Σε όλους μας είχε λείψει να βγούμε το βράδυ και να περάσουμε καλά. Δεν είχαμε υπολογίσει, όμως, μία “λεπτομέρεια”. Με το lockdown, οι περισσότεροι αποκτήσαμε μία νέα συνήθεια. Τον πολύ ύπνο. Είτε αυτό σήμαινε ότι κοιμόμασταν από πιο νωρίς. Είτε μέχρι πιο αργά. Είτε πολλές φορές μέσα στη μέρα. Κάπως έτσι, έχουμε καταλήξει να είμαστε έξω για ποτό και κατά τις 23:00 να αρχίζουμε να νυστάζουμε. Και δεν θέλουμε να ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε, όταν το κλείσιμο της εστίασης στις 24:00 καταργηθεί και αρχίσουμε να ξενυχτάμε ακόμα περισσότερο. 

Όπως και να το κάνουμε, δεν μπορείς να περάσεις το ίδιο καλά, όταν νιώθεις πτώμα, χασμουριέσαι και μισοκοιμάσαι στην καρέκλα σου. Οπότε μάλλον είναι καλό να βρεις έναν τρόπο να νιώθεις ξεκούραστος, ακόμα κι όταν βγαίνεις μετά από μία βαριά μέρα στη δουλειά. Ναι, φαινομενικά ένας ύπνος πριν βγεις μπορεί να βοηθήσει. Παρατήρησες, όμως, ότι χρησιμοποιήσαμε τη λέξη “φαινομενικά”; Ο λόγος είναι ότι ένας τυχαίος ύπνος μπορεί να έχει τα άκρως αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θες. 

Disco nap και τι είναι

Αυτό που θα σου προτείναμε εμείς είναι ένας disco nap. Έχει αρκετά παρόμοια στοιχεία με τη μεσημεριάτικη σιέστα, αλλά είναι λίγο πιο προγραμματισμένος, ώστε να μην χαλάσει το γενικότερο “ρολόι” του ύπνου σου. Ο σκοπός του είναι να σε κρατήσει αρκετά ξεκούραστο όσο θα είσαι έξω, αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορείς να κοιμηθείς όταν μετά θα ξαπλώσεις στο κρεβάτι. 

Tired Animated GIF | 유머 인용구, 영감을 주는 인용구, 재미있는 문구

Πότε και πόσο πρέπει να κοιμηθείς

Τα στοιχεία που πρέπει να προσέξεις; Η ώρα που θα κοιμηθείς και ο χρόνος. Ας εξηγήσουμε. Η καλύτερη ώρα να πάρεις τον disco nap σου είναι μεταξύ 14:00 με 15:00. Με τις 15:00 συγκεκριμένα να είναι η μάξιμουμ ώρα που πρέπει να έχει τελειώσει. Έτσι, ο οργανισμός σου θα είναι πλέον σε κατάσταση να τον ξαναπάρει ο ύπνος, όταν το βράδυ μετά την έξοδο επιστρέψεις στο σπίτι σου. Φυσικά, αν μια μέρα δεν σου βγαίνει το πρόγραμμα, μπορείς να κοιμηθείς πιο αργά, αλλά μην το κάνεις συνήθεια, γιατί στο τέλος θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Όσο για το πόση ώρα πρέπει να διαρκέσει ο disco nap, η απάντηση είναι 20 με 30 λεπτά το πολύ, ώστε να ξυπνήσεις αναζωογονημένος και σε εγρήγορση και όχι πιο κουρασμένος. 

alarm clock GIFs - Primo GIF - Latest Animated GIFs

Πιες έναν καφέ

Με τα 20 με 30 λεπτά disco nap, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Ιδανικά θα θέλαμε να ξυπνήσεις από μόνος σου σε αυτόν τον χρόνο. Ωστόσο, οι πιθανότητες λένε ότι θα χρειαστείς ξυπνητήρι, αλλιώς θα παρακοιμηθείς. Ένας τρόπος να το αλλάξεις αυτό; Συνήθως, η καφεΐνη παίρνει 20 με 30 λεπτά, για να δράσει. Οπότε αν πιεις καφέ ή ένα άλλο ρόφημα που περιέχει καφεΐνη ακριβώς πριν πέσεις για τον disco nap σου, οι πιθανότητες λένε ότι θα σε ξυπνήσει ακριβώς την ώρα που πρέπει.  

Harley Quinn Drinking Coffee - GIF on Imgur

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!