Προσωπικά έχω τρεις.
Η πρώτη όταν ήμουν 13 ετών, σε σχολική εκδρομή στο Ζάππειο, όπου είχα καθίσει μαζί με τις καινούργιες μου φίλες σε ένα παγκάκι για να φάμε κρουασάν, τοστ και πατατάκια και όλες μαζί προσπαθούσαμε να προσαρμοστούμε στο ότι πλέον ήμασταν γυμνασιόπαιδα, συζητώντας για τα πάντα από τους αγαπημένους μας καθηγητές μέχρι το τελευταίο επεισόδιο του Παρά Πέντε. Είχα δει πως ένας καραφλός κύριος είχε κάτσει απέναντί μας και μας κοιτούσε έντονα, χωρίς όμως να καταλάβω τι άλλο συνέβαινε, καθώς είχα μυωπία και δεν φορούσα ποτέ τα γυαλιά μου εκτός αν έπρεπε να διαβάσω τον πίνακα. Μία από τις κοπέλες ρώτησε ψιθυριστά “τι κάνει αυτός;” και με την αφέλεια της ηλικίας όλες στρέψαμε το βλέμμα προς το μέρος του ταυτόχρονα. “Mας δείχνει το πουλί του;” ήρθε και η δεύτερη ψιθυριστή ερώτηση. Σηκωθήκαμε από το παγκάκι, φύγαμε τρέχοντας, χασκογελούσαμε νευρικά μέχρι να φτάσουμε κοντά σε άλλους συμμαθητές μας. Τα κρουασάν, τα τοστ και τα πατατάκια ξεχάστηκαν εκεί.

 

Η δεύτερη όταν ήμουν 22, γυρνώντας σπίτι μου από πρωινά ψώνια, καλοκαίρι, με ντάλα ήλιο και απίστευτη ζέστη. Κοντά στο φανάρι υπήρχε ένα αγόρι που έδειχνε στην ηλικία μου, ο οποίος φορούσε βαριές, μακριές φόρμες σε μαύρο χρώμα, γεγονός που μου φάνηκε περίεργο λόγω του καύσωνα και μάλλον τον κοίταξα απορημένη όσο τον πλησίαζα. Κατάλαβα ότι είχε βγάλει το μόριό του σε κοινή θέα μόνο όταν έφτασα αρκετά κοντά του (η μυωπία που λέγαμε) και πλέον η οπτική μας επαφή τον είχε εξιτάρει τόσο που ξεκίνησε να αυνανίζεται, ενώ δύο άλλοι άνδρες απέναντί μας διασκέδαζαν με το θέαμα. Όταν φώναξα “έλεος!” με εμφανή αηδία στην έκφρασή μου, ένας από τους δύο που παρακολουθούσαν το σκηνικό σχολίασε “καλά πώς κάνεις έτσι, δεν έχεις δει άλλο πούτσο στην ζωή σου;”

 

Η τρίτη όταν ήμουν 29, τα ξημερώματα, στην Κοραή μετά από πάρτι. Ένας άνδρας εμφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών στεκόταν στην μέση της πλατείας, ισορροπούσε από το ένα πόδι στο άλλο και ρωτούσε τους περαστικούς αν έχουν ψιλά. Κανένας δεν απαντούσε, προφανώς ούτε εγώ και η φίλη μου που ψάχναμε το ταξί της επιστροφής. Ρώτησε δύο φορές όσο πληκτρολογούσαμε τα στοιχεία μας για το ΒΕΑΤ, και στην επόμενη ξεκούμπωσε το παντελόνι του. Στην κούρσα για τα σπίτια μας εμένα με είχε πιάσει πολυλογία. Η φίλη μου ήταν σιωπηλή.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!