Δεν είναι παράδοξο ανά περιόδους η ερωτική μας διάθεση να είναι κάπως πεσμένη. Ίσως φταίει το άγχος και οι έγνοιες, ίσως μάς έχει πνίξει η δουλειά, ίσως συμβαίνει κάτι οργανικό ή ίσως είναι κάτι εντελώς άσχετο. Όποια κι αν είναι η αιτία, δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούμε σε αυτή την κατάσταση. Αφροδισιακές τροφές, αλλά και αφροδισιακές μυρωδιές μπορούν να μπουστάρουν αμέσως τη διάθεσή μας για σεξ, ενώ εμείς θα σού προτείναμε να βάλεις στην εξίσωση και κάποιο αφροδισιακό αλκοολούχο ποτό.

Σαμπάνια

Η σαμπάνια είναι ένα από τα ποτά, που ενσωματώνονται πολύ γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματός, χαλαρώνοντάς σε σχεδόν στιγμιαία και βγάζοντας από πάνω σου άγχη και στρες. Επιπλέον, η μυρωδιά της μαγιάς της θεωρείται ότι είναι ταυτόσημη με εκείνη των φερομόνων, των γυναικείων ορμονών, που ενεργοποιούν τη σεξουαλική επιθυμία. 

Λευκό πόρτο

Το λευκό πόρτο θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αφροδισιακά, που μπορείς να βρεις. Ο λόγος πιστεύεται ότι μάλλον είναι και η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, που περιέχει. Μάλιστα, η αφροδισιακή του δράση πολλαπλασιάζεται, αν το συνδυάσεις με άγριες φράουλες. Όσο για το κόκκινο πόρτο, δεν θα σε βοηθήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κλασικό κρασί.

Αψέντι

Στην διάρκεια της Μπελ Επόκ, το αψέντι χρησιμοποιούταν κυριολεκτικά σαν βιάγκρα από πολλούς καλλιτέχνες και διανοούμενους της εποχής. Και σε μεγάλο βαθμό όντως λειτουργούσε. Ο λόγος είναι πολύ απλά ότι το συγκεκριμένο ποτό ανεβάζει την ευαισθησία όλων των αισθήσεων μας, με αποτέλεσμα να κάνει πολύ πιο έντονο κάθε άγγιγμα, μυρωδιά, ήχο κ.ο.κ., κάνοντας τα πράγματα αρκετά πιο ερωτικά.

Ποτά με νταμιάνα

Η νταμιάνα είναι ένα εξαιρετικά αφροδισιακό φυτό από το Μεξικό, που συναντάται συνήθως σε κάποιες τεκίλες, αλλά και στο παραδοσιακό λικέρ της χώρας, Crème de Damiana. Πώς βοηθάει; Αν έχεις πέος, τότε θα βοηθήσει να φτάσεις πολύ πιο εύκολα σε στύση, η οποία θα διαρκέσει και περισσότερη ώρα. Από την άλλη, αν έχεις αιδοίο, τότε ανεβάζει κατά πολύ τις πιθανότητες να φτάσεις σε οργασμό. 

Chartreuse

Το πράσινο αυτό λικέρ δημιουργήθηκε από μοναχούς του 18ου αιώνα και θεωρείται εξαιρετικά αφροδισιακό. Συγκεκριμένα, με 55% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και με έναν συνδυασμό 130 διαφορετικών βοτάνων, αποτελεί εγγύηση ότι θα ανεβάσει στα ύψη την ερωτική σου διάθεση. 

Benedictine

Το λικέρ αυτό έχει τεράστια ιστορία, ενώ η συνταγή του είναι τόσο μυστική, που μόνο τρεις άνθρωποι την γνωρίζουν ολόκληρη σε όλο τον πλανήτη. Κι αν το μυστήριο, που το περιβάλλει, δεν αρκεί για να σού ανεβάσει την ερωτική διάθεση, τότε θα βοηθήσει ο συνδυασμός 27 φυτών και μπαχαρικών, που το αποτελούν.