Είναι μάλλον το τρίτο, αν όχι το τέταρτο καλοκαίρι που σκρολάροντας στο Facebook μού πετάγονται διαφημίσεις από διάφορα ελληνικά brands που μόλις έχουν λανσάρει τη σειρά μαγιό τους. Σε ένα από αυτά τα σκρολ φέτος, αναρωτώμενη αν πρέπει να ανανεώσω το μαγιό μου το οποίο θα φορέσω για 3η σεζόν, θυμήθηκα το εξής. Πόσο δύσκολο, αλλά και κοστοβόρο ήταν να βρεις μαγιό πριν από κάποια χρόνια. 

Πίσω στα early zeros, προτού οι ισπανικές αλυσίδες ένδυσης κατακλύσουν τους εμπορικούς δρόμους της χώρας, η μοναδική επιλογή που είχες για να αγοράσεις μαγιό ήταν το συνοικιακό κατάστημα εσωρούχων. Αν ήσουν έφηβη, κάτι που σημαίνει ότι τη μια χρονιά δεν είχες στήθος και την άλλη περίσσευαν από το τριγωνάκι που είχες αγοράσει πέρσι, αυτή η διαδικασία ήταν αρκετά ψυχοφθόρα. Τα μαγιό στα καταστήματα εσωρούχων απευθύνονταν σε ενήλικες γυναίκες, συνεπώς πάντα κάτι δεν θα χωρούσε, πάντα κάτι δεν θα φαίνονταν σωστό με αποτέλεσμα την καλλιέργεια μιας κακής σχέσης με το σώμα μας που δεν ήταν καν στην τελική μορφή. Και κάτι ακόμα εξίσου κακό; Ήταν πανάκριβα. Ένα μαγιό μπορεί να κόστιζε μέχρι και 60 ευρώ, αν όχι παραπάνω. 

Με την έλευση των fast fashion καταστημάτων αυξήθηκαν οι επιλογές και έπεσε φυσικά το κόστος, ωστόσο στα πρώτα τους χρόνια στη χώρα μας, αν όχι μέχρι σήμερα, οι προτάσεις τους είναι αρκετά προκάτ. Καμία έκπληξη, safe έως συντηριτικές επιλογές με ελάχιστες “ενέσεις” από τα διεθνή trends στο swimwear. Τα τελευταία χρόνια όμως, ελληνικά brands με μαζική παραγωγή λανσάρουν ποικιλία μαγιό για όλα τα σώματα και όλα τα γούστα. Με cut outs ή τρικίνι, ολόσωμα ή μπικίνι, ψηλόμεσα ή τριγωνάκια, εναρμονισμένα με τις τάσεις στα μαγιό για να βρεις το ιδανικό. Μάλιστα, πολλά είναι τα brands που διαθέτουν αρκετά οικονομικές επιλογές.

Μπορούμε πια με ασφάλεια να μιλάμε για την εκδημοκράτηση του μαγιό. Από εκεί που η αναζήτηση του τέλειου μαγιό ήταν άπιαστο όνειρο και καταλήγαμε να συμβιβαζόμαστε με κομμάτια στα οποία δεν νιώθαμε 100% άνετα, πλέον δεν ξέρουμε τι να πρωτοεπιλέξουμε. Μια ακόμα σημείωση. Στους καταλόγους των περισσότερων από αυτά τα brands, έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε μοντέλα με φυσιολογικά σώματα και αυτό είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο, ειδικά όταν μιλάμε για ένα fashion item στο οποίο τα σώματά μας είναι εκτεθειμένα. 

Παρακάτω ακολουθούν μερικές επιλογές από οικονομικά ελληνικά brands για να βρεις το δικό σου μαγιό φέτος το καλοκαίρι. 

Lavalmore

Το δημοφιλές θεσσαλονικιώτικο brand έχει άπειρες – οικονομικές – επιλογές σε μαγιό και πολλές προσφορές.

Olympic Stores

Επίσης από τη Θεσσαλονίκη, τα Olympic Stores κάνουν κι αυτά διαρκώς προσφορές και διαθέτουν ποικιλία σε σχέδια.

Mind Your Style

Και στο περιστεριώτικο Mind Your Style με τη minimal διάθεση θα βρεις πολύ οικονομικά και ενδιαφέροντα μαγιό.

Decoro

Συμφέρουσες και sexy επιλογές θα βρεις και στα Decoro που επίσης κάνουν πολλές προσφορές.

Forbelle

Και τα Forbelle έρχονται από την συμπρωτεύουσα. Μήπως τελικά η Θεσσαλονίκη είναι η βασίλισσα του μαγιό;

Luigi

Κάθε σώμα είναι bikini body λέει το brand Luigi και στηρίζουμε απόλυτα.

The Fashion Project

Τρομερή ποικιλία και super τιμές έχει και το The Fashion Project.

Sense 

Οικονομικές, minimal αισθητικής με posh feeling επιλογές θα βρεις στο Sense.

Mermaids

Βγάλε τη γοργόνα που κρύβεις μέσα σου, στο Mermaids θα βρεις και μερικά απροσδόκητα κομμάτια.

Ligglo

Τελικά ο Βορράς ξέρει. Τα Ligglo έρχονται από το Κιλκίς και έχουν πολλές και οικονομικές επιλογές σε μαγιό.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!