Η Alice Oseman είναι μόλις 26 χρονών. Κι όμως έχει καταφέρει ήδη να δημιουργήσει ένα αρκετά μεγάλο fanbase για τα βιβλία και τα comics της. Έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα το 2014, αλλά το πιο επιτυχημένο εγχείρημά της θα ερχόταν το 2016. 

Εκείνη την χρονιά αποφάσισε να δημιουργήσει ένα webcomic στο Tumblr. Ο λόγος για το Heartstopper, μία ιστορία δύο αγοριών, του Nick Nelson και του Charlie Spring, που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Οι δυο τους γίνονται φίλοι, ενώ βλέπουμε την σχέση τους σταδιακά να εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο και τη συναισθηματική ένταση ανάμεσά τους να γίνεται όλο και πιο εμφανής. Σύμφωνα με την Oseman, πρόκειται για μία ιστορία που καλύπτει θέματα αγάπης, φιλίας, αφοσίωσης, ζωής, χρόνου και ψυχικής υγείας.  

© Alice Oseman

Το webcomic απέκτησε γρήγορα ένα σταθερό αναγνωστικό κοινό, που περίμενε κάθε μήνα με αγωνία τη συνέχεια της ιστορίας των δύο αγοριών. Η επιτυχία ήταν τόση, ώστε το Heartstopper να μετατραπεί σε graphic novel και να κυκλοφορήσει σε τρεις συνέχειες το 2018. Μέχρι στιγμής, η Oseman έχει γράψει 180 επεισόδια, ενώ μέσα στο 2021 αναμένεται να κυκλοφορήσει ακόμα μία συνέχεια σε φυσική εκδοχή.  

© Alice Oseman

Η μεταφορά του Heartstopper στη μικρή οθόνη 

Αν νομίζεις ότι η έκδοση σε graphic novel ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του Heartstopper, μάλλον δεν διάβασες τον τίτλο παραπάνω. Το Netflix -συγκεκριμένα το βρετανικό- ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες ότι θα μετατρέψει την ιστορία της Oseman σε live-action σειρά. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι θα το χαλάσουν, μιας και ανέθεσαν στην ίδια να γράψει όλα τα επεισόδια. Όπως ανέφερε το Netflix σε ανακοίνωσή του: “Ομόφωνα αποφασίσαμε ότι η Alice είχε ένα ξεκάθαρο όραμα, οπότε βγάζει νόημα εκείνη να μεταφέρει και να γράψει τα επεισόδια”.  

© Alice Oseman

Η ίδια ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημείωνε: “Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι η Alice όχι μόνο είχε δημιουργήσει αυτούς τους πανέξυπνους και συναισθηματικούς χαρακτήρες, αλλά και ότι ο κόσμος που τοποθετούνταν ήταν οικείος και συγχρόνως φιλόδοξος. Όλα είναι αιχμηρά και πανέμορφα κατασκευασμένα”.  

Η παραγωγή της σειράς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, οπότε δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει. Επιπλέον, ακόμα δεν είναι γνωστό και κανένα πρόσωπο του καστ. Για την ώρα ξέρουμε μόνο ότι το Heartstopper θα αποτελείται από οχτώ επεισόδια και ότι την σκηνοθεσία του έχει αναλάβει ο βραβευμένος με BAFTA Euros Lyn.

Αν θες να πάρεις μία γεύση του Heartstopper από τώρα, μπορείς να διαβάσεις το webcomic εδώ. 

© Alice Oseman