Για χρόνια, η Ellen DeGeneres υπήρξε μία από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες της αμερικανικής τηλεόρασης. Από τους κυριότερους λόγους ήταν το γεγονός πώς το 1997 ήταν από τους πρώτους διάσημους, που έκανε ανοιχτά coming out ως λεσβία σε συνέντευξή της με την Oprah Winfrey, ενώ έναν χρόνο αργότερα έκανε το ίδιο και με τον χαρακτήρα της στη σειρά Ellen. Μερικά χρόνια αργότερα, το 2003 ξεκίνησε το The Ellen Show και έγινε η πρώτη λεσβία παρουσιάστρια talk show στις ΗΠΑ. Από εκεί και πέρα, ξεχώρισε για το πόσο ανοιχτή συνέχισε να είναι αναφορικά με την LGBTQI+ ταυτότητά της, για το χιούμορ της και για τις καλές σχέσεις που φαινόταν να έχει με όλους τους καλεσμένους της.  

Ωστόσο, η άποψη μεγάλης μερίδας του κοινού άρχισε να αλλάζει το καλοκαίρι του 2020. Τότε πρώην εργαζόμενοι του The Ellen Show άρχισαν να κάνουν καταγγελίες εναντίον της παρουσιάστριας και των παραγωγών της εκπομπής. Ανέφεραν ένα τρομερά τοξικό περιβάλλον, όπου φοβόσουν να πεις και να κάνεις το οτιδήποτε. Μετά από αυτές, μάλιστα, έγινε εσωτερική έρευνα, που οδήγησε στην απόλυση τριών υψηλά ιστάμενων προσώπων, ενώ η Ellen δήλωσε ουσιαστικά άγνοια, απολογήθηκε και δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει πλέον ένα υγειές εργασιακό περιβάλλον. Το πρόβλημα με την απάντησή της, βέβαια, ήταν ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στις καταγγελίες που ονόμαζαν εκείνη συγκεκριμένα, με υπαλλήλους να αναφέρουν ότι μπορεί να σε απέλυε ακόμα και γιατί τόλμησες να την κοιτάξεις στα μάτια.  

Το τέλος του The Ellen Show

Φήμες για κόψιμο της εκπομπής ακούγονταν εδώ και καιρό. Στις 12 Μαΐου επιβεβαιώθηκαν, με την Ellen να ανακοινώνει στη διάρκεια της εκπομπής ότι η 19η σεζόν θα είναι η τελευταία του The Ellen Show, με την τελευταία εκπομπή να προβάλλεται κάποια στιγμή το 2022. Προφανώς, η πρώτη υπόθεση όλων μας ήταν ότι το κανάλι την κόβει λόγω των καταγγελιών. Ωστόσο, στην ανακοίνωση η Ellen δήλωσε ότι κάνοντας τόσα χρόνια το ίδιο project έχει παύσει πλέον να νιώθει και να είναι δημιουργική. Με άλλα λόγια, ότι ήταν δική της απόφαση. Αργότερα, σε συνέντευξή της με την Oprah, άλλαξε τη ρητορική της και παραδέχτηκε ότι οι καταγγελίες οδήγησαν στο τέλος του show και πως το είχε καταλάβει από νωρίς ότι αυτό θα συνέβαινε. Μάλιστα, αρνήθηκε τα όσα έχουν ειπωθεί για εκείνη και τα χαρακτήρισε μία ενορχηστρωμένη και μισογυνιστική επίθεση εναντίον της. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος -ειδικά το Twitter- είχε αρκετά σχόλια να κάνει για το τέλος του The Ellen Show. Κάποιοι μίλησαν για το πόσα σημαίνει για εκείνους και πόσο λυπούνται που τελειώνει. Άλλοι θεωρούν ότι έπρεπε να έχει γίνει γρηγορότερα λόγω των καταγγελιών και χαίρονται που κόβεται. Άλλοι κατηγορούν την Ellen ότι κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της με τις δικαιολογίες της. Και άλλοι θυμήθηκαν τη viral συνέντευξη της Dakota Johnson με την Ellen, όταν η πρώτη ξεμπρόστιασε live ένα ψέμα της δεύτερης.  

Οι αντιδράσεις του Twitter

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!