Ξέρουμε τι θέλετε να κάνετε από σήμερα που καταργούνται SMS και επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Θέλετε να πετάξετε όπως να ‘ναι μαγιό και 5 – 6 ρουχαλάκια σε μία βαλίτσα και να πάτε επιτέλους μια εκδρομή, ένα μικρό ταξιδάκι, ιδανικά κάπου με θάλασσα. Δεν υπάρχει κάτι που να έχουμε περισσότερο ανάγκη μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού. Ίσως να το χρειαζόμαστε περισσότερο από εκείνο το ποτάκι στο μπαρ. 

Όσο ξέγνοιαστο κι αν ακούγεται όμως, λογικά κάποια στιγμή στη ζωή μας, όλες μας (ναι, εμείς τα κορίτσια) μοιραστήκαμε την ίδια αγωνία, ειδικότερα αν έπρεπε να ταξιδέψουμε με τον σύντροφό μας. Μην πάρουμε πολλά. Να κλείνει εύκολα η αποσκευή, είτε είναι βαλίτσα, είτε σακβουαγιάζ. Να είναι μικρή. Να είναι μονάχα μία. Κι αυτό γιατί; Γιατί ήμαστε σίγουρες ότι θα μας κρίνει. Don’t get me wrong. Δεν ασχολούνται όλα τα αγόρια με το τι βάζουμε μέσα στη βαλίτσα μας ή πόσο αυτή ζυγίζει, ωστόσο το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες “να πακετάρουν όλο το σπίτι” για ένα 3ήμερο είναι υπαρκτό και διαιωνίζεται, (κατά την άποψή μου, το Χόλιγουντ έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό). Σαν αυτό που μας θέλει να αργούμε να ετοιμαστούμε, το οποίο και σκέφτομαι κάθε φορά που έτοιμη, ντυμένη, στολισμένη περιμένω τον σύντροφό μου να ετοιμαστεί επειδή α) ξεκίνησε τελευταία στιγμή, β) αναζητά σε όλο το σπίτι τα πράγματά του που φυσικά είναι ατάκτως ερριμμένα από ‘δω κι απο κει. 

Μας είναι εντελώς άχρηστη η ενοχή της μεγάλης βαλίτσας. Ακόμα και μέχρι το Λέχαιο να πας και να θες να το ζήσεις, είναι οκ. Μπορεί να μην χρειαστεί καν να φορέσεις makeup σε όλο το 3ημερο αλλά θες να πάρεις μαζί τα απαραίτητα αν τυχόν χρειαστεί. Μπορεί να μην θες να γεμίσεις δεκάδες μικρά μπουκαλάκια με σαμπουάν, conditioners και body lotions λες και θα πετάξεις low cost για ένα μίνι 3ημερο με το αυτοκίνητο και να πάρεις τις συσκευασίες στο κανονικό τους μέγεθος, είναι οκ. Και φυσικά, μπορεί να είσαι σούπερ οργανωτική και να βγάλεις ένα outfit για κάθε μέρα και έναν μπαλαντέρ σε περίπτωση που κάτι απρόοπτο συμβεί, όπως για παράδειγμα κάτι να λερωθεί, ή να πάρεις περισσότερα απ΄όσα θα καταναλώσεις εν γνώσει σου.  Και ξέρεις πώς καταλήγουν τα πράγματα όταν πακετάρεις πάντα λιγότερα απ’ όσα πραγματικά θα ήθελες; Πάντα κάτι τελικά σου λείπει. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πακετάρεις, πακέταρε ακριβώς αυτά που θέλεις και μην αφήσεις κανενός τη γνώμη να σε επηρεάσει. Δεν είναι η δική του βαλίτσα, συνεπώς δεν τον αφορά. 

Για δική σου ευκολία ωστόσο, παρακάτω ακολουθούν και μερικά tips έτσι ώστε να πάρεις μαζί σου ότι θεωρείς ότι χρειάζεσαι και να χωρέσουν όλα, με τάξη. 

Παπούτσια, αυτό το βάσανο 

Ναι, τώρα λογικά θα πας και θα ρθεις με ένα ζευγάρι πέδιλα, τί γίνεται όμως αν θέλεις να πάρεις μαζί σου περισσότερο από ένα ζευγάρια; Αρχικά, αν σκοπεύεις να πάρεις μαζί σου αθλητικά τότε αυτά είναι τα παπούτσια που θα φορέσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς τον προορισμό σου και πίσω καθώς όντας ογκώδη θα πιάσουν χώρο στην αποσκευή σου. Ένα ζευγάρι πέδιλα ή σαγιονάρες μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος των άκρων της βαλίτσας  και έτσι από πάνω υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για τα ρούχα σου.

Το γνωστό ρολό 

Μάλλον δεν το μαθαίνεις πρώτα από εμάς. Το ρολό είναι γνωστό τρικ πακεταρίσματος και πράγματι εξοικονομεί χώρο, ωστόσο λειτουργεί με ελαφριά ρούχα, όπως αυτά που θα χρειαστείς αυτή την εποχή. Επειδή όμως ακόμη οι ζέστες δεν έχουν καθιερωθεί και θα χρειαστεί να πακετάρεις ένα πανωφόρι / ζακέτα ή κάποιο φούτερ φρόντισε να το τοποθετήσεις στο χώρο που έχει δημιουργηθεί ακριβώς πάνω από τα παπούτσια τρόπο τέτοιο έτσι ώστε να απλώνονται έξω από τη βαλίτσα, βάλε από πάνω τους τα ρολάκια με τα ελαφρύτερα ρούχα και με τις άκρες του φούτερ/ ζακέτας σου κάλυψέ τα. 

Σακούλες αποθήκευσης

Να όμως κάτι που δεν είχες ενδεχομένως σκεφτεί. Οι σακούλες αποθήκευσης κενού αέρος που χρησιμοποιείς για να αποθηκεύσεις τα ρούχα σου όταν αλλάζει η σεζόν μπορούν να σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χώρο, ειδικά για ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας. Επίσης μπορείς να χωρίσεις τα outfit ανά σακούλα αποθήκευσης και να γνωρίζεις πάντα πού είναι τι

Γλίτωσε τα πολλά νεσεσέρ

Η θήκη των γυαλιών σου, το εσωτερικό των παπουτσιών σου και μερικές σακούλες τροφίμων μπορούν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στην εξοικονόμηση χώρου. Μπορείς να αποθηκεύσεις κοσμήματα ή άλλα εύθραυστα αντικείμενα στη θήκη των γυαλιών σου, ή για παράδειγμα αντί να πάρεις ολόκληρο το φαρμακείο σου να βάλεις μόνο μια καρτέλα του φαρμάκου που χρειάζεσαι σε σακουλάκι αποθήκευσης τροφίμων (αυτά με το zip) και να τα βάλεις μέσα στα παπούτσια σου. 

Καλές εξορμήσεις, χωρίς ενοχές!