Όλοι ξέρουμε αυτή την ανάγκη να ανακαλύπτουμε τις ρουτίνες διάσημων προσώπων και να προσπαθούμε να τις εντάξουμε στη δική μας καθημερινότητα. Ίσως γιατί έτσι πιστεύουμε ότι θα πάρουμε κι εμείς μέρος της λάμψης τους. Αν πρέπει να διαλέξουμε, λοιπόν, τότε ξεκάθαρα θα θέλαμε να πάρουμε έστω και λίγη από τη λάμψη της Zendaya. Γι’ αυτό και ανακαλύψαμε συνήθειες της γύρω από την σχέση με το σώμα της, τη γυμναστική και τη διατροφή. 

Διασκεδαστική άσκηση

Η Zendaya δεν είναι fan των γυμναστηρίων και της κλασικής γυμναστικής. Προτιμά να ασκείται με τρόπους, που διασκεδάζει, όπως είναι ο χορός. Στις σπάνιες περιπτώσεις, που πάει για πιο κλασικά πράγματα, χρησιμοποιεί μπάλες γυμναστικής ή κάνει pilates. Για εσένα, προτείνουμε να βρεις κι εσύ κάτι, που θα περνάς καλά όσο το κάνεις, και όχι αναγκαστικά να ακολουθήσεις ακριβώς το δικό της πρόγραμμα. 

Σύνδεσε κάτι με την άσκηση που θα σε πείσει να την κάνεις

Δεν εννοούμε αναγκαστικά κάποιου είδους επιβράβευση. Συνδύασε, όμως, με την άσκηση κάποια συνήθεια, που ευχαριστιέσαι, είτε είναι στη διάρκεια της είτε μετά. Τι κάνει η Zendaya; Φοράει περούκες, που έχει βάλει στο κόκκινο χαλί, και προσποιείται ότι είναι κάποιος άλλος. Εσύ μπορείς να κάνεις κάτι πιο απλό, όπως να κανονίζεις έξοδο για φαγητό σε ένα αγαπημένο σου μαγαζί, αμέσως μετά το γυμναστήριο, ή απλά το να δεις μία αγαπημένη σου ταινία. 

Αγάπησε τον εαυτό σου

Ακούγεται κλισέ, αλλά η ίδια η Zendaya έχει δηλώσει ότι αυτό είναι το πιο δυνατό όπλο της. Όπως εξήγησε στο New You, έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί τη λέξη “άσχημος” τόσο για τον εαυτό της, όσο και για το οτιδήποτε, ενώ δεν προσπαθεί πλέον να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό, για να καταφέρει να τον αγαπήσει. Απλά έχει φτάσει στη φάση της ζωής της, που λέει ότι απλά θα κάνει ό,τι της βγαίνει να κάνει. 

Ισορροπημένα γεύματα με ό,τι κι αν λιγουρεύεσαι

Από τα 9 της είναι vegetarian, οπότε έχει μάθει να τρώει ισορροπημένα γεύματα, με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, η διατροφή της δεν είναι όσο “καθαρή” μπορεί κάποιος να φαντάζεται. Βαριέται τρομερά το μαγείρεμα και τις περισσότερες μέρες απλά παραγγέλνει ντελίβερι. Εξάλλου, θεωρεί πολύ καλύτερη επιλογή να μπορεί να φάει κυριολεκτικά ό,τι της έρθει στο μυαλό, άσχετα με τις μαγειρικές της ιδιότητες και με το τι υλικά έχει στο σπίτι της. 

Matcha αντί για καφεΐνη

Όπως μάς έχει δείξει και η παραγγελία της στα Starbucks, η Zendaya αποφεύγει την καφεΐνη, είτε μιλάμε για καφέ είτε για απλό τσάι. Επιπλέον, δεν πίνει αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά. Περιορίζεται στο matcha, που της δίνει όση ενέργεια χρειάζεται, είναι αντιοξειδωτικό και μειώνει αρκετά τα επίπεδα άγχους.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!