Θαρρώ πως όλοι οι φανς του φετινού reboot του Gossip Girl, παρ’ ότι ξέρουν πως η Serena και η Blair δεν χωρούν στην πλοκή, θα ήθελαν πολύ με κάποιο τρόπο να τις ξαναδούν, όπως και το υπόλοιπο παρεάκι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής το μόνο που είχαμε δει στη νέα σειρά ήταν απλές αναφορές στους περιβόητους χαρακτήρες του πρώτου GG, στους OG Upper East Siders που λέμε και στο χωριό μου. Στο τελευταίο επεισόδιο βέβαια που βγήκε στον αέρα, το “Hope Sinks”, οι δημιουργοί του δημοφιλούς show το πήγαν λίγο παραπέρα. Και για να προλάβουμε τον ενδεχόμενο ενθουσιασμό σας, όχι δεν έφεραν στο πλατό την Blake Lively και την Leighton Meester, έκαναν όμως το αμέσως επόμενο καλύτερο.

 

Το εν λόγω επεισόδιο βρίσκει τα πλουσιόπαιδα του Constance στο Halloween, και προφανώς αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για τους σεναριογράφους να δημιουργήσουν κάποιου είδους σαματά, και άλλο τόσο για τους ενδυματολόγους προφανώς. Και αυτό ακριβώς κάνουν. Τα λυκειόπαιδα ετοιμάζονται να πάνε στον απόλυτο Halloween χορό, στον οποίο όμως είναι καλεσμένη όλη η “αφρόκρεμα” της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Upper East Side, και προφανώς στην όλη φάση υπάρχει και διαγωνισμός καλύτερου κοστουμιού. Έτσι η Julien μαζί με τις ακολούθους-managers της προσπαθούν να σκαρφιστούν την τέλεια εμφάνιση και καθώς η mega-influencer αποφασίζει να πάει στο χορό μαζί με την αδερφή της Zoya, καταλήγουν στο τέλειο duo. Θα ντυθούν ως τα απόλυτα icons, τις αδερφές Beyonce και Solange.

 

Και ενώ έχουν φτιάξει τα πιο φάμπγιουλους over-the-top κοστούμια, φτάνοντας στο πάρτυ τελικά κάτι πάει πάρα πολύ στραβά (δείτε το επεισόδιο για τις γαργαλιστικές λεπτομέριες) και δεν μπορούν να τα φορέσουν. Εν τώ μεταξύ, οι δυο βασικές ανταγωνίστριες της Julien από το άλλο σχολείο έχουν έρθει στο χορό ντυμένες … drumroll…  Blair και Serena αντίστοιχα, και βέβαια έχουν κλέψει τις εντυπώσεις απειλώντας να πάρουν εκείνες το βραβείο.

Ευτυχώς για την Julien και την Zoya τα αγόρια της παρέας τους έχουν έρθει κοστουμαρισμένοι, και τα δυο κορίτσια βρίσκουν την λύση γδύνοντάς τους και φορώντας τα κοστούμια τους. Τελικά κάνουν δυναμικό come-back ντυμένες σαν Chuck Bass και Dan Humphrey, δηλαδή σαν τα ταίρια των παραπάνω παλιών φίλων μας, σώζοντας έτσι την μέρα.

 

Αν και αυτή δεν ήταν ακριβώς η cameo εμφάνιση που περιμέναμε, σίγουρα είναι κάτι καλύτερο από τα ταπεινά references του σεναρίου που ακούμε μέχρι πρότινος. Και σίγουρα πρέπει να παραδεχτούμε πως τα κοστούμια α λα Beyonce και Solange δεν μας άφησαν αδιάφορούς, μάλλον το αντίθετο. Χαλάλι, θα κάνουμε υπομονή μέχρι το τέλος του κύκλου μπας και δούμε τα πολυπόθητα guests που περιμένουμε.

Μέχρι τότε,

φιλιά πολλά,

και καλή θέαση.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!