TRIGGER WARNING: ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ/ΒΙΑΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΑΓΡΑΜ
Στο τελευταίο επεισόδιο του Survivor, το τηλεοπτικό κοινό που ψηφίζει για την διαμόρφωση της σύνθεσης του ριάλιτι παιχνιδιού, αποφάσισε να διώξει την Άννα Μαρία Βέλλη. Υπό κανονικές συνθήκες το γεγονός θα μπορούσε να σχολιαστεί με αναφορές στην ικανότητα της στους στίβους μάχης, τη σχέση με τους συμπαίκτες της, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της, να προκύψουν πανηγυρισμοί ή απογοήτευση εκ μέρους των φανατισμένων οπαδών των δύο ομάδων. Όμως η συμπεριφορά ακραίου μίσους που συνοδεύει τις αντιδράσεις των τελευταίων, ξεπερνά κατά πολύ, και με εντελώς δυσάρεστο τρόπο, τον σχολιασμό της τηλεοπτικής πραγματικότητας. Εμπεριέχουν ανησυχητικά μηνύματα ρατσισμού, χυδαιότητας και αρκετά από αυτά καταλήγουν σε κατάρες και απειλές κατά της ζωής, με τέτοια μάλιστα σφοδρότητα που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να απασχολούν τις αρμόδιες αρχές.
Ο στρατός των αγανακτισμένων που κρατάει πυρσούς και ετοιμάζεται να ρίξει την μάγισσα στην πυρά φωλιάζει στο instagram  της. Πρόκειται για χρήστες που στο ίδιο post ζητούν από τους συναδέλφους τους να εκδικηθούν παίκτη του Survivor γιατί πριν ταξιδέψει στον Άγιο Δομίνικο έκλεισε τους λογαριασμούς του στα social, ενώ παρακάτω οικτίρουν την Αννα Μαρία γιατί τα άφησε ανοιχτά! Για να την τιμωρήσουν, ρίχνουν το σύνθημα να γίνουν συνεχείς καταγγελτικές αναφορές στο instagram, ώστε ο λογαριασμός της να “πέσει” και έτσι ο εχθρός να χάσει τα χρήματα που προκύπτουν από την διαφημιστική χρήση του!
Όπως παρατηρεί ακόμη και ο μη εμπλεκόμενος στην τηλεοπτική επικαιρότητα αναγνώστης, ο στόχος και σε αυτή την περίπτωση  είναι γένους θηλυκού (είχαν προηγηθεί επιθέσεις στην Κάτια, την Ανθή, την Μαριαλένα) και η ανάγνωση των μηνυμάτων μίσους δείχνει ότι η καθόλου τυχαία επιλογή ακολουθεί όλα τα στάδια των σχετικών στερεοτύπων. Για την περίπτωση της Άννας Μαρίας οι κατηγορίες ξεκινούν από την εμφάνιση της. Την καταγγέλουν ότι ενώ έχει στραβά δόντια, θέλει να γίνει σέξι προκειμένου να παγιδεύσει τα αρσενικά στον ιστό της αράχνης που έχει υφάνει, αποφεύγοντας να φορέσει σουτιέν!
Η έλλειψη στηθόδεσμου αποτελεί το πρώτο στάδιο για την παγίδευση των αντρών. Μετά αρχίζουν τα όργια. Η αποτύπωση ενός χαδιού, ενός φιλιού στο μάγουλο αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για μια σειρά από σεξουαλικές πράξεις που περιλαμβάνουν όλο το ρεπερτόριο, χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Ποιος χαρακτηρισμός αξίζει τις γυναίκες που κυκλοφορούν χωρίς σουτιέν, κοιμούνται δίπλα στα αγόρια την χαϊδεύουν δάχτυλα; Ο κλασικός.
Ποιος ευθύνεται που ένα κορίτσι ξεφεύγει από τον ορθό δρόμο; Για να απαντηθεί το ερώτημα απαιτείται ο ορισμός της ορθότητας. Δεν είναι δυνατόν να περιλαμβάνει αυτές που αδυνατούν να κάνουν σωστά το σταυρό τους όταν ο Τριαντάφυλλος τις ραντίζει με εμφιαλωμένο νερό.
Τα ατοπήματα συνεχώς πληθαίνουν. Οι ευθύνες βαραίνουν την οικογένεια, η οποία πρέπει να αισθάνεται ντροπή γιατί ανέδειξε ένα τόσο κακομαθημένο θηλυκό, αλλά εκφράζονται και άλλες βεβαιότητες που κάνουν το κλίμα ακόμα πιο άρρωστο.
Η Βίβλος του ρατσισμού κατά των κοριτσιών περιλαμβάνει δύο απαραίτητα κεφάλαια. Το ένα είναι οι αναμνήσεις που ξυπνάνε στους προδομένους από τις πόρνες και το άλλο ο συνδυασμός περιόδου και κλιμακτηρίου. Η Άννα Μαρία αντιμετωπίζει και τις δύο κατηγορίες.
Το περιβάλλον μίσους που έχει δημιουργηθεί, για να συντηρηθεί απαιτεί καθημερινή κλιμάκωση. Το πρώτο στάδιο είναι οι κατάρες. Το δεύτερο οι απειλές.
Υστερόγραφο. Αν κάποιος τολμήσει να υπενθυμίσει ότι πρόκειται για ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που επιλέγει, δημιουργεί, ή παραχαράσσει γεγονότα με μόνο σκοπό την τηλεθέαση, μπαίνει αυτομάτως στην στην κατηγορία των εχθρών. Και όποιος είναι εχθρός, θα πάθει μία από τα ίδια.