Υποθέτουμε ότι πλέον γνωρίζεις ότι η επιστροφή του Sex and the City είναι πολύ κοντά, με τα γυρίσματα του reboot, And Just Like That…, να έχουν πλέον ξεκινήσει. Μπορεί ακόμα να μην γνωρίζουμε πότε θα δούμε το πρώτο του επεισόδιο, αλλά έχουν ήδη γίνει γνωστά αρκετά πράγματα. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ακριβώς ποιοι γνώριμοι χαρακτήρες θα επιστρέψουν, αλλά και τις νέες προσθήκες στο καστ. 

Όταν πρωτακούσαμε για το reboot δύο ήταν οι βασικές απορίες που δημιουργήθηκαν. Η μία ήταν αν η Kim Cattrall θα επιστρέψει στον ρόλο της Samantha, πράγμα που γνωρίζουμε ότι δεν θα συμβεί. Η άλλη ήταν αν ο Chris Noth θα επιστρέψει ως Mr. Big. Για αρκετούς μήνες, το όνομα του ηθοποιού δεν είχε ανακοινωθεί, ενώ πολλοί ανέτρεξαν στις φήμες ότι στο σενάριο της ανολοκλήρωτης τρίτης ταινίας ο Mr. Big θα πέθαινε. 

Ωστόσο, ο Mr. Big θα επιστρέψει κανονικότητα. Όχι μόνο έχουν κυκλοφορήσει παπαρατσικές φωτογραφίες του από τα γυρίσματα, αλλά έχουν διαρρεύσει μέχρι και κομμάτια του σεναρίου που τον αφορούν. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι αυτός και η Carrie δεν είναι πια μαζί και έχουν πάρει διαζύγιο. Εντυπωσιάστηκα από την είδηση; Ούτε λίγο. Η σχέση τους, εξάλλου, ήταν εξαιρετικά τοξική σε όλη τη διάρκεια της σειράς με εκείνον να έχει όλα όσα δεν θα θέλαμε ποτέ να έχει ο σύντροφός μας. 

Μην με παρεξηγήσεις. Ούτε την Carrie εκτιμώ ιδιαίτερα. Εξαιρετικά πολλές φορές έχει φερθεί ανώριμα στις σχέσεις της ή και τοξικά. Στην σχέση της με τον Mr. Big, όμως, ήταν ξεκάθαρα η ριγμένη. Το μόνο της λάθος ήταν ότι γύρναγε ξανά και ξανά σε αυτόν. Η ρομαντική ιστορία, εξάλλου, που πήγαν να μάς πουλήσουν οι σεναριογράφοι, ήταν αυτή της γυναίκας που ερωτεύεται το “κακό παιδί” και δεν τον εγκαταλείπει ό,τι τοξικό κι αν κάνει, γιατί βαθιά μέσα της πιστεύει ότι εκείνη μπορεί να τον αλλάξει, ότι με εκείνη θα είναι διαφορετικά. Μικρή λεπτομέρεια: Ο Mr. Big δεν άλλαξε ποτέ πραγματικά. Επίσης, βρείτε κάποιον να σάς κάνει από την αρχή όπως είναι και να μην χρειάζεται να τον αλλάξετε. 

Η “εγώ είμαι διαφορετικός” τακτική

Ας πάρουμε τα πράγματα με μία σειρά. Από την πρώτη μας γνωριμία με τον Big στην πρώτη σεζόν, μπορούμε να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του. Στο πρώτο επεισόδιο, όταν γυρνάει την Carrie σπίτι της, συζητούν για το θέμα που ετοιμάζει, σχετικά με το πώς είναι να κάνεις σεξ σαν άντρας. Αυτή εξηγεί ότι εννοεί να κάνει σεξ και μετά να μην αισθάνεσαι τίποτα. Εκείνος, όμως, σπεύδει να μάς δηλώσει ότι είναι διαφορετικός, ότι δεν μπορεί να το κάνει και ότι μόνο κάποιος που ποτέ δεν έχει ερωτευτεί ποτέ θα μπορούσε να κάνει σεξ χωρίς συναισθήματα. 

Sex And The City Absofuckinglutely GIF - Sex And The City Absofuckinglutely - Discover & Share GIFs

Ευαισθητούλης και ρομαντικούλης, ε; Μόνο που μάλλον λέει ψέματα. Γιατί; Διότι μερικές σκηνές πριν, η Samantha περιγράφει τον Big στην Carrie ως τον επόμενο Donald Trump (ήδη κακό από μόνο του) και σημειώνει ότι βγαίνει μόνο με μοντέλα. Ενδιαφέρουσα συνήθεια για έναν άνθρωπο, που δηλώνει ότι δεν κάνει ποτέ σεξ χωρίς συναισθήματα. Θα μου πεις, βέβαια, μπορεί να ένιωσε πράγματα για όλες, όπως ο Παναγιώτης στο περσινό Bachelor

Δεν θέλω δεσμεύσεις, αλλά δεν θέλω και να το πω

Δυστυχώς, ο Big δεν είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που ακολουθεί αυτή την τακτική. Για κάποιον λόγο, ορισμένοι θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να μη σε αναστατώσουν και να προσποιούνται ότι είστε σε σχέση και να στέλνουν συνεχώς mixed signals, από το να πουν ξεκάθαρα από την αρχή ότι θέλουν κάτι πιο χαλαρό. Γιατί στο κεφάλι τους θα ενοχληθείς λιγότερο αν σε αφήσουν να επενδύσεις συναισθηματικά σε αυτούς και τελικά να πληγωθείς, σε σχέση με το αν σου έδιναν εξαρχής τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θες να μπεις σε μία συγκεκριμένη κατάσταση. 

Ως ο απόλυτος τοξικός “σύντροφος, ο Big προφανώς θα έβαζε την Carrie και σε αυτό το τριπάκι. Δεν τολμάει να πει την φράση “πρώτο ραντεβού”. Ουσιαστικά για ένα μεγάλο διάστημα βγαίνει μαζί της μόνο μαζί με άλλο κόσμο. Την σύστησε στην οικογένειά του ως απλή φίλη. Της είπε ότι δεν θέλει να παντρευτεί ξανά, πράγμα που θα ήταν απόλυτα σεβαστό αν δεν αρραβωνιαζόταν κάπου στον έναν χρόνο αργότερα. Η Carrie πιθανώς τον κατηγορεί και που στο τέλος της πρώτης σεζόν δεν της είπε ότι είναι η μοναδική για εκείνον, αλλά εγώ θα εκτιμήσω τη μία από τις λίγες φορές που δεν της πούλησε φούμαρα. 

Someone Great', la comedia romántica que puede ser la nueva 'Sex and The City' | Entretenimiento

Να καταθέσουμε ότι τελικά της είπε ότι την αγαπάει, δικαιολογώντας όλη τη συμπεριφορά του με ένα “Είναι δύσκολο για εμένα να το λέω, γιατί πάντα μπαίνω σε μπελάδες όταν το λέω”. 

Κατ’ αρχάς, κανένας δεν του ζήτησε να το πει με το ζόρι, απλά να είναι ξεκάθαρος. Κατά δεύτερον, ίσως μπαίνει σε μπελάδες γιατί τείνει να το λέει απλά για να το λέει. Κατά τρίτον, ίσως φταίει ότι μετά οι πράξεις του δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα με το “σ’ αγαπώ” του. Ας πούμε δεν είναι φυσιολογικό να λες στον άλλον ότι τον αγαπάς και μετά να ανακοινώνεις ότι φεύγεις για το Παρίσι σαν να μην τρέχει τίποτα και να τον αντιμετωπίζεις ως τρελό επειδή ψάχνει τρόπο η σχέση σας να συνεχίσει να δουλεύει από απόσταση. Α, και μην ξεχάσουμε ότι μετά από αυτό, όταν το Παρίσι ακυρώθηκε, αντί να πάρει την Carrie ένα τηλέφωνο, απλά συνέχισε τη ζωή του με τη Natasha, ένα -εντελώς τυχαία- νεότερο μοντέλο. 

 

Βέβαια, η συμπεριφορά αυτή δεν σταμάτησε στις πρώτες σεζόν. Την είδαμε να επανεμφανίζεται ακόμα και στις ταινίες. Στην πρώτη, όταν αποφάσισε να αφήσει μερικά μηνύματα στον τηλεφωνητή και να την παρατήσει στα σκαλιά της εκκλησίας. Στη δεύτερη, όταν ήταν πλέον παντρεμένοι και εκείνος της πρότεινε να κρατήσει το παλιό της διαμέρισμα, για να μένουν χωριστά μερικές μέρες. 

Don'T Anger The Bride GIF - Sex And The City Bride Mad - Discover & Share GIFs

Να σημειωθεί ότι σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις ο Big δεν ήταν έφηβος ή 20άρης, αλλά άνω των 40.

Δεν θα σε αφήσω ποτέ να ευτυχήσεις

Αυτό φαίνεται πιο ξεκάθαρα από ποτέ στην τρίτη σεζόν. Ο Big πλέον είναι παντρεμένος και η Carrie προσπαθεί να προχωρήσει με τη ζωή της και γνωρίζει τον Aidan. Αν σε αυτό το σημείο είχε σταματήσει να την ενοχλεί, τότε θα αντιμετωπίζαμε τον Big ως απλά μία κακή σχέση. Ωστόσο, δεν μάς έκανε την χάρη. 

Η σχέση της Carrie με τον Aidan δεν ήταν σε καμία περίπτωση ιδανική. Διέφεραν αρκετά σαν άνθρωποι και εκείνη είχε πλησιάσει αρκετά το να γίνει ο Big στην σχέση τους. Ωστόσο, για την ίδια η σχέση ήταν εξαιρετικά καλή. Είχε δίπλα της κάποιον που δεν φοβόταν να μιλήσει για τα συναισθήματά του, που την φρόντιζε και που την έβλεπε αρκετά σοβαρά, ώστε να προτείνει ο ίδιος να τη συστήσει στους γονείς του.

Τότε ο Big αποφασίζει να κάνει την επανεμφάνισή του. Της εξομολογείται ότι, αν και παντρεμένος, του λείπει και την σκέφτεται συνέχεια. Λίγο αργότερα, της πετάει και την πρωτότυπη ατάκα “Θα χωρίσω τη γυναίκα μου”. Κάπως έτσι, τη βάζει στο τρυπάκι της παράνομης σχέσης -για την οποία ξεκάθαρα ευθύνονται και οι δύο, αλλά εμείς τώρα έχουμε εκείνον στο μικροσκόπιο-. Ο ίδιος, μάλιστα, σέβεται τόσο τη γυναίκα του, που αποφασίζει να την απατήσει μες στο ίδιο τους το σπίτι, πάνω στο ίδιο τους το κρεβάτι. Ακόμα κι όταν αυτή το ανακαλύπτει και πηγαίνει στο νοσοκομείο, έπρεπε η Carrie να τερματίσει την σχέση, μιας και αυτός είχε βολευτεί. 

Pin on GIFS

Οι ύποπτες αναλαμπές συναισθηματισμού

Ο Big είχε και συναισθηματικές στιγμές και στιγμές που έδειχνε λιγότερο φοβισμένος από τις δεσμεύσεις. Ωστόσο, αυτές εμφανίζονταν σε κάπως ύποπτες φάσεις. Δηλαδή; Σχεδόν πάντα θυμόταν ότι αγαπάει την Carrie και θέλει να είναι μαζί της, όταν έβλεπε ότι αρχίζει να τη χάνει. Και αυτό γινόταν από την πρώτη σεζόν μέχρι την τελευταία ταινία. 

Ο Big αποφάσισε πλέον να βγει κανονικό ραντεβού με την Carrie, μόνο όταν εκείνη πήγε να φύγει αδιάφορα και του είπε ότι δεν είναι καλή με τους ανθρώπους-παζλ. Θυμήθηκε ότι η Carrie του λείπει μόνο όταν εκείνη μπήκε σε μία σταθερή σχέση με κάποιον που της φερόταν πράγματι καλά. Την παρακαλάει να μη τον αφήσει, μόνο όταν αυτή ετοιμάζεται να φύγει στο Παρίσι με τον Aleksandr. Σηκώνεται και πηγαίνει στο Παρίσι για να την φέρει πίσω, χωρίς να γνωρίζει ότι τα πράγματα με τον Aleksandr δεν πάνε καλά, απλά γιατί πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να το κάνει. Στην πρώτη ταινία, κάνει αναστροφή για να επιστρέψει στον γάμο τους, μόνο όταν συνειδητοποιεί ότι η Carrie δεν θα του το συγχωρέσει. Στη δεύτερη ταινία, αποφασίζει ότι δεν θέλει να περνάνε χρόνο χώρια, μόνο όταν η Carrie του λέει ότι φιλήθηκε με τον Aidan.

Sex and the City - Carrie and Mr.Big Appreciation Thread #28 : Because it took only six years to get together! - Page 18 - Fan Forum

Όλα αυτά δεν είναι ένδειξη αγάπης. Είναι ο εγωισμός ενός ανθρώπου, που αρνείται να δεχτεί ότι ο άλλος μπορεί να ζήσει και να είναι χαρούμενος χωρίς αυτόν. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!