γυμναστική, ενδιαφέρεσαι και για video games, θα τον δεις να ανεβάζει πολύ World of Warcraft.  

AmberGlowYoga 

Υποθέτω φαντάζεσαι τι γυμναστική θα βρεις εδώ και μόνο από το όνομα του καναλιού. Η Amber είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια yoga και μοιράζεται τις γνώσεις της στο κανάλι της. Δεν περιορίζεται σε ένα είδος. Κάποιες φορές επικεντρώνεται στην χαλάρωση και άλλες στην ενδυνάμωση. Εκτός από yoga, όμως, εδώ θα βρεις και βίντεο ASMR. Η συχνότητα, με την οποία ανεβάζει, δεν είναι πάντα η ίδια, αλλά συνήθως θα την βρεις live τις Τρίτες.  

Fit for Purpose

Είναι ένα ζευγάρι που έχει αποφασίσει να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή προς την καλύτερη σωματική υγεία, όπως εκείνοι. Όλα τα προγράμματά τους γίνονται από το σπίτι και κάθε φορά επικεντρώνονται σε κάτι συγκεκριμένο. Είτε αυτό είναι τρόπος γυμναστικής, είτε είναι η εκγύμναση ενός σημείου του σώματος. Κάνουν live μεταδόσης όλες τις μέρες, εκτός από Παρασκευή και Σάββατο.  

Gymshark

Το αθλητικό brand έκανε Twitch και δεν μάς αφήνει λεπτό χωρίς μετάδοση. Έχει επαγγελματίες γυμναστές και κάθε ώρα μάς παρουσιάζει ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής. Οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα όποτε κι αν συνδεθείς. Οι ασκήσεις είναι κυρίως ενδυνάμωσης και αερόβιες.  

Aiping Tai Chi

Αυτό το κανάλι δεν μάς υπόσχεται απλά να γυμναστούμε, αλλά και να απελευθερωθούμε από το στρες. Πώς; Με ασκήσεις βασισμένες στις αρχαίες τεχνικές του Tai Chi και του Qigong. Θα πρέπει να τσεκάρεις το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, για να ξέρεις πότε θα γίνει η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος. Η Κυριακή είναι η σταθερή μέρα, αλλά βίντεο ανεβαίνουν συνήθως άλλες δύο φορές μέσα στην εβδομάδα.  

MikeFIT403

Ο Mike ανεβάζει βίντεο με τα προγράμματα γυμναστικής του. Ωστόσο, συχνά σε αυτά συμμετέχουν και η γυναίκα του, τα τρία παιδιά του και τα δύο σκυλιά του. Συνήθως σε κάθε μετάδοση επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Είναι ιδανική επιλογή αν θες κάποιον πρόθυμο κάθε στιγμή να σου απαντήσει σε ερωτήσεις για το δικό σου fitness “ταξίδι”. Ανεβάζει προγράμματα όλες τις μέρες, οπότε χρειάζεται μόνο να τσεκάρεις τις ώρες. 

YogOhana

Το κανάλι υπόσχεται γυμναστική χωρίς καθόλου πόνο. Επικεντρώνεται στη yoga, με σκοπό τόσο την ενδυνάμωση, όσο και την επέκταση του εύρους της κίνησής μας. Μάλιστα, καθώς θα κάνεις μουσική, θα έχεις και τη συνοδεία live DJ. Αν το ακολουθήσεις, πιθανώς ανά διαστήματα να πετύχεις και μερικά live με μουσική ή gaming. Η μεταδόσεις δεν έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα, οπότε αν θες να τις πετυχαίνεις live, θα πρέπει να ελέγχεις κάθε εβδομάδα. 

Silfy_Star

Τσέκαρε αυτό το κανάλι, μόνο αν έχεις διάθεση να πιέσεις τον εαυτό σου. Τα προγράμματα ενδυνάμωσής του έχουν δημιουργηθεί για να φέρνουν άμεσα αποτελέσματα και για να σε κάνουν να ιδρώνεις. Βασική προϋπόθεση είναι να έχεις κάποιον βασικό εξοπλισμό στο σπίτι σου, όπως λάστιχα αντίστασης, βαράκια και μπάλες ισορροπίας. Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή είναι οι σταθερές μέρες μετάδοσης, αλλά να κοιτάς το πρόγραμμα για τυχόν επιπλέον lives.