Μπορεί η ιδέα της γυμναστικής χωρίς ρούχα να σου φαίνεται γελοία ή και αχρείαστη, αλλά δεν είναι πράγματι έτσι. Η απόφαση να γυμναστείς εντελώς γυμνός ή μόνο με τα εσώρουχα μπορεί να έχει τελικώς αρκετά οφέλη και γι’ αυτό σε χώρες του εξωτερικού είναι πλέον τόσο μόδα, ώστε να υπάρχουν τμήματα γυμναστικής με προαιρετικό ρουχισμό ή αποκλειστικά με γυμνούς συμμετέχοντες. Έχει έτσι κι αλλιώς το ατού να μη σε περιορίζει σε ένα είδος εκγύμνασης και να σου επιτρέπει να διαλέξεις ό,τι εσύ θες, αρκεί να το κάνεις σε κάποιον νόμιμο χώρο, όπως το σπίτι σου ή μία παραλία γυμνιστών. 

Πριν απορρίψεις εντελώς την πιθανότητα να το δοκιμάσεις, δώσε μία ευκαιρία στο να διαβάσεις έστω τα οφέλη της γυμνής γυμναστικής. Φυσικά, αν νιώθεις ότι δεν σου ταιριάζει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιεστείς ή να νιώσεις άσχημα. 

Βελτιωμένη στάση σώματος

Τα ρούχα γυμναστικής, ιδιαίτερα τα πιο φαρδιά, κρύβουν εν μέρει ή εντελώς ό,τι συμβαίνει στο σώμα μας όσο γυμναζόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αν κάτι στην στάση του σώματός μας είναι λάθος. Αυτό μπορεί, φυσικά, να διορθωθεί και απλά με πιο στενά ρούχα. Ωστόσο, αν είσαι εντελώς γυμνός, θα μπορείς να βλέπεις πιο καλά και την δραστηριότητα των μυών, πράγμα που όχι μόνο θα σε βοηθήσει στην πιο σωστή στάση σώματος, αλλά και θα σε κινητοποιήσει, μιας και θα βλέπεις άμεσα το αποτέλεσμα της άσκησής σου. 

Broken hearts make it rain — My name is Patrick Bateman. I'm 27 years old. I...

Θα νιώσεις πιο ελεύθερο το σώμα σου

Ας είμαστε ειλικρινείς. Πολλές φορές έχουμε ευχηθεί να μπορούσαμε να μη φοράμε τα ρούχα μας όταν γυμναζόμαστε. Για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Ίσως γιατί δεν αντέχουμε τίποτα πάνω μας λόγω ζέστης. Ίσως γιατί κάτι μάς “κόβει” σε κάποιο σημείο του σώματος μας. Ίσως γιατί νιώθουμε το ύφασμα να κολλάει περισσότερο τον ιδρώτα πάνω μας και να μάς προκαλεί φαγούρα. Σε κάθε περίπτωση, τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συμβεί όταν δεν φοράς ρούχα. 

underwear GIFs - Primo GIF - Latest Animated GIFs

Εξοικονόμηση χρημάτων

Οι πιθανότητες λένε ότι ξοδεύεις κάποιο αρκετά μεγάλο ποσό στα ρούχα γυμναστικής σου. Είτε μιλάμε για κολάν και φόρμες, είτε για μπουστάκια. Αυτά τα έξοδα πλέον εξαφανίζονται, όταν γυμνάζεσαι γυμνός. Το μόνο που ίσως χρειαστείς, ανάλογα τη γυμναστική σου, είναι παπούτσια και κάλτσες. Να πούμε, βέβαια, ότι αυτό σημαίνει και λιγότερα πλυντήρια. 

The Simpsons Gifs

Θα αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου

Αυτό είναι γενικότερο όφελος του γυμνισμού. Όσο πιο άνετα νιώθεις με το γυμνό σώμα σου, τόσο περισσότερο αρχίζεις να το αγαπάς και να νιώθεις όμορφα με αυτό. Έρευνα του Journal of Happiness Studies από το 2017 έχει δείξει, εξάλλου, ότι πράγματι όσοι περνούν περισσότερο χρόνο γυμνοί αισθάνονται καλύτερα με το σώμα του, έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και αισθάνονται πιο χαρούμενοι. 

Underwear GIF - Underwear Sponge Bob Exercise - Discover & Share GIFs

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!