Τον Αύγουστο έρχεται το πολυαναμενόμενο για τους φαν της DC, The Suicide Squad. Η ταινία αποτελεί ουσιαστικά sequel του (απογοητευτικού) Suicide Squad. Ωστόσο, στέκεται 100% μόνη της, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να την παρακολουθήσεις χωρίς να μπερδευτείς καθόλου, κι ας μην είχες δει την ταινία του 2016. Οι διαφορές του; Κατ’ αρχάς, ένα “The” στον νέο τίτλο για να μην τα μπερδεύουμε. Κατά δεύτερον, η σκηνοθεσία πέρασε από τον David Ayer στον James Gunn. Κατά τρίτον, με μικρές εξαιρέσεις, το μεγαλύτερο μέρος του καστ είναι καινούριο, με τον Joker του Jared Leto και τον Deadshot του Will Smith να είναι ανάμεσα στους απόντες. Ποιοι ακριβώς είναι, όμως, οι παλιοί και οι νέοι χαρακτήρες που θα δούμε στο The Suicide Squad; Και ποιοι ηθοποιοί τους υποδύονται; 

Harley Quinn 

© Warner Bros.

Η Margot Robbie επιστρέφει για τρίτη φορά στον ρόλο της Harley Quinn, μετά το Suicide Squad και το Birds of Prey. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τον χαρακτήρα της, η Harley Quinn ήταν αρχικά ψυχίατρος, που ερωτεύτηκε το Joker όταν ήταν ασθενής της και βούτηξε μέσα σε χημικά για χάρη του. Όπως κι εκείνος, δεν έχει υπερδυνάμεις. Ωστόσο, έχει μία παρόμοια τρέλα, έχει πολύ καλές μαχητικές ικανότητες, ξέρει να χειρίζεται τα όπλα, χειραγωγεί τρομερά τους άλλους ανθρώπους και έχει τεράστια ευλυγισία 

Captain Boomerang 

© Warner Bros.

Ο δεύτερος εγκληματίας που επιστρέφει στην ομάδα, μαζί του και ο ηθοποιός Jai Courtney. Το όνομά του μαρτυρά τόσο τα όπλα, όσο και την εθνικότητά του. Είναι από την Αυστραλία και χρησιμοποιεί κοφτερά μπούμερανγκ. Κατέληξε στην φυλακή και να “τρώει” τρις ισόβια, αφότου ο Flash τον έπιασε μετά από μία σειρά ληστειών κοσμημάτων. 

Rick Flag 

© Warner Bros.

Ακόμα μία επιστροφή από την πρώτη ταινία, με τον Joel Kinnaman να βρίσκεται ξανά στον ρόλο του Rick Flag. Δεν είχες δεις το Suicide Squad του 2016; Μάς έρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις και στην προηγούμενη ταινία ανέλαβε την ηγεσία της Suicide Squad/Ομάδας Κρούσης Χ και την φύλαξη της Moone. Μάλιστα, κατέληξε να ερωτεύεται την τελευταία. Παράλληλα, είχε φέρει για σωματοφύλακά του την Katana. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν θα δούμε καμία από τις δύο στο sequel. 

Amanda Waller 

© Warner Bros.

Η Amanda Waller δεν θα μπορούσε να μην επιστρέψει, αφού είναι η γυναίκα πίσω από την Ομάδα Κρούσης Χ. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην επιστρέψει και η Viola Davis στον ρόλο. Αν δεν την γνωρίζεις, έχει βρεθεί στην ηγεσία πολλών νομικών και κατασκοπικών υπηρεσιών. Τώρα είναι διευθύντρια της A.R.G.U.S. και στήριξε τη δημιουργία της Ομάδας Κρούσης Χ, ως μία ομάδα αναλώσιμων ατόμων που μπορούν να στέλνουν σε -θεωρητικά- αποστολές αυτοκτονίας. 

Bloodsport 

© Warner Bros.

Ο Idris Elba ήρθε κυριολεκτικά να πάρει τη θέση του Will Smith στην ομάδα. Όχι, δεν το λέμε, γιατί είναι και οι δύο μαύροι και κοντά στα 50. Ο ηθοποιός κυριολεκτικά αρχικά ήταν κανονισμένο να αναλάβει τον ρόλο του Deadshot. Τελικά, όμως, αποφασίστηκε να υποδυθεί τον Bloodsport. Ποια είναι η ιστορία του; Για την ταινία ξέρουμε ότι βρέθηκε στην φυλακή αφότου πυροβόλησε τον Superman με μία σφαίρα από κρυπτονίτη. Γιατί; Στα comics άρχισε να τρελαίνεται όταν ο αδερφός του πήρε τη θέση του στον πόλεμο του Βιετνάμ και κατέληξε τετραπλά ακρωτηριασμένος. Ο Lex Luthor τον έπεισε ότι για όλα έφταιγε ο Superman και τον προμήθευσε με όπλα και έναν τηλεμεταφορέα.  

Στο The Suicide Squad θα δούμε και την Storm Reid να υποδύεται την κόρη του BloodsportTyla 

Peacemaker 

© Warner Bros.

Σου φαίνεται περίεργο να βλέπεις τέτοιο όνομα σε μία ομάδα εγκληματιών; Ίσως είναι, αλλά πράγματι σκοπός του άντρα που κρύβεται πίσω από τον Peacemaker, του Christopher Smith, είναι να φέρει την ειρήνη. Απλά δεν το κάνει με τους πλέον ηθικούς τρόπους. Στα comics είναι ειρηνιστής διπλωμάτης, αλλά και γιος πρώην διοικητή σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το αποτέλεσμα; Τραυματίζεται ψυχικά από την ντροπή και τις ενοχές και προσπαθεί να φέρει την ειρήνη, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει άκρως αποτροπιαστικά μέσα. Ο John Cena, που τον υποδύεται στην ταινία, τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν “μαλάκα Captain America”.  

King Shark (Βασιλιάς Καρχαρίας) 

© Warner Bros.

Δεν θα πούμε ψέματα. Κριντζάραμε λίγο όταν τον είδαμε στο τρέιλερ. Στην τελική, μιλάμε για έναν 100% CGI χαρακτήρα, που είναι καρχαρίας με ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά. Ποιο είναι το back story του; Το πραγματικό του όνομα είναι Nanaue και είναι γιος του Βασιλιά Καρχαρία. Η φυσιολογία του τού επιτρέπει να ζει τόσο εντός όσο και εκτός νερού και να έχει τεράστια σωματική δύναμη και αντοχή. Τι τον κάνει επικίνδυνο; Ότι συνεχώς έχει λιγούρες. Για τι; Για ανθρώπους.  

Και για να μην ξεχάσουμε το highlight του χαρακτήρα, τη φωνή του έχει αναλάβει ο Sylvester Stallone 

Blackguard 

© Warner Bros.

Ο Pete Davidson ως Blackguard ίσως ήταν από τις πιο μεγάλες εκπλήξεις της ταινίας μαζί με τον Stallone. Ο ρόλος του στα comics ξεκίνησε ως μικροεγκληματίας, μέχρι που άρχισε να συνεργάζεται με την εγκληματική οργάνωση 1000. Το μεγάλο του ατού είναι η πανοπλία που του χάρισε η τελευταία, με τη δυνατότητα να ενεργοποιεί μία ασπίδα και μία ράβδο δημιουργημένα από καθαρή ενέργεια. Στο τρέιλερ, βέβαια, τον βλέπουμε να χρησιμοποιεί και όπλα, οπότε ίσως τον δούμε κάπως αλλαγμένο. 

Ratcatcher 2 

© Warner Bros.

Όχι, το “2” δεν μάς ξέφυγε. Ο αριθμός υπάρχει γιατί ακολουθεί τα βήματα του κακού της DC, Ratcatcher. Αυτός εκπαίδευε δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες) αρουραίους, ώστε να σκοτώνουν και να βασανίζουν ανθρώπους. Η Ratcacher 2 θα έχει λογικά τις ίδιες ικανότητες. Είναι κόρη του, μαθητευόμενή του ή απλά φαν του; Δεν έχουμε ιδέα για την ώρα. Ξέρουμε, ωστόσο, ότι θα την υποδυθεί η Daniela Melchior.  

Savant 

© Warner Bros.

Από τα πρόσωπα που παρατηρήσαμε στο τρέιλερ. Ο Michael Rooker έβαλε μία μακριά περούκα και έγινε ο Savant. Ποιος είναι; Στα comics ένας πλούσιος κληρονόμος και ιδιοφυία, που διευθύνει μία τρομερά πετυχημένη επιχείρηση εκβιασμών. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι, λόγω μίας χημικής ανωμαλίας στον οργανισμό του, δεν έχει γραμμική μνήμη και έχει μεγάλα κενά μνήμης. 

The Thinker 

© Warner Bros.

Είναι ένας από τους παλιότερους κακούς της DC και τώρα θα τον δούμε στο The Suicide Squad από τον Peter Capaldi. Με τη βοήθεια ενός κράνους, έχει δυνάμεις τηλεκίνησης και ελέγχου του μυαλού. Μειονέκτημα αυτής της ικανότητας; Είναι πολύ νεότερος απ’ όσο φαίνεται, αλλά το μυαλό του ρουφάει τρομερή ενέργεια από το υπόλοιπο σώμα του, με αποτέλεσμα να γερνάει πρόωρα.  

Sol Soria 

© Warner Bros.

Εκτός κι αν καταλήξει να παίζει την κόρη του, υποθέτουμε ότι η Alice Braga θα υποδυθεί τη θηλυκή εκδοχή του Juan Soria. Αυτός είχε όνειρο να γίνει μέλος της Justice League και γι’ αυτό, με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας, έδωσε στον εαυτό του τη δυνατότητα να ξεκλειδώνει όποιο αντικείμενο ανοίγει. Ωστόσο, τον απέριψαν και γι’ αυτό κατέληξε να ληστεύει τράπεζες. Τελικά φυλακίστηκε σε μία τρύπα, γιατί θα μπορούσε να βγει απ’ οποιοδήποτε άλλο κελί.  

Polka-Dot Man 

© Warner Bros.

Τον είδαμε τελευταία φορά στα 60s ως κακό του Batman και ελπίζουμε να δούμε μία βελτιωμένη εκδοχή του. Ο χαρακτήρας, που τώρα υποδύεται ο David Dastmalchian, φοράει μία στολή καλυμμένη από βούλες. Οι βούλες αυτές μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικά αντικείμενα, από όπλα έως ιπτάμενο δίσκο.  

Mongal 

© Warner Bros.

Δεν την έχουμε ξαναδεί στη μεγάλη οθόνη. Έχουμε δει, όμως, ξανά σε ταινία της DC την ηθοποιό Mayling Ng, ως την αμαζόνα Orana στη Wonder Woman. Η Mongal είναι εξωγήινη πολεμίστρια, που προσπάθησε να σκοτώσει τον Superman, θεωρώντας ότι αυτός ατίμασε τον πατέρα της. Έχει υπεράνθρωπη δύναμη, ευκινησία, ταχύτητα και στάμινα, χαρακτηριστικά που της επέτρεπαν να κοντραριστεί στα ίσα με τον υπερήρωα. Στα comics δολοφονείται τελικά από τον αδερφό της.  

TDK 

© Warner Bros.

Ο Nathan Fillion θα υποδυθεί έναν χαρακτήρα με μία σχετικά ανατριχιαστική δύναμη. Ο TDK έχει την ικανότητα να ξεκολλάει τα άκρα του κατά βούληση και να τα χρησιμοποιεί ως όπλα. Πώς απέκτησε αυτή τη δυνατότητα; Δεν έχουμε ιδέα. Πώς κατέληξε να γίνεται κακός; Τον οδήγησε σε αυτό η απόρριψή του από την Justice League 

Weasel 

© Warner Bros.

Θυμάσαι που είπαμε ότι κριντζάρουμε με τον King Shark; Δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που νιώθουμε με τον Weasel. Είναι μία νυφίτσα ανθρώπινου μεγέθους, αλλά το story του είναι λίγο μπερδεμένο. Σε κάποιες εκδοχές ο John Monroe φοράει απλά την στολή της νυφίτσας και δολοφονεί όσους βλέπει ως απειλή για την προσωπική του ανέλιξη. Σε άλλες μετατρέπεται σε νυφίτσα με τρομερά κοφτερά νύχια και υπεράνθρωπη δύναμη και ταχύτητα. Πάντως θα τον υποδυθεί ο αδερφός του σκηνοθέτη, Sean Gunn 

Javelin 

© Warner Bros.

Ο Javelin ξεκίνησε ως ολυμπιονίκης στο ακόντιο. Ωστόσο, αποφάσισε να γίνει εγκληματίας, κρατώντας όμως τα ακόντια στη ζωή του ως όπλα. Στα comics είχε παλέψει με τον Green Lantern, τον οποίο κέρδισε, αλλά αμέσως μετά τον συνέλαβαν. Στο The Suicide Squad θα τον γνωρίσουμε μέσα από την ερμηνεία του Flula Borg.  

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!