Η ταινία της Pixar, Turning Red, θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022. Ωστόσο, έχει ήδη λάβει πολύ καλά σχόλια μόνο από το τρέιλερ της. Κατ’ αρχάς, είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του studio, που σκηνοθετήθηκε από έγχρωμη γυναίκα, την Domee Shi. Κατά δεύτερον, είναι η πρώτη του ταινία, που παρουσιάζει έναν Σιχίτη και μάλιστα ως έναν φιλικό χαρακτήρα. Κατά τρίτον, έχουμε το κεντρικό θέμα της ταινίας, που μιλάει ανοιχτά για την αγχώδη διαταραχή, με την πρωταγωνίστριά να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο κόκκινο πάντα όποτε παθαίνει κρίση άγχους. 

Η ταινία, όμως, φαίνεται ότι περιλαμβάνει ακόμα μία πρωτιά, που δεν την παρατηρείς με την πρώτη ματιά. Σε μία γρήγορη στιγμή, βλέπουμε μία από τις συμμαθήτριες της πρωταγωνίστριας στην τάξη. Στο δεξί της χέρι διακρίνεται μία μικρή λευκή συσκευή. Αυτή από πολλούς αναγνωρίστηκε ως ένα CGM, ένα Σύστημα Συνεχούς Καταγραφής Γλυκόζης. Πρόκειται για μία συσκευή, την οποία χρησιμοποιούν άτομα με διαβήτη. 

Μάλιστα, λίγο αργότερα, σε μία ακόμα πιο γρήγορη σκηνή, ένας χρήστης του Twitter παρατήρησε ένα ακόμα στοιχείο πάνω στην ίδια μαθήτρια. Την βλέπουμε όρθια να έχει πάνω της μία μωβ συσκευή, η οποία φαίνεται να είναι αντλία ινσουλίνης, κάτι που επίσης χρησιμοποιείται από διαβητικούς. 

Σε τι συμπέρασμα μάς οδηγούν όλα τα παραπάνω; Ότι το Turning Red θα είναι η πρώτη ταινία της Pixar, που περιλαμβάνει άτομο με διαβήτη. Φυσικά, δεν γνωρίζουμε αν ο ρόλος του χαρακτήρα στην ταινία θα έχει κάποια σημασία και αν θα είναι πιο κεντρικός ή αν θα περιοριστεί στις δύο σκηνές, που βλέπουμε στο τρέιλερ. Σε κάθε περίπτωση, η ταινία έχει λάβει πολλά θετικά σχόλια γι’ αυτή τη συμπερίληψη, που κανονικοποιεί στο παιδικό κοινό τον τρόπο ζωής των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη. Άτομα που υπολογίζεται ότι αγγίζουν περίπου τα 422 εκατομμύρια παγκοσμίως, από τα οποία περίπου 1,1 εκατομμύριο είναι παιδιά με διαβήτη τύπου 1.