Η Olivia Rodrigo, με την κυκλοφορία του πρώτου της single τον Ιανουάριο του 2021, έκανε ξεκάθαρο το ότι ήρθε για να μείνει. Το Driver’s License  έγινε ένα μεγάλο hit (υπερτεράστιο για την ακρίβεια), τόσο στην καθημερινή ζωή μας όσο και στην ζωή στο TikTok. Το ταλέντο της ξεχώρισε τόσο πολύ που γνωστή σε όλους μας Taylor Swift, αποφάσισε να την βάλει κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες της και της κάνει hype όπου βρεθεί.

Για τους fans της pop, μία συνεργασία μεταξύ αυτών των δύο καλλιτέχνιδων, θα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Οι φήμες υπήρχαν ήδη από την φωτογραφία που τράβηξαν μαζί, όταν βρέθηκαν στα BRIT Awards, κάνοντας τους fans να παραληρούν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν συνέβη, απλώς δεν έγινε με τον τρόπο που περιμέναμε. Η Swift δηλαδή έπαιξε έναν μικρό ρόλο στο debut δίσκο της Rodrigo, αλλά σχεδόν κανείς μας δεν το πήρε χαμπάρι.

Τα credits για το πρώτο άλμπουμ της Rodrigo, Sour (2021), κυκλοφόρησαν στις 20 Μαΐου 2021, μία μέρα πριν τον πάρουμε στα χέρια μας. Μέσα στα έντεκα τραγούδια από τα οποία αποτελείται, βρίσκονται κάποια που ήδη γνωρίζουμε (Driver’s License, Déjà Vu), αλλά και καινούργια, όπως το 1 Step Forward, 3 Steps Back. Δίπλα στα ονόματα των συντελεστών που βοήθησαν στην παραγωγή του συγκεκριμένου, βλέπουμε το όνομα της Swift και του πολύ καλού συνεργάτη της, Jack Antonoff. Το αποτέλεσμα ήταν ο ενθουσιασμός των fans τους να χτυπήσει κόκκινο.

Δυστυχώς όμως εδώ χτύπησε ένας λάθος συναγερμός. Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, αυτό που συνέβη με το συγκεκριμένο κομμάτι λέγεται “interpolation”. Με λίγα λόγια, η Rodrigo χρησιμοποίησε μία μελωδία που υπάρχει και σε κάποιο άλλο, ήδη ηχογραφημένο, τραγούδι. Το άσμα από το οποίο την πήρε ήταν το New Year’s Day της Swift, από το άλμπουμ Reputation (2017).

Επιπλέον, με τον τίτλο που χρησιμοποίησε για το τραγούδι 1 Step Forward, 3 Steps Back, απέτισε φόρο τιμής στο έργο της, καθώς ο τυχερός αριθμός της Swift είναι το “13”. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου η ίδια μίλησε για το πόσο έχει επηρεαστεί από την μουσική της και το πόσο σημαντική είναι για αυτήν. Πιο συγκεκριμένα, σε μία συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Sirius XM είπε, “Πιστεύω ότι είναι καταπληκτική. Όλη της η στήριξη και η αληθινή συμπόνια της και ο ενθουσιασμός της για μένα είναι κάτι που δε μπορώ να πιστέψω.” Στο περιοδικό Rolling Stone επίσης αποκάλυψε πως εμπνεύστηκε από το Cruel Summer της Swift για να γράψει το bridge του Déjà Vu, της άλλης μεγάλης επιτυχίας της.

Μπορεί ακόμη να μην έχουν συνεργαστεί άμεσα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον.