Αν έχεις TikTok τότε θα γνωρίζεις ότι είναι γεμάτο με διάφορα hacks, με πολλά από αυτά να είναι από γελοία ως άχρηστα. Ωστόσο, κάποια μπορεί όντως να σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα. Για παράδειγμα, αν έχεις μία αγάπη στο μακιγιάζ, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεις κάτι να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον και να κάνει πιο εύκολη της ζωή σου.

Αν είσαι σαν εμένα, τότε το eyeliner είναι από τους βασικούς σου πόνους. Κυρίως γιατί δεν καταφέρνεις ποτέ να κάνεις ίσιες ή/και ίδιες τις γραμμές στα δύο μάτια. Ή ίσως γιατί δεν μπορείς να κάνεις τη γωνία στο σχήμα που εσύ θέλεις. Δεν χρειάζεται πλέον να είσαι σε απόγνωση. Το TikTok έχει προνοήσει, ώστε να δημιουργήσουμε την τέλεια γραμμή eyeliner με αντικείμενα που λογικά έχεις ήδη στο σπίτι σου. 

Οδοντικό νήμα

@metdaan.makeup

Best eyeliner trick! Dental floss hack. Would you try this? 💄💋 #eyelinerhack #eyelinergoals #eyeliner

♬ original sound – Metdaan Makeup

Πάρε ένα κομμάτι οδοντικό νήμα και πέρνα το με υγρό eyeliner. Με αυτό κάνε μία διαγώνια γραμμή από την εξωτερική γωνία του ματιού σου μέχρι το σημείο που θες να τελειώνει το eyeliner. Ένωσε το τελείωμα με μία επίσης διαγώνια γραμμή, που θα ξεκινάει από το σημείο της γραμμής του άνω βλεφάρου σου, που θες να αρχίζει το eyeliner. Γέμισε το εσωτερικό κενό χρησιμοποιώντας κανονικά το eyeliner σου. 

Μπανάνα

@christine__makeup

如果我在熱帶雨林迷路了 🍌🔥#jjchristine #makeup #eyeliner #fypage

♬ Backyard Boy – Claire Rosinkranz

Δοκίμασέ το αν θες ένα πιο σκιερό σβηστό αποτέλεσμα. Πάρε μία μπανάνα και κόψε διαγώνια το κοτσάνι της, ώστε να δημιουργηθεί μία γωνία. Έπειτα, κάψε αυτό το σημείο μέχρι ουσιαστικά να καρβουνιάσει. Πλέον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως eyeliner. 

Επίδεσμος

@kat_longoria

#eyeliner tutorial❤️‍🔥

♬ original sound – xxtristanxo

Ίσως νιώσεις λίγο γελοίος όσο το κάνεις, αλλά στο τέλος θα έχεις το τέλειο cat eye look. Κόψε τρία κομμάτια επίδεσμο, δύο μικρά και ένα μεγάλο. Πέρνα το κέντρο του μεγαλύτερου κάτω από τη μύτη σου και ανέβασε τα πλαϊνά του κομμάτια διαγώνια, ώστε να περάσουν από τις εξωτερικές γωνίες του ματιού σου. Μετά πάρε τα δύο μικρότερα κομμάτια και κόλλα τα από το κέντρο της γραμμής του κάθε άνω βλεφάρου σου, με μία διαγώνια φορά, μέχρι να φτάσουν τον μεγάλο επίδεσμο. Βάψε το κενό που έχει μείνει με eyeliner και ξεκόλλα τους επιδέσμους. 

Φουρκέτα

@lavidarosa_

Bobby pin liner hack #makeuphacks #makeuphacksforbeginners #beginnermakeup #makeupforbegginers #makeupforbeginners

♬ Chillest in the Room – L.Dre

Πάρε μία φουρκέτα και πέρνα την με το eyeliner σου στο σημείο που ανοίγει και κάνει μία γωνία. Μετά απλά τοποθέτησε το βαμμένο σημείο της φουρκέτας εκεί που θες να γίνει η γωνία του eyeliner σου και έπειτα άρχισε μόνος σου να γεμίζεις και να συμπληρώνεις την γραμμή. 

Φουρκέτα (ξανά)

@suzi_sina

Omg this hack😱 I love it😍 #eyelinerhack #foxeyeliner #innercornereyeliner #makeuphacks #beautyhacks #bobbypinhack #beautytricks

♬ Get Up (feat. Chamillionaire) (Main Version) – Ciara

Αν θες να δημιουργήσεις μία έντονη εσωτερική γωνία, πρέπει να ξέρεις αυτό το hack. Πάρε μία φουρκέτα και πιάσε με αυτή το δέρμα σου στην κορυφή της μύτης σου, στην ευθεία περίπου με τις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου. Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα θα τεντωθεί και θα γίνει πιο σφιχτό, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή σου. 

Τρεις γραμμές

@ipsy

Line it. Swipe it. Love it. 😍 #eyelinerhack #makeuphacks #eyelinerhacks #fyp #fpy #IPSY

♬ original sound – IPSY

Αν το πρόβλημα σου δεν είναι η γωνία του eyeliner σου, αλλά η γραμμή από το κέντρο του άνω βλεφάρου προς αυτήν, τότε δοκίμασε αυτό το hack. Με το eyeliner σου θα κάνεις τρεις παράλληλες γραμμές από το κέντρο του άνω βλεφάρου προς την εξωτερική γωνία. Αυτές θα πρέπει να είναι η μία πιο ψηλή από την άλλη, καθώς πηγαίνεις από μέσα προς τα έξω. Μετά απλά ενώνεις τις κορυφές τους, γεμίζεις τα κενά και κάνεις όπως εσύ θες τη γωνία.

Σελοτέιπ

@alamarcosmetics

Can’t get a good wing eyeliner? We got you mami’s 👀✨ #alamarcosmetics #eyelinertutorial #makeuphacks #tapeeyeliner

♬ original sound – 𝖎𝖓𝖉𝖎𝖎

Ακολουθεί αρκετά τη λογική του hack με τον επίδεσμο. Χρησιμοποίησε δύο κομμάτια σελοτέιπ σε κάθε σου μάτι και κόλλα τα, χαρτογραφώντας ουσιαστικά πού θες να κάνεις το “φτερό” του eyeliner. Με άλλα λόγια, το ένα κομμάτι πρέπει να περνάει από την εξωτερική γωνία του ματιού σου διαγώνια και το άλλο να ξεκινάει από τη μέση του άνω βλεφάρου σου μέχρι το άλλο κομμάτι. Γεμίζεις με χρώμα το κενό και τα ξεκολλάς. 

Πιρούνι

@mireyarios

Yay or nay? #WrappingGifts #HolidayTreats #forkhack #eyelinertutorial #eyelinerhacks #eyelinerhack #beautytipsbymireya

♬ WHAT WE DOINGGG – Nate✨

Η Άριελ το χρησιμοποίησε για να χτενιστεί. Εσύ θα το χρησιμοποιήσεις, για να εφαρμόσεις το eyeliner σου. Ακούμπησε το στην εξωτερική γωνία του ματιού σου και εφάρμοσε το eyeliner κατά μήκος του, ώστε να δημιουργήσεις ένα πιο καμπυλωτό “φτερό”. Προσοχή μόνο μην βγάλεις κανά μάτι. 

Μάσκα ματιών

@charlotteparler

They’re back in stock! Link in bio ✨ @dieuxskin #skincare #beauty #skincareroutine #tiktokbeauty it’s my company full disclosure ✨

♬ original sound – Charlotte Palermino

Είναι ιδανικό αν δεν έχεις πολύ χρόνο και θες να κάνεις το μακιγιάζ σου, αλλά και να μην βγεις με μαύρους κύκλους και πρησμένα μάτια. Βάλε τις μάσκες ματιών και εφάρμοσέ το μακιγιάζ στα μάτια σου, χωρίς να τις βγάλεις, εκμεταλλευόμενος και το σχήμα τους για να εφαρμόσεις το eyeliner. Τις βγάζεις, προφανώς, σε όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία τους.

Μπατονέτα και υγρό ντεμακιγιάζ

@mireyarios

Messing up my eyeliner 🤦🏻‍♀️ #InkDrawing #GraphicDesign #whenwewereyounger #eyeliner #qtips #qtip #makeupremover #beautytipsbymireya

♬ VMESHBEATS ADDERALL X BOO X IG FREESTYLE – Varoon Ramesh

Είναι ο δρόμος, για να ακολουθήσεις, αν βαριέσαι εξαιρετικά πολύ να κάνεις όλα τα προηγούμενα. Απλά κάνε το eyeliner σου, όπως πάντα. Σου ξέφυγε κάτι ή η μία γραμμή είναι πιο παχιά; Ευτυχώς για εσένα, αρκεί να βρέξεις μία μπατονέτα με υγρό ντεμακιγιάζ (ιδανικά, με σύσταση νερού) και να αρχίσεις να σβήνεις ό,τι έκανες λάθος. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!