Έχουμε μάθει εδώ και αρκετό καιρό για το reboot του Gossip Girl στο HBO Max. Είχαμε μελετήσει όλα όσα γνωρίζαμε για τη νέα εκδοχή της σειράς, που έριξε αυλαία το 2012, και είχαμε παρατηρήσει καρέ καρέ το teaser της. Τώρα έκανε κι επίσημα πρεμιέρα και έχουμε αρχίσει να παίρνουμε μία ιδέα του τι πρόκειται να δούμε στην υπόλοιπη σεζόν.

Η σειρά δεν είναι sequel της original, αλλά ανήκουν στο ίδιο τηλεοπτικό σύμπαν. Οπότε μη σου φανεί περίεργο, που ήδη από το πρώτο επεισόδιο ακούσαμε να αναφέρονται τα ονόματα Dan, Blair, Serena και Nate. Ωστόσο, οι αναφορές δεν σταμάτησαν εκεί. Υπήρξαν αρκετά σημεία, που αποτέλεσαν ένα κλείσιμο ματιού στο πρώτο Gossip Girl -το παραδοσιακό-. 

Αν δεν έχεις δει το πρώτο επεισόδιο, θα σε συμβουλεύαμε τώρα να σταματήσεις να διαβάζεις. Ακολουθούν αρκετά spoilers, συμπεριλαμβανομένου και το ποιος είναι το νέο Gossip Girl. 

Η Zoya και το πανεπιστήμιο των ονείρων της

Η Zoya είναι καινούργια στο σχολείο Constance. Ο μπαμπάς της, ωστόσο, δεν είναι σίγουρος γι’ αυτή τη μεταγραφή. Εκείνη προσπαθεί να τον πείσει, λέγοντας ότι μέσω αυτού του σχολείου, θα έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να τη δεχτούν στο πανεπιστήμιο των ονείρων της, το Yale. Σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι, αυτός ήταν και ο στόχος της Blair, αν και τελικά δεν τον κατάφερε. 

Η στέκα της Zoya

Υποθέτουμε θυμάσαι το Νο1 αξεσουάρ της Blair, την στέκα. Σπάνια την βλέπαμε χωρίς μία στο κεφάλι της. Στο πρώτο επεισόδιο, η Zoya ακολουθεί και εδώ τα χνάρια της. Από backstage φωτογραφίες, γνωρίζουμε μάλιστα ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά που την βλέπουμε να φοράει στέκα. 

Ο Nate τα πηγαίνει καλά

Δεν είδαμε τον Nate, αλλά μάθαμε ότι είναι ιδιαίτερα γνωστός και πετυχημένος. Σε ένα ξέσπασμά της, η Kate άρχισε να λέει ότι το σχολείο έχει βγάλει καταπληκτικούς ανθρώπους, φέρνοντας ως παραδείγματα την Caroline Kennedy, τον Colson Whitehead και τον Nate Archibald. Βέβαια, ένας συνάδελφός της και πρώην μαθητής του σχολείου έσπευσε να της υπενθυμίσει ότι ο Nate δεν ήταν άγγελος στα μαθητικά του χρόνια. 

Η αναφορά στον Dan και η αναγέννηση του Gossip Girl

Ο ίδιος πρώην μαθητής αποκαλύπτει στην Kate ότι ο Dan κρυβόταν πίσω από το Gossip Girl. Μάλιστα, όταν εκείνη σοκάρεται, μαθαίνουμε ότι η συγγραφική του καριέρα πηγαίνει πολύ καλά και είναι διάσημος. 

Το θέμα είναι, όμως: Γιατί έγινε η αναφορά στον Dan; Ώστε να φυτευτεί η ιδέα και οι καθηγητές να ανοίξουν ξανά το blog του Gossip Girl, έτσι ώστε να δώσουν ένα μάθημα στους τρομερά επιφανειακούς και κακομαθημένους μαθητές τους.

Ο σχολιασμός στην original σειρά

Οι καθηγητές, ανοίγοντας το blog του Gossip Girl, μελετούν όλες τις ιστορίες που είχαν αναρτηθεί σε αυτό. Κάπως έτσι αρχίζουν να σχολιάζουν όλα τα υπερβολικά πράγματα, που συνέβησαν στις ζωές των τότε πρωταγωνιστών, και λίγο πολύ τη μη ρεαλιστική φύση της original σειράς. Παραδείγματα; Όταν η Blair ήταν πριγκίπισσα του Μονακό για έξι μήνες, όταν ένας μαθητής λυκείου έγραψε για το New Yorker και, φυσικά, όλη η σχέση του Chuck με την Blair. 

Το πρότυπο “Serena εναντίον Blair”

Λίγο πριν ξεκινήσουν το νέο Gossip Girl, οι καθηγητές κάνουν μία συνειδητοποίηση. Ο λόγος, που πέτυχε το πρώτο, ήταν η Serena, η Blair και η τότε αντιπαλότητά τους. Οπότε αποφασίζουν ότι πρέπει να δημιουργήσουν ένα αντίστοιχο αντίπαλο δίδυμο, τη Julien εναντίον της Zoya.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!