Εδώ και δυο δεκαετίες περίπου βλέπουμε ολοένα και περισσότερους οίκους να συνεργάζονται με μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου star system, αντί για συμβατικά μοντέλα, για τις ανάγκες της καμπάνιας της εκάστοτε σεζόν. Τρανταχτά παραδείγματα των τελευταίων χρόνων η Rihanna για τον Balmain, η Jennifer Lawrence για τον Dior, ο Harry Styles για τον Gucci, η Zendaya για τον Valentino. Ωστόσο καμία από αυτές τις δυνατές fashion στιγμές δε θα υπήρχε δίχως τον θρυλικό και πρωτοπόρο Gianni Versace, και την επιλογή του να φωτογραφίσει την Madonna στην καμπάνια του για την σεζόν Spring/Summer 1995. Μια κίνηση που ήταν προβοκατόρικη για την εποχή, όμως καθότι πολύ πετυχημένη εκ του αποτελέσματος, τελικά άνοιξε μια εντελώς νέα μαρκετίστικη οδό, τόσο για τον ίδιο τον οίκο Versace όσο και για τα υπόλοιπα μεγάλα “σπίτια της μόδας” εν καιρώ. Έκτοτε λοιπόν η πλειοψηφία των μεγάλων οίκων κάθε σεζόν “σκανάρει” την βιομηχανία της μουσικής και του σινεμά και επιλέγει τα αστέρια που τρεντάρουν και ταυτόχρονα ταιριάζουν στην ταυτότητά τους, αξιοποιώντας έτσι εμπορικά και το δικό τους μεγάλο fanbase.

Courtesy of Versace

 

Σε ανάλογα πλαίσια λοιπόν ο οίκος Versace, ο ιδρυτής αυτής της στρατηγικής, πολύ έξυπνα μόλις πρόσθεσε στο δυναμικό του μια από τις πιο “δυνατές” celebrity της μουσικής σκηνής, το αγαπημένο κορίτσι της Gen Z, την Dua Lipa. Μια επιλογή διόλου τυχαία καθώς η ενδυματολογική ταυτότητα της Dua η οποία έγειται στην αυθάδη ποπ πολυτέλεια με ρισκέ πινελιές, συμβαδίζει απόλυτα με την σχεδιαστική γραμμή του οίκου. Πέραν όμως από το προσωπικό της στυλ το οποίο εφάπτεται άψογα στην αισθητική του εμβληματικού οίκου, ποιοι άλλοι λόγοι έχουν συμβάλλει προκειμένου η Dua Lipa να γίνει το νέο Versace it-girl;

Dua Lipa Is a Redhead in Her First Versace Campaign

Courtesy of Versace

Η αλήθεια είναι ότι κοιτώντας τις ενδυματολογικές επιλογές της Dua και του στυλίστα της Lorenzo Posocco, τόσο στο κόκκινο χαλί όσο στα video clips της και στον Instagram λογαριασμό της, βλέπουμε πως υπάρχει ξεκάθαρο ειδύλιο μεταξύ της καλλιτέχνιδας και του οίκου. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, στα φετινά βραβεία Grammy η Dua τίμησε τον οίκο φορώντας δημιουργίες του τόσο στο κόκκινο χαλί, όπου επέλεξε μια κολλητή απαστράπτουσα τουαλέτα, αλλά και στο performance της που φόρεσε ένα πληθωρικό three-piece σετ με κάπα, κροπ τοπ και φούστα σε ροζ της τσιχλόφουσκας, που ανέδυε πολυτελές φάπγιουλουσνες από κάθε πτυχή.

 

Σε ανάλογα πλαίσια σε όλα τα video clip των μεγάλων της επιτυχιών, όπως το “New Rules” και το “Don’t Start Now” την βλέπουμε να επιλέγει outfits δια χειρός Versace, με τελευταίο λαχαταριστό παράδειγμα το video για το τραγούδι “Levitating” όπου φοράει αυτό το φανταστικό φόρεμα με cowl-neck και κεντημένα κάμποσα κιλά swarowski.

 

Πέρα από τις παραπάνω very extra περιστάσεις, η Dua επιλέγει χαρακτηριστικά κομμάτια του ιταλικού οίκου και για την “απλή¨ καθημερινότητά της, όπως παρακάτω όπου την βλέπουμε με φουξ κροπ τοπ και biker shorts που συνδυάζει δυο στοιχεία ορόσημα του Versace, τον μαίανδρο και το εξωτικό jungle-print.

 

Image may contain Clothing Apparel Human Person Vehicle Transportation Automobile Car and Sleeve

Photo: Courtesy Dua Lipa (@dualipa)

Έχοντας όλα τούτα κατά νου σχετικά με αυτή τη φρέσκια συνεργασία μεταξύ Versace και Dua Lipa, αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Κοινώς δεν θα μπορούσαν δυο ταυτότητες-brands να ταιριάζουν περισσότερο. Αναμένουμε λοιπόν όλα τα νέα πράγματα που πρόκειται να προκύψουν από αυτό το πάντρεμα, και αν μας ακούει αυτό το είδωλο η Donatella, σίγουρα δε θα λέγαμε όχι και σε μια σειρά ρούχων Versace x Dua Lipa, για να τινάξουμε τη μπάνκα μας με περίσσειο στυλ.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!