Με τίτλο “Το γδύσιμο της Janet Jackson” θα κυκλοφορήσει στα FX και Hulu,στις 19 Νοεμβρίου το ντοκιμαντέρ που ασχολείται με την διαβόητη σκηνή μεταξύ του Justin Timberlake και της διάσημης τραγουδίστριας στο Super Bowl του 2004. Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, ο Justin Timberlake κατέβασε μέρος του ρούχου της Janet Jackson κατά την διάρκεια της κοινής τους συναυλίας με αποτέλεσμα να φανεί το ένα της στήθος.

Το επίσημο δελτίο τύπου του ντοκιμαντέρ σημειώνει τα εξής: “Το 2004, ξέσπασε ένας πολιτισμικός πόλεμος, όταν το κοινό του Super Bowl halftime show, είδε έναν λευκό άνδρα να αποκαλύπτει το στήθος μια Μαύρης γυναίκας για 9/16 του δευτερολέπτου. Από εκεί και πέρα ξέσπασε μια εθνική κατακραυγή. Εάν υπήρχε μια 9η Σεπτεμβρίου για τον πολιτισμικό κόσμο, τότε αυτή θα ήταν η 1η Φεβρουαρίου του 2004. Η γυναίκα ήταν η Janet Jackson και η καριέρα της δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια. Ο άνδρας ήταν ο Justin Timberlake και η δική του καριέρα απογειώθηκε από εκεί και πέρα. Οι New York Times εξετάζουν τα φυλετικά και πολιτιστικά ρεύματα που συγκρούστηκαν εκείνη την βραδιά πάνω στην σκηνή του Super Bowl και πως το περιστατικό επηρέασε την καριέρα μιας από τις πιο δημοφιλείς pop μουσικούς της ιστορίας.”

Το Malfunction παρουσιάζει σπάνιο υλικό και συνεντεύξεις διαφόρων ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ σε καίριες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των στελεχών των N.F.L. και MTV. Παρουσιάζει επίσης και νέα δεδομένα από τους Times, καθώς και εσωτερικές πληροφορίες από άτομα της μουσικής βιομηχανίας, από κριτικούς αλλά και μέλη της οικογένειας Jackson.

Μετά την κυκλοφορία του Framing Britney Spears, του ντοκιμαντέρ που προηγήθηκε του Controlling Britney Spears, τον Φεβρουάριο, ο Justin Timberlake, έκανε μια δημόσια συγγνώμη τόσο για την Spears όσο και για την Jackson:

“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη τόσο από την Britney Spears όσο και από την Janet Jackson προσωπικά, γιατί νοιάζομαι και σέβομαι και τις δύο αυτές γυναίκες ενώ γνωρίζω ότι έχω σφάλει. Η βιομηχανία είναι προβληματική. Προετοιμάζει τους άνδρες και ιδιαίτερα τους λευκούς άνδρες, για την επιτυχία. Είναι έτσι σχεδιασμένη. Ως άνδρας σε προνομιακή θέση, θα πρέπει να μιλήσω ανοιχτά γι’ αυτό. Εξαιτίας της άγνοιάς μου, δεν κατάλαβα από την αρχή τι πραγματικά συνέβαινε, όσο συνέβαινε και στην δική μου ζωή, δεν θέλω όμως να επωφεληθώ ποτέ ξανά από την γκρέμισμα άλλων ανθρώπων.”

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!