Αν ήθελες δικαιολογία να πίνεις συχνότερα κόκκινο κρασί, μόλις στην βρήκαμε. Όχι, δεν θα σού πούμε τα οφέλη για την υγεία, όπως ότι μειώνει το στρες και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς. Θα επικεντρωθούμε στον πιο ερωτικό τομέα, μιας και ιταλική έρευνα με 800 συμμετέχοντες διαπίστωσε ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να βελτιώσει την ερωτική μας ζωή, ανεβάζοντας τη σεξουαλική μας διάθεση. 

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το κόκκινο κρασί αυξάνει τη διάθεσή για σεξ στους άντρες και τις γυναίκες, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Από τη μία, στους άντρες φαίνεται να αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους, της ορμόνης που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη σεξουαλική τους λίμπιντο. Από την άλλη, στις γυναίκες οδηγεί σε ερεθισμό των ερωτογενών ζωνών τους, μεγαλώνοντας της σεξουαλική τους επιθυμία. 

Wine Please GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Μάλιστα, οι διαφορές ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες φαίνεται να μην περιορίζονται μόνο εκεί. Η έρευνα έδειξε ότι το κάθε φύλο είναι πιο πιθανό να δει αποτέλεσμα από συγκεκριμένους τύπους κόκκινων κρασιών. Έτσι, για τις γυναίκες προτείνονται όσα έχουν αρώματα μοσχάτου, γήινα, ξυλώδη, γλυκόριζας και κερασιού, ενώ για τους άντρες είναι προτιμότερα κόκκινα κρασιά με αρώματα λεβάντας, καραμέλας, βουτυρώδη, πορτοκαλιού, γλυκόριζας και βανίλιας. 

Προσοχή, όμως. Σε κάθε περίπτωση, τα ενισχυτικά για τη σεξουαλική ζωή αποτελέσματα μπορούν να έρθουν με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί. Αν αρχίσεις να ξεπερνάς κατά πολύ αυτόν τον αριθμό, τότε οι πιθανότητες λένε ότι θα έχεις αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα και θα δεις τη λίμπιντό σου να καταρρέει. 

Red Wine