Υποθετικά το καλοκαίρι είναι η εποχή της ανεμελιάς, της χαλάρωσης και της ξεγνοιασιάς. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για όλους. Για πολλούς το καλοκαίρι καταλήγει να είναι μία ιδιαίτερα στρεσογόνα εποχή, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σώμα τους. Δεν φοράνε μαγιό, σορτσάκια και γενικότερα πιο αποκαλυπτικά ρούχα, θεωρώντας ότι δεν τούς ταιριάζουν και όλοι γύρω τους τούς κοιτάνε και τούς κοροϊδεύουν/κρίνουν. Χάνουν στιγμές, όπως διακοπές και βόλτες στην παραλία, γιατί δεν θέλουν να τους δουν με μαγιό. Ακόμα κι όταν δεν κάνουν τα παραπάνω, περνάνε ένα τεράστιο ποσοστό του χρόνου τους να αγχώνονται, αντί να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν την στιγμή. Είναι το ίδιο άγχος, που πιθανώς σε οδηγεί στο να μπαίνεις σε εξουθενωτικές δίαιτες, με το που μπαίνει η άνοιξη

Ίσως πλέον θεωρείς ότι έτσι θα είναι τα καλοκαίρια σου και πως αυτό είναι το φυσιολογικό. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει και δεν υπάρχει λόγος να υποβάλεις σε αυτό τον εαυτό σου. Φυσικά, δεν γίνεται απλά να σού πεις να μην αγχώνεσαι πια για το σώμα σου το καλοκαίρι και μαγικά αυτό να συμβεί. Μπορείς, όμως, να ακολουθήσεις κάποια βήματα, ώστε σιγά και σταθερά να αποβάλεις το άγχος σου για το “summer body”.

Περιόρισε την επαφή σου με τα media

Είτε μιλάμε για social είτε για mainstream media, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, 2022, προβάλλονται κατά κύριο λόγο μη ρεαλιστικά σωματικά πρότυπα, που πιθανότατα πριν έχουν περάσει από στρώσεις και στρώσεις ρετουσαρίσματος. Έτσι, εσύ καταλήγεις να πιστεύεις στο κεφάλι σου ότι δεν έχεις δικαίωμα να πας σε μία πισίνα, να χαλαρώσεις στην ξαπλώστρα και να παίξεις beach volley, επειδή δεν έχεις το σώμα της Kim Kardashian ή της Bella Hadid. Μείνε, λοιπόν, όσο πιο μακριά γίνεται από τα media αυτή την περίοδο και προσπάθησε να ακολουθείς λογαριασμούς, που ξέρεις ότι προβάλουν ρεαλιστικά σώματα και body positivity μηνύματα. 

Turn Phone Off GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Άλλαξε το πώς βλέπεις το σώμα σου

Και όχι το πώς είναι το σώμα σου. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να κινείσαι περισσότερο, όχι για να σφίξεις ή να αδυνατίσεις, αλλά για να έρθεις σε καλύτερη επαφή με το σώμα σου και να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεν χρειάζεται κάτι extreme. Αρκεί ένα περπάτημα, stretching, yoga, κολύμπι ή ό,τι άλλο θα διασκεδάσεις όσο το κάνεις. Από την άλλη, θα σε βοηθήσει να επαναλαμβάνεις κάθε πρωί μερικές θετικές φράσεις αναφορικά με το σώμα σου, όπως “Είμαι υπέροχος, ολόκληρος και πλήρης, ακριβώς όπως είμαι”, “Οι άλλοι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι με τον εαυτό τους, για να ασχολούνται με το βάρος μου”, “Είναι εντάξει να μού αρέσει ο εαυτός μου. Είναι εντάξει να αγαπάω τον εαυτό μου” και “Το σώμα μου μπορεί να κάνει απίθανα πράγματα”. 

Funny Gifs : gross GIF - VSGIF.com

Στρέψε την προσοχή σου στα θετικά

Το να στρέψεις την προσοχή σου στα θετικά κομμάτια του καλοκαιριού μπορεί να μειώσει το άγχος σου σε μεγάλο βαθμό. Ακόμα καλύτερα, στρέψε την προσοχή σου σε ό,τι θετικό σχετίζεται με το σώμα σου. Για παράδειγμα, επικεντρώσου στο πώς σε κάνει να αισθάνεσαι ο ήλιος, όταν πέφτει πάνω σου. Ή στο πόσο σού αρέσει η επιδερμίδα σου, όταν της επιτρέπεις να μαυρίζει. Ή ακόμα και πώς σε χαλαρώνει και σού φτιάχνει τη διάθεση το να κολυμπάς στη θάλασσα ή στην πισίνα. 

Tumblr | Sun gif, Aesthetic gif, Hand gif

Διάλεξε τα σωστά ρούχα

Προσοχή! Δεν σού λέμε σε καμία των περιπτώσεων να διαλέξεις τα ρούχα, που η κοινωνία σε έχει μάθει να πιστεύεις ότι ταιριάζουν στο σώμα σου. Για παράδειγμα, μην αγοράσεις εκατό καφτάνια, με σκοπό να κρύψεις τις καμπύλες σου. Αυτό, που εννοούμε, είναι να διαλέξεις τα ρούχα, με τα οποία εσύ νιώθεις άνετα, όμορφος και σέξι. Είτε είναι παντελόνα, είτε σορτσάκι, είτε βερμούδα, είτε φόρεμα, είτε οτιδήποτε. Προφανώς, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το μαγιό σου, με τις επιλογές να είναι κυριολεκτικά αμέτρητες.

Clothes Shopping GIFs - Get the best GIF on GIPHY

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!