Σε περίπτωση που κάποιο μέρος του μυαλού σου πιστεύει ότι τα μιούζικαλ δεν είναι τόσο δημοφιλή, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς. Μόνο το Hamilton μπορεί να αποτελέσει τρανή και πρόσφατη απόδειξη για το αντίθετο. Αρκεί να πούμε ότι στο Disney+ το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 2,7 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ οι βαθμολογίες που έχει ξεπερνούν το 98%. Και δεν αποτελεί καν κανονική ταινία, αλλά μαγνητοσκοπημένο μιούζικαλ του Broadway. 

Ο πιο κερδισμένος ίσως από την streaming επιτυχία του Hamilton; Ο πρωταγωνιστής του, Lin-Manuel Miranda, που απέκτησε ένα αρκετά μεγάλο φανατικό κοινό. Αυτό το κοινό, λοιπόν, ανυπομονεί εδώ και καιρό για τη νέα του δουλειά, την ταινία In The Heights. Ο Miranda έχει πρωταγωνιστήσει στο ομώνυμο θεατρικό μιούζικαλ, για το οποίο είχε γράψει και τη μουσική, αλλά και είχε κερδίσει το πρώτο του Tony το 2008. Τώρα δεν θα δούμε μία μαγνητοσκόπησή του, όπως με το Hamilton, αλλά μία κινηματογραφική μεταφορά, η οποία ετοιμάζεται εδώ και περίπου μία δεκαετία. 

Ποια θα είναι η πλοκή της ταινίας; 

Η ταινία τοποθετείται στη Washington Heights. Πρόκειται για μία από τις βορειότερες γειτονιές του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, όπου κατοικούν κυρίως Αμερικανοί με δομινικανές και πουερτορικανές ρίζες. Πρωταγωνιστής είναι ο Usnavi, ένας νεαρός ιδιοκτήτης μπακάλικου στην περιοχή. Στο In The Heights βλέπουμε τον ίδιο, τους φίλους του και μέλη της ευρύτερης κοινότητας, καθώς όλοι κυνηγάνε το “μικρό όνειρό” τους και αφότου ο Usnavi πουλάει ένα λαχείο, που κερδίζει 96.000 δολάρια. 

Έχει κυκλοφορήσει τρέιλερ του In The Heights;

Ναι. Μάλιστα, δεν έχουμε μόνο ένα τρέιλερ, αλλά τρία διαφορετικά. Δύο από αυτά έχουν κυκλοφορήσει στο YouTube και ένα στο Twitter. Σε αυτά παίρνουμε και μία πρώτη γεύση της μουσικής του Miranda για την ταινία.

Ποιους θα δούμε στη μεγάλη οθόνη;

Ο Miranda δεν θα βρεθεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως στο Broadway. Αντιθέτως, θα τον δούμε σε έναν αρκετά μικρότερο ρόλο, του πλανόδιου πωλητή γρανίτας, που δεν έχει καν όνομα. Τη θέση του ως Usnavi παίρνει ο Anthony Ramos και στους άλλους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, του Benny και της Vanessa, θα δούμε τον Corey Hawkins και τη Melissa Barrera αντίστοιχα. Όσο για το υπόλοιπο βασικό καστ, αυτό αποτελούν οι  Stephanie Beatriz, Jimmy Smits, Dascha Polanco, Daphne Rubin-Vega, Olga Merediz και Leslie Grace.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις κάμερες; 

Όπως είπαμε, ο Miranda είναι υπεύθυνος για τη μουσική της ταινίας. Εκτός αυτού, τον βλέπουμε και στην παραγωγή της. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Jon M. Chu. Το σενάριο προέρχεται από το θεατρικό κείμενο της Quiara Alegría Hudes, όπως και στη θεατρική παραγωγή. 

Πότε είναι η πρεμιέρα της ταινίας; 

Αρχικά, το In The Heights ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2020. Ωστόσο, η πρεμιέρα αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, μιας και οι συντελεστές ήθελαν να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους και με γεμάτες αίθουσες. Η αρχική παράταση που πήρε ήταν για τις 18 Ιουνίου του 2021. Τελικά, έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!