Σειρές, με τις οποίες κολλάμε τόσο, όσο με το Squid Game, έχουν ένα βασικό κακό. Όταν τελειώνουν αφήνουν ένα κενό. Ακόμα κι αν έχουν επόμενη σεζόν, μέχρι αυτή να κυκλοφορήσει, απλά μένουμε να αναρωτιόμαστε αν θα βρούμε ποτέ ξανά κάτι να μάς κεντρίσει το ενδιαφέρον με τον ίδιο τρόπο. Λοιπόν, δεν ξέρουμε αν θα συμβεί στο 100%, αλλά για το Squid Game τουλάχιστον σου έχουμε μερικές ταινίες και σειρές, που κάπως μπορούν να καλύψουν το κενό, μιας και μοιράζονται μαζί του κάποια κοινα στοιχεία. 

Kaiji: Ultimate Survivor

Μην σε παρασύρει το γεγονός ότι είναι anime. Έχει τρομερά πολλές ομοιότητες με το Squid Game. Για να καταλάβεις, η πλοκή έχει ως εξής. Σε κάποιους ανθρώπους, που χρωστάνε πολλά χρήματα, δίνεται η ευκαιρία να ξεχρεώσουν. Τι πρέπει να κάνουν; Να δεχτούν να αγωνιστούν σε μία σειρά από παιχνίδια, ανάμεσα του και το πέτρα-ψαλίδι-χαρτί. Σε περίπτωση που χάσουν σε κάποιο από αυτά, πεθαίνουν. Α, και παράλληλα κάποιοι άλλοι ποντάρουν στο ποιοι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν. 

Alice in Borderland

Αν αυτό, που σε εξίταρε στο Squid Game, ήταν η λογική ή κερδίζεις το παιχνίδι ή πεθαίνεις, τότε η σειρά θα σου αρέσει. Πρωταγωνιστές είναι ένας gamer και δύο φίλοι του, που κάπως καταλήγουν στο Τόκιο ενός παράλληλου σύμπαντος. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν και να μην πεθάνουν; Να κερδίσουν μία σειρά παιχνιδιών, που βασίζονται στην επίλυση προβλημάτων. 

Battle Royale

Η ιαπωνική ταινία του 2000 θεωρείται εκείνη, που έστρωσε τον δρόμο για όλες τις μετέπειτα βίαιες παραγωγές, αλλά για ιστορίες τύπου Squid Game και Hunger Games. Σε αυτήν, κυβερνά μία ολοκληρωτική κυβέρνηση, η οποία ψάχνει έναν τρόπο να περιορίσει τη νεανική παραβατικότητα. Η λύση, που σκέφτεται και ακολουθεί; Πήρε μία τάξη μαθητών λυκείου, την άφησε σε έναν νησί και τους έδωσε την οδηγία να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον μέχρι μόνο ένας να μείνει ζωντανός. 

3%

Νομίζουμε θα πιάσεις τη σύνδεση με το Squid Game. Μία ολοκληρωτική κυβέρνηση δίνει την ευκαιρία σε φτωχούς εικοσάρηδες να ζήσουν μαζί με τους πλούσιους σε ένα παραδεισένιο νησί. Πρώτα, όμως, πρέπει να αποδείξουν ότι το αξίζουν. Πώς το κάνουν αυτό; Περνάνε μία σειρά από δοκιμασίες, όπως η λύση ψεύτικων εγκλημάτων, για να περάσουν στον επόμενο γύρο. 

#Alive

Όχι, η μόνη σχέση της ταινίας με τη σειρά δεν είναι η Νοτιοκορεάτικη καταγωγή τους. Βέβαια, μην περιμένεις να βρεις τόσους άμεσους συσχετισμούς, όσο στα προηγούμενα. Το #Alive τοποθετείται σε μία αποκάλυψη με ζόμπι και σε έναν άντρα, που κλειδώνεται μέσα στο σπίτι του, για να επιβιώσει, ενώ λίγο αργότερα ανακαλύπτει έναν ακόμα επιζώντα κάπως κοντά του. Οι συνδέσεις με τη σειρά; Ο αγώνας για επιβίωση, η συνειδητοποίηση της θνητότητας και η δυνατότητα να δημιουργήσεις δεσμούς στις πιο ανατριχιαστικές συνθήκες. 

Sweet Home

Στο Squid Game είδαμε όλους τους χαρακτήρες να έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας, που κρύβουν μέσα τους, με τον χειρότερο εαυτό τους. Αυτό βλέπουμε κι εδώ, αλλά σε ένα πιο μεταφυσικό επίπεδο. Μία ομάδα ανθρώπων κλείνεται σε ένα διαμέρισμα, γιατί όλος ο κόσμος έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε τέρατα. Όχι, όμως, οποιαδήποτε τέρατα, αλλά αυτά που αντικατοπτρίζουν τους εσωτερικούς τους δαίμονες. 

The Purge

Τα κοινά του στοιχεία με το Squid Game; Η άκρατη βία και η ουσιαστικά παρακίνηση προς αυτήν. Δεν περιλαμβάνει παιχνίδια. Περιλαμβάνει, όμως, την εξής ιδέα: Τι θα γινόταν αν για ένα βράδυ τίποτα δεν ήταν παράνομο; Η απάντηση, που μάς δίνεται, είναι χάος και τρόπος.