Στο Instagram η Ειρήνη Αγγελίδη έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό, που σίγουρα μάς κάνει όλους να χαμογελάμε. Γιατί; Διότι μάς θυμίζει έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή των περισσότερων από εμάς, τη γιαγιά μας. 

Η φωτογράφος έχει δημιουργήσει το Granny Style Greece. Και κάθε εικόνα που θα βρεις εδώ είναι ξεκάθαρα απόλαυση. Βγαίνει στους δρόμους, κυρίως τους αθηναϊκούς, και φωτογραφίζει τις πιο στιλάτες γιαγιάδες, που θα συναντήσει μπροστά της. Δεν φαίνεται να υπάρχουν περιορισμοί στο styling που της τραβάει το ενδιαφέρον. Κάποιες από τις πρωταγωνίστριές της είναι ντυμένες απλά και λιτά, άλλες πολύχρωμα, άλλες με τόνους αξεσουάρ και άλλες σαν να έχουν αφήσει το στιλ τους κάπου πιο πίσω, στα χρόνια που ήταν πιο νέες. Οι τελευταίες είναι από τις προσωπικές αγαπημένες μας. 

Γιατί εξάλλου να περιοριστεί μόνο σε μία κατηγορία από τις παραπάνω γυναίκες; Στην τελική, περισσότερο απ’ όλα βλέπουμε ότι δεν ξεχωρίζουν για τα ρούχα τους, αλλά για τον αέρα τους, τον “τύπο” τους, τον τρόπο που υπάρχουν μέσα στην πόλη και στον χώρο. Ακόμα και τώρα, στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες, που οι μάσκες έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους.

Και σε περίπτωση που απορείς, όχι δεν τις ξέρει προσωπικά. Τουλάχιστον όχι τις περισσότερες από αυτές, μιας και μια στο τόσο μάς δίνει μια κλεφτή ματιά στη δική της γιαγιά. Και ακόμα πιο συχνά, μάς δίνει μία κλεφτή ματιά σε ό,τι θυμίζει τη γιαγιά της, από τη διακόσμηση του σπιτιού της μέχρι το φαγητό που της μαγειρεύει. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτές οι εικόνες θυμίζουν στους περισσότερους από εμάς ακόμα πιο πολύ τη γιαγιά μας. 

Οι παππούδες δεν απουσιάζουν εντελώς από το προφίλ. Απλά κάνουν αρκετά πιο σπάνιες, guest εμφανίσεις. Συγκεκριμένα, τους βλέπουμε σε δύο περιστάσεις. Είτε παρέα με τη γιαγιά, περίπτωση που μάς κάνει να αναρωτιόμαστε αν κάποια μέρα στην ηλικία τους θα είμαστε κι εμείς έτσι με κάποιον. Είτε μόνους, πάντα με συνοδεία ωστόσο της λεζάντας “Granny’s boyfriend”. 

Δεν θα πούμε περισσότερα. Απλά απολαύστε το στιλ των γιαγιάδων αυτής της χώρας. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!