Ερώτηση. Φανταζόσασταν ποτέ πως θα βλέπατε πρωταγωνιστές από το Sex And The City, το Sex Education και το (1ο!) Jurassic Park, στην πασαρέλα, την ίδια πασαρέλα, και μάλιστα ενός εμβληματικού “σοβαρού” οίκου όπως η Prada. Ούτε εμείς, αλλά όπως λέει και το ρητό του λαού, “you live and you learn”. Πριν δυο μέρες λοιπόν, στις 16 του Γενάρη, το ντούο φωτιά, οι ευφιείς Miuccia Prada και Raf Simons, παρουσίασαν την Menswear συλλογή τους για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας του 2022 και ως συνήθως το αισθητικό αποτέλεσμα ήταν άψογο, και οι ενδυματολογικές προτάσεις πρωτοποριακές.

Αυτό που σίγουρα όμως δεν περιμέναμε, ήταν τον Trey (πρώτος σύζυγος της Charlotte για τους 3 ανθρώπους που δεν το ξέρουν) από το Sex And The City να ανοίγει το show, τον Otis (πρωταγωνιστής) από το Sex Education να βολτάρει κάπου στην μέση, και τον θεό Jeff Goldblum (οι συστάσεις περιττεύουν), να κλείνει το χορό της πασαρέλας. Δεν παραπονιόμαστε κιόλας βέβαια καθώς είναι πάντα αναζωογωνητικό όταν οι σχεδιαστές κοτσάρουν 3-4 celebrity πάνω στο catwalk μαζί με τις εκάστοτε Gigis και Kendalls. Με αφορμή λοιπόν αυτή την casting επιλογή (που για εμάς ήταν ένα ξεκάθαρο αυτοτρολάρισμα των σχεδιαστών), σκεφτήκαμε πως υπάρχουν πολλοί οίκοι που ανά τα χρόνια έχουν ακολουθήσει μια παρόμοια στρατηγική. Και βέβαια, σας τους έχουμε μαζέψει όλους από εδώ κάτω, μαζί με τις ανάλογες fashion στιγμές.

Jeff Goldblum / Asa Butterfield (Sex Education) / Kyle MacLachlan (Trey, Sex And The City) – Prada Menswear FW 2022

 

Jennifer Lopez – Versace Spring/Summer 2020

https://www.versace.com/on/demandware.static/-/Library-Sites-ver-shared-trans/default/dw185dff51/images/women/fashion-show/Versace-women-SS2020-look-61-front.jpg

Courtesy Of Versace

 

Madonna – Jean Paul Gaultier Spring 1995

 

Willem Dafoe / Gary Oldman / Adrien Brody – PRADA Menswear F/W 2012

 

Dua Lipa / Lourdes – Versace Spring/Summer 2022

Courtesy Of Versace

 

Lady Gaga – Marc Jacobs Fall 2020

 

Elle Fanning – Miu Miu Fall 2018

Courtesy of Miu Miu

 

Jared Leto –  Macaulay Culkin / Gucci Love Parade S/S 2022

Courtesy Of Gucci

 

Penelope Cruz – Chanel Fall 2019