Το Greek Recasting του One of Us είναι ξεκάθαρα η νέα αγαπημένη συνήθεια. Αν όχι για εσένα, που διαβάζεις αυτό το κείμενο, σίγουρα για εμάς, που καθόμαστε και ξοδεύουμε ώρα για να βρούμε ποιος Έλληνας διάσημος μάς ταιριάζει στο εκάστοτε χολιγουντιανό project και τελικώς μετατρέπουμε τις ιδέες μας σε άρθρο. Έτσι, αυτή την Παρασκευούλα η στήλη επιστρέφει, για να πάρει κάποιους από τους βασικούς ηθοποιούς του Marvel Cinematic Universe και να τους αντικαταστήσει με Έλληνες. Ως φαν, βρήκα το task υπερδύσκολο, αλλά τελικά καταλήξαμε στα κατά την γνώμη μας πιο ταιριαστά πρόσωπα. Ανυπομονούμε, λοιπόν, να τους πείσουμε να φωνάξουν “Avengers Assemble”. 

Tony Stark/Iron Man: Χρήστος Βασιλόπουλος

Δεν θα πούμε ψέματα. Δεν ήταν εύκολο να διαλέξουμε ποιος θα πάρει τη θέση του Robert Downey Jr. Έπρεπε, όμως, να το κάνουμε. Τι ψάξαμε, λοιπόν; Κάποιον να μπορεί να μάς βγάλει τη γοητεία του Tony Stark, να μπορούμε να τον φανταστούμε να βγαίνει από πανάκριβα αυτοκίνητα σε επίσης πανάκριβα κοστούμια, οι γυναίκες να τον κυνηγούν και να είναι ο απόλυτος playboy. Φυσικά, θέλαμε και μια σπιρτάδα στο βλέμμα, αυτή που θα μάς έπειθε ότι αυτός ο άνθρωπος μέσα σε όλα είναι και μία ιδιοφυία, που έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάποιες από τις πιο καινοτόμες εφευρέσεις της εποχής του. 

tony stark gif - Google-haku on We Heart It

Τα βρήκαμε όλα αυτά; Έτσι, νιώθουμε. Στο πρόσωπο του Χρήστου Βασιλόπουλου. Ο ηθοποιός έχει όλα όσα προαναφέραμε. Εξάλλου, τον έχουμε δει σε ρόλους γοητευτικού άντρα, που οι γυναίκες τον κυνηγούν, σε σειρές όπως το Δεληγιάννιο Παρθεναγωγίο. Παράλληλα, όμως, στη Λόλα τον είχαμε δει και αρκετά αλαζόνα και σε στιλ “είμαι ο καλύτερος απ’ όλους”. Extra bonus: έχει το σωστό φιζίκ. Επίσης, πέρασε την audition στο κεφάλι μας, όπου τον φανταστήκαμε να απαντάει στο τι είναι χωρίς την πανοπλία του, “Genius, billionaire, playboy, philanthropist”. 

Steve Rogers/Captain America: Δημήτρης Γκοτσόπουλος

Ο άλλος μας μεγάλος πρωταγωνιστής. Για κάποιους, η “ψυχή” του MCU και των πρώτων Phases του. Είναι στην τελική ο πρώτος Avenger. Τι τον κάνει, όμως, τόσο αγαπητό, ακόμα και πριν πάρει το Super Soldier Serum; Ο Steve Rogers έχει “καρδιά”. Άσχετα με το ποιον έχει απέναντί του και άσχετα με τις δικές του δυνάμεις εκείνη την στιγμή, είναι έτοιμος να κάνει το σωστό, να πολεμήσει για το δίκαιο και να προστατεύσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί με όλες του τις δυνάμεις. Παράλληλα, έχει μία βαθιά αφοσίωση στους ανθρώπους του, από τον κολλητό του, Bucky, μέχρι τον πρώτο και μοναδικό έρωτά του, την Peggy. Και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, η ωραία του εμφάνιση είναι ξεκάθαρα ένα επιπλέον ατού. 

Captain America Quote | Quote Number 614791 | Picture Quotes

Ο ρόλος του Λάμπρου στις Άγριες Μέλισσες μάς έχει πείσει ότι ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος είναι η καλύτερη επιλογή για την ελληνική εκδοχή του ρόλου. Σκέψου μόνο όλα όσα έχει κάνει ο Λάμπρος από την αρχή της σειράς μέχρι σήμερα. Δεν σταματά να υπερασπίζεται το δίκαιο και τους απροστάτευτους συγχωριανούς του στο Διαφάνι, δεν κάνει πίσω ακόμα κι αν αυτός είναι απλά ένας δάσκαλος, που μάχεται και προσπαθεί να νικήσει την οικονομική ή πολιτική εξουσία. Επιπλέον, έχει τεράστια αφοσίωση στην πρώτη του αγάπη, τη Λενιώ. Αφοσίωση που δεν παύει ούτε όταν εκείνη βρίσκεται στη φυλακή, ούτε όταν ο ίδιος είναι στην εξορία. Και (ξανά) για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, η ωραία εμφάνιση είναι επίσης ένα ατού του ηθοποιού. 

Natasha Romanoff/Black Widow: Τζένη Θεωνά

Η Scarlett Johansson έχει καταφέρει τόσο να γίνει ένα με τον ρόλο, ώστε να δυσκολευόμαστε εξαιρετικά πολύ να φανταστούμε οποιαδήποτε άλλη στη θέση της. Κυριολεκτικά στα τεφτέρια μας, δίπλα από το “Black Widow” υπάρχουν εξαιρετικά πολλά σβησμένα ονόματα Ελληνίδων ηθοποιών. Θέλαμε κάποια να μάς βγάζει τον τσαμπουκά της, την πονηριά της, τον σαρκασμό της, αλλά και την τρυφερότητα και την προστατευτικότητα, που όταν θέλει βγάζει προς τα έξω. Φυσικά, θέλαμε και κάποια να μπορεί να πείσει για Ρωσίδα κατάσκοπος.

Black Widow in 300672661118201 by @music-is-my-medicine

Μετά από πολλά “γράψε-σβήσε”, λοιπόν, βρήκαμε την Ελληνίδα Black Widow. Ελπίζουμε η Τζένη Θεωνά να είναι έτοιμη να δεχτεί τον ρόλο και να βάψει, κόψει και ξαναβάψει τα μαλλιά της, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ταινίας. Οι λόγοι, που την διαλέξαμε; Το Πίσω στο σπίτι ήταν μία από τις σειρές, που όταν την σκεφτόμαστε, μαζί με τον ρόλο της ως αυστηρή Γερμανίδα, μάς πείθει ότι μπορεί να δείξει τσαμπουκάς, απειλητική και να επιβληθεί. Την ίδια στιγμή, όμως, από τις συνεντεύξεις της, μάς έχει δώσει την εικόνα ενός ανθρώπου, που μπορεί να “σπάσει” και να “τσαλακωθεί”. 

Bruce Banner/Hulk: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Θα είμαστε ειλικρινείς. Απ’ όλο το Marvel Recasting, αυτή η επιλογή είναι μάλλον η αγαπημένη μας. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Με άλλα λόγια, από το τι Bruce Banner θέλουμε. Τον αντίθετο του Hulk. Έναν άνθρωπο, που αποπνέει ηρεμία, πραότητα και εξυπνάδα. Έναν άνθρωπο, που είναι ο τελευταίος, που περιμένεις να δεις να μετατρέπεται στο τεράστιο πράσινο alter ego του, μετά από μία έκρηξη θυμού. Έναν άνθρωπο φοβισμένο, αλλά συγχρόνως έτοιμο να ανταπεξέλθει στους κινδύνους, που θα του εμφανιστούν. 

Bruce Banner (AKA The Hulk) | The Roleplay Nexus

Νιώθουμε ότι ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι η πιο ταμάμ επιλογή. Οι δύο βασικοί ρόλοι του, που έχουμε πρόχειρα στο μυαλό μας; Αυτός του Κίμωνα στο Πενήντα Πενήντα και αυτός του Δημήτρη Λαΐνη στο Έτερος Εγώ. Αν τους ενώσεις, το τελικό αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρα ο Bruce Banner, που όλοι θα λατρέψουμε. Επιπλέον, μπορούμε άνετα να τον δούμε να προχωράει στο franchise και κάποια στιγμή να υποδύεται με εξίσου τεράστια επιτυχία τον Smart Hulk. Παρακαλούμε τον ηθοποιό, αν ποτέ του γίνει πρόταση από τη Marvel/Disney, να σκεφτεί σοβαρά την αποδοχή της. 

Thor: Δημήτρης Αλεξάνδρου

Γενικώς προσπαθούμε να μη μένουμε πολύ στο να ταιριάζει η εμφάνιση με τον ρόλο. Ωστόσο, όταν υποδύεσαι έναν κυριολεκτικά θεό, θα πρέπει να καλύπτεις και κάποια εμφανισιακά στάνταρ. Αυτά σε αυτή την περίπτωση είναι ένα αρκετά γυμνασμένο σώμα, που μπορούμε να φανταστούμε να τιθασεύει κεραυνούς, με ένα φαινομενικά και σε πρώτη ανάγνωση άγριο πρόσωπο, που μετά από λίγο ανακαλύπτεις ότι εύκολα φιλοξενεί ένα γλυκό χαμόγελο και puppy eyes. 

Marvel Gifs — captain-james: Thor: Ragnarok (2017) dir. Taika...

Ναι, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου δεν είναι ηθοποιός. Ωστόσο, είναι ο μόνος Έλληνας, που μετά από ώρες στυψίματος του μυαλού μας, καταλήξαμε στο ότι μάς ταιριάζει στην εμφάνιση, που περιγράψαμε παραπάνω. Παράλληλα, και εκείνος, όπως ο Thor, σε πρώτη φάση μάς κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο αυτάρεσκο και με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Όταν κάθεσαι, όμως, να τον ακούσεις λίγο περισσότερο, διαπιστώνεις ότι έχει μία αύρα καλού παιδιού, που θέλει να κάνει το σωστό. Επιπλέον, τον έχουμε κάνει ήδη εικόνα να σπάει κούπες και να ζητάει κι άλλο καφέ. 

Peter Parker/Spider-Man: Εμμανουήλ Καραλής

Ακόμα ένα recasting, που μάς δυσκόλεψε. Κυρίως γιατί (αν δεν το έχεις καταλάβει) ως One of Us έχουμε μία παραπάνω αδυναμία στον Tom Holland. Γι’ αυτό αποκόψαμε εντελώς στο μυαλό μας τον ρόλο από τον ηθοποιό. Τι καταλήξαμε να ψάχνουμε, λοιπόν; Κατ’ αρχάς, κάποιον αρκετά νέο, ώστε να μάς πείθει ότι είναι μαθητής λυκείου. Κατά δεύτερον, κάποιον με αρκετά συμπαθή και φιλική φυσιογνωμία, να μάς βγάζει το γλυκούλης, να έχει τη χαρά και την ενέργεια του Peter και γενικώς να αποπνέει μία αύρα ότι θέλει να βοηθάει τους γύρω του και ότι αν ένα αυτοκίνητο πάει να πέσει στο κεφάλι μας, θα προσπαθήσει να μάς σώσει. 

Tumblr

Πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να καταλήξουμε στο ποιος θα πάρει το ρολάκι. Μέχρι που από ένα γραφείο ακούστηκε το όνομα του Εμμανουήλ Καραλή και φωτάκια άρχισαν να ανάβουν στο κεφάλι μας. Νιώθουμε ότι τα έχει όλα. Μάς βγάζει μία τρομερά μεγάλη συμπάθεια και νιώθουμε ότι ξεκάθαρα θα τον θέλαμε για φίλο μας. Παράλληλα, τον θεωρούμε πραγματικά γλυκό (τουλάχιστον απ’ όσο τον έχουμε δει στα media) και, για να είναι αθλητής, θα κάνουμε την τολμηρή υπόθεση ότι η ενέργεια ξεχειλίζει από μέσα του. Όσο για το superhuman κομμάτι, μάλλον οι ολυμπιονίκες είναι ότι πιο κοντινό έχουμε στον πραγματικό κόσμο, οπότε σίγουρα του δίνουμε και αυτό, ενώ το αθλητικό του σώμα είναι επιπλέον ατού για τον ρόλο του Spider-Man. Θα μάς έσωζε αν ένα αμάξι ερχόταν καταπάνω μας; Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να μάθουμε. 

Wanda Maximoff/Scarlet Witch: Έλλη Τρίγγου

Για να κατανοήσεις τη Wanda ως χαρακτήρα, καλό θα ήταν να την έχεις δει από το Age of Ultron μέχρι το WandaVision. Ξεκινάει πιο μαζεμένη, πιο ανασφαλής, με διάθεση για εκδίκηση, αλλά χωρίς πλήρη συναίσθηση των δυνάμεων της. Σταδιακά την βλέπουμε να γίνεται όλο και πιο ισχυρή, ανακαλύπτοντας το βάθος και το μέγεθος των δυνατοτήτων της. Παράλληλα, είναι τρομερά συναισθηματική, με την καρδιά και τον πόνο της συχνά να την καθοδηγούν στις αποφάσεις της. Τόσο τις σωστές, όσο και τις λάθος. Πάντως, όσο κι αν κάποιες φορές μπορεί να μοιάζει πιο εγωίστρια, στο τέλος πάντα βάζει το καλό των άλλων πάνω από τη δική της ευτυχία. 

I'm Staying, Of Course I'm Staying .

Νιώθουμε ότι η Έλλη Τρίγγου, βάσει του ρόλου της στις Άγριες Μέλισσες, είναι η καλύτερη επιλογή. Έχουμε δει την Ασημίνα να περνάει πολλά από τα στάδια, που αναφέραμε στη Wanda. Την έχουμε δει ανασφαλή και φοβισμένη στις αρχές, μόνο και μόνο για να γίνεται πιο σκληρή και δυνατή σεζόν με τη σεζόν. Όσο κι αν στην περίπτωση της Δρόσως και του Νικηφόρου πήγαινε να γίνει πιο εκδικητική, στο τέλος έβαζε πάντα μπροστά την καρδιά και φρόντιζε να προστατεύσει εκείνους, που αγαπάει, ακόμα κι αν κάποιοι από αυτούς την έχουν πληγώσει. Επιπλέον, στη φετινή σεζόν την έχουμε δει να αγωνίζεται, για να κάνει τη διαφορά και για να ρίξει με τον τρόπο της ένα καθεστώς βαθιά προβληματικό και εγκληματικό.

Clint Barton/Hawkeye: Θάνος Τοκάκης

Ο Hawkeye είναι ένας ήρωας αρκετά παραμελημένος και υποτιμημένος. Στις ταινίες δεν τον είδαμε σχεδόν ποτέ να μπαίνει σε ουσιαστικά πρώτο πλάνο. Πάντα είναι εκεί απλά για να βοηθάει και να κινεί την πλοκή στα σημεία. Ωστόσο, δεν είναι απλά ένας κομπάρσος. Είναι ο πιο ανθρώπινος από τους Avengers. Μοιάζει ο μόνος, που μέσα σε όλο το χάος, έχει οικογένεια και πραγματική ζωή. Είναι ο μόνος, που νιώθουμε ότι θα είχαμε κι εμείς μία απειροελάχιστη πιθανότητα να γινουμε. Παράλληλα, είναι ο μόνος με φυσιολογικές αντιδράσεις σε όσα συμβαίνουν γύρω του, ενώ βρίσκεται πάντα εκεί να βοηθάει τον πιο αδύναμο και έχει την φιλία σε προτεραιότητα. 

Clint barton GIF - Find on GIFER

Ο Θάνος Τοκάκης πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να μπει με αρκετή άνεση στο πετσί του ρόλου. Χωρίς να μοιάζει απαραίτητα με τον original ηθοποιό, κάτι πάνω του μάς δίνει την αίσθηση ότι εύκολα θα τον βλέπαμε να πετάει τα βέλη του και να σκοτώνει εξωγήινους, που κάνουν επίθεση στη Νέα Υόρκη. Ή, μάλλον, εξωγήινους, που επιτίθενται στην Αθήνα, για να κάνουμε φουλ greek recasting. Παράλληλα, ο ρόλος του Αχιλλέα στο Πενήντα Πενήντα έχει αρκετά κοινά με τον ρόλο. Γιατί; Διότι μέσα στο χάος των γεγονότων της κωμικής σειράς, έμοιαζε ο μόνος που είχε συναίσθηση της πραγματικότητας και του ότι όσα γίνονταν γύρω του ήταν λίγο πολύ κουλά. 

Loki: Πάνος Μουζουράκης

Ο Loki είναι ξεκάθαρα μία ιδιαίτερη προσωπικότητα του MCU. Είναι εκείνος ο χαρακτήρας, που λατρεύουμε να μισούμε και συγχρόνως μισούμε να λατρεύουμε. Είναι ο ορισμός του character development, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε να γίνει ο καλός εαυτός του, για να τον λατρέψουμε. Η ελαφριά τρέλα του, η πονηριά του, η σταθερά καλά κρυμμένη ευαισθησία του και η αρκετά extra προσωπικότητά του είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία, που τον ξεχώρισαν και το έβαλαν με έναν περίεργο τρόπο στις καρδιές μας από τις πρώτες σκηνές του Thor. 

loki my beloved | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir

Αγαπάμε αρκετά τον Tom Hiddleston και θεωρούμε ότι έδωσε μία μοναδική οπτική στον ρόλο του. Γι’ αυτό δεν θα προσπαθήσουμε να βρούμε καν κάποιον να κάνει τη δική του εκδοχή του Loki. Προτιμήσαμε να βρούμε κάποιον, που μπορούμε να δούμε να αποτυπώνει τα κλασικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα από τα comics. Κάπως έτσι, ο Πάνος Μουζουράκης ήρθε και κόλλησε αρκετά καλά πάνω του στο μυαλό μας. Δεν χρειάζεται καν να ψάξεις κάποιον από τους ρόλους του, για να καταλάβεις τι λέμε. Δες τον απλά στο The Voice. Η πονηριά και η τρέλα (με την καλή πάντα έννοια) σε όλο της το μεγαλείο. Όσο για την ευαισθησία, δεν τον ξέρουμε προσωπικά, αλλά σίγουρα την είδαμε στον Τζάμπα στο Singles

Carol Danvers/Captain Marvel: Δανάη Μιχαλάκη

Η Captain Marvel μάς έχει δώσει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο MCU. Την έχουμε δει σε πρώτο επίπεδο ήπια, να ακολουθεί τους κανόνες, που οι άλλοι της θέτουν, και να ζει ακολουθώντας τους ανωτέρους της. Αυτό μέχρι να “ξυπνήσει”, να θυμηθεί ποια είναι και να καταλάβει το μέγεθος της δύναμής της. Όταν αυτό συνέβη, μετατράπηκε σε μία τεράστια πηγή δύναμης, που πλέον μπορεί να γίνει κυρίαρχος του εαυτού της και να μην αυτοπεριορίζεται. Φυσικά, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι νοιάζεται και κάνει τα πάντα για να προστατεύσει αυτούς, που αγαπάει. 

Brie Larson | Captain marvel, Captain marvel carol danvers, Marvel superheroes

Μην μάς πεις ότι τα παραπάνω δεν σού θυμίζουν εξαιρετικά τον ρόλο της Δανάης Μιχαλάκη στις Άγριες Μέλισσες. Με τον τρόπο της, η Δρόσω ακολουθεί μία παρόμοια ιστορία. Αρχικά, του ανθρώπου που έπρεπε να περιορίζεται από το τι θα πει η κοινωνία, ουσιαστικά να κρύβεται και σχεδόν να ντρέπεται για το ποια είναι. Σεζόν με τη σεζόν, όμως, την είδαμε να πατάει γερά στα πόδια της και να μη δέχεται πλέον κανένας να της πει τι θα κάνει και ποια είναι. Παράλληλα, μπορεί να μη την έχουμε δει με κοντοκουρεμένο μαλλί, αλλά με το καρέ κάπως μάς φέρνει στην υπερηρωίδα.