Αν είσαι έστω και ελάχιστα φαν της Marvel, είναι ξεκάθαρο ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό ανυπομονείς για το Spider-Man: No Way Home. Εξάλλου, θεωρείται η ταινία, που θα μάς βάλει πλέον 100% στο “ζουμί” της Phase 4 του Marvel Cinematic Universe, ενώ την περιβάλλουν εξαιρετικά πολλές θεωρίες. Η βασικότερη; Ότι οι δύο παλιότεροι Spider-Man, ο Tobey Maguire και ο Andrew Garfield, θα εμφανιστούν στην οθόνη μαζί με τον Tom Holland.

Η ημερομηνία, που θα μάθουμε αν οι θεωρίες ισχύουν, πλησιάζει. Στις 16 Δεκεμβρίου το No Way Home θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους. Ωστόσο, δεν φημιζόμαστε για την υπομονή μας. Γι’ αυτό και προσπαθούμε ήδη να ρουφίξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε, πιασμένοι και από την παραμικρή λεπτομέρεια. Σε αυτό πάντα βοηθούν και τα trailers. Οπότε μάς χαροποίησε αρκετά το γεγονός ότι το νέο official trailer της ταινίας μόλις κυκλοφόρησε. Και, προφανώς, το ξεψαχνίσαμε. 

Ο Doctor Octopus δεν άλλαξε επίτηδες σύμπαν 

Alfred Molina as Doc Ock and Tom Holland as Spider-Man in "Spider-Man: No Way Home."

Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζαμε κατά πόσο οι κακοί, που περνάνε στο σύμπαν του Spider-Man του Tom Holland, το έκαναν επίτηδες. Πλέον έχουμε την απάντηση. Ο Doctor Octopus του Alfred Molina κυνηγάει τον Spider-Man θεωρώντας ότι κυνηγάει αυτόν του Tobey Maguire, πράγμα που καταλαβαίνουμε μόλις βλέπει το πρόσωπο του Tom Holland. 

Επιπλέον, γενικά το trailer μάς δίνει την αίσθηση ότι ο Doctor Octopus θα είναι ο κεντρικός κακός της ταινίας, τουλάχιστον από τους παλιούς. Τον βλέπουμε, μάλιστα, να έχει και περισσότερη αλληλεπίδραση με τον Peter, αφού έχει πιαστεί αιχμάλωτός του. Φυσικά, μπορεί απλά αυτό να είναι η αίσθηση, που ήθελαν να μάς δώσουν επίτηδες από το μοντάζ του trailer. 

Έχει ο Doctor Octopus τεχνολογία του Tony Stark;

Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι τα πλοκάμια του Doctor Octopus είναι κόκκινα, διαφορετικά δηλαδή από αυτά, με τα οποία τον είχαμε γνωρίσει. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μεταλλικό κόκκινο μάς θυμίζει εκείνο της πανοπλίας του Iron Man. Είναι πιθανό, λοιπόν, με κάποιον τρόπο να έχει τεχνολογία της Stark Enterprises; Η απάντηση είναι ναι. Πέρσι, έγινε γνωστό ότι στο Disney+ θα δούμε τη σειρά Armor Wars. Τα comics, στα οποία θα βασιστεί, μάς έδειχναν τον Tony Stark να συνειδητοποιεί ότι κάποιος κλέβει τεχνολογίες του και τις δίνει σε κακούς, που επίσης έχουν πανοπλία. Η σειρά θα μπορούσε να έχει την ίδια θεματική, αλλά με τον James Rhodes στη θέση του. Εξάλλου, είναι αρκετά ύποπτο ότι αποφάσισαν να μην κάνουν καμία αναφορά στο Armor Wars στην Disney+ Day

Θα δούμε δύο Green Goblin;

Οι απόψεις γι’ αυτό το θέμα διίστανται. Στο trailer βλέπουμε σίγουρα τον Green Goblin του Willem Dafoe, τον οποίο είχαμε ακούσει να γελάει στο πρώτο trailer, που είχε κυκλοφορήσει. Τον βλέπουμε, μάλιστα, και με τη χαρακτηριστική στολή του. 

Ωστόσο, λίγο αργότερα βλέπουμε ξανά τον Green Goblin με εντελώς άλλη στολή. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχουν πολλές θεωρίες. Η μία είναι ότι απλά στην πορεία της ταινίας ο Green Goblin του Dafoe αναβαθμίζεται. Η άλλη είναι ότι βλέπουμε τον (αρκετά ξεχασμένο) Green Goblin του Dane DeHaan από το The Amazing Spider-Man 2. Η τρίτη θεωρία είναι ότι αυτός, που βλέπουμε είναι ο Green Goblin του Spider-Man 3, δηλαδή αυτός του James Franco, που θα αποτελούσε τουλάχιστον αμφιλεγόμενη επιλογή, με σεξουαλικά σκάνδαλα να περιτριγυρίζουν το όνομά του. Τέλος, δεν θα ήταν απίθανο αυτός να είναι ένας εντελώς νέος Green Goblin. Πολλοί φαν πιστεύουν ότι ο Ned θα γίνει κακός σε αυτήν την ταινία και ότι γι’ αυτό ο Jacob Batalon άλλαξε την εμφάνισή του. 

Ο Sandman και ο Lizard είναι στην ταινία

Ο Doctor Octopus, ο Green Goblin και ο Electro ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι θα είναι στην ταινία, ενώ τους είχαμε δει άμεσα ή έμμεσα και στο πρώτο trailer. Για τον Sandman υπήρχαν υποψίες και για τον Lizard απλά θεωρίες κάποιων φαν. Ωστόσο, και οι δύο θα εμφανιστούν στο No Way Home. Τους βλέπουμε σε μία σκηνή, που μοιάζει να είναι τουλάχιστον μία από τις μεγάλες μάχες της ταινίας. Δεν γνωρίζουμε, όμως, αν θα δούμε τον Thomas Haden Church και τον Rhys Ifans αντίστοιχα να επιστρέφουν στους ρόλους τους.

Υπάρχει επιβεβαίωση ότι θα δούμε τρεις Spider-Man;

Έμμεσα, ίσως. Είναι ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο του trailer, που κάπως μάς προβλημάτισε. Ο Lizard, ο Sandman και ο Electro παλεύουν ενάντια στον Spider-Man. Ενάντια, όμως, στον ίδιο Spider-Man; Μόνο ο Sandman φαίνεται να έχει την προσοχή του στραμμένη στον Spider-Man, που εμείς βλέπουμε στο πλάνο. Ο Electro μοιάζει να δίνει προσοχή σε κάποιον, εκτός κάδρου, που βρίσκεται ψηλότερα, και ο Lizard ακόμα πιο έντονα σε κάποιον, που βρίσκεται χαμηλότερα. Βέβαια, μπορεί απλά να είμαστε σε κατάσταση “ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται”. 

Η πτώση της MJ

Στο The Amazing Spider-Man 2 είδαμε την Gwen της Emma Stone να πέφτει και τελικά ο Peter Parker να μην καταφέρνει να τη σώσει. Στο trailer βλέπουμε την MJ της Zendaya να πέφτει, σε ένα πλάνο, που αποτελεί ξεκάθαρη αναφορά στην σκηνή του The Amazing Spider-Man 2. Ελπίζουμε, ωστόσο, να μην έχει την ίδια κατάληξη. Μάλιστα, κάποιοι υποθέτουν ότι ίσως δούμε τον Spider-Man του Garfield να τη σώζει και να εξιλεώνεται μέσα του για τον χαμό της Gwen. 

Το Άγαλμα της Ελευθερίας μετατρέπεται σε φόρο τιμής στον Captain America

Ο Captain America επέστρεψε στο παρελθόν, για να ζήσει μαζί με την Peggy. Ωστόσο, ο κόσμος αυτό δεν το γνωρίζει. Στο The Falcon and the Winter Soldier είδαμε ότι κυκλοφορούσαν πολλές θεωρίες γύρω από το πού βρίσκεται. Πάντως, έχουν αποδεχτεί ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να τιμήσουν την μνήμη του. Σε ένα πλάνο βλέπουμε το Άγαλμα της Ελευθερίας πλέον να μην έχει τον χαρακτηριστικό πυρσό του, αλλά την ασπίδα του Captain America. 

Η μαύρη στολή του Spider-Man

Spider-Man wearing a black and gold suit in "Spider-Man: No Way Home."

Όχι, δεν πρόκειται για έναν ακόμα Spider-Man. Ούτε για κάποιο συμβιωτικό όν, όπως ο Venom. Πώς το ξέρουμε; Διότι η στολή έχει πάνω αρχαίους ρούνους, ενώ τον βλέπουμε με μαγεία, παρόμοια με του Doctor Strange. Οι πιθανότητες; Μάλλον κάποιον ρόλο παίζει το κουτί, που άρπαξε από τον Doctor Strange. Ίσως, μάλιστα, ο Peter απέκτησε την ικανότητα να ταξιδεύει σε άλλα σύμπαντα και έτσι βρει τους άλλους δύο Spider-Man, για να τον βοηθήσουν.