Θα περίμενε κανείς ότι μετά το γεμάτο neon φώτα Euphoria, η streaming πλατφόρμα του HBO Max θα είχε ικανοποιήσει την ανάγκη του να ασχοληθεί με το σύγχρονο teen angst, όμως ήμασταν βαθιά νυχτωμένοι για ακόμη μία φορά. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει μία ακόμη dramedy σειρά, η οποία θα είναι πιο queer από ποτέ. Το όνομα αυτής, Generation (Genera+ion).

Το HBO μας έχει δώσει κάποια βασικά στοιχεία: συγκεκριμένα την περιγράφει ως μία “σκοτεινή και παράλληλα playful  σειρά μισάωρων επεισοδίων” με βασικό θέμα το ταξίδι στη ζωή και την ανακάλυψη της σεξουαλικότητας μίας ομάδας λυκειόπαιδων. Η πλοκή θα αποκαλύπτει σταδιακά πώς αυτά που θα ανακαλύψουν θα έρθουν σε αντιπαράθεση με τις πεποιθήσεις και τις ιδεολογίες τους. Οι δημιουργοί του υπόσχονται μία μεγάλη γκάμα από queer storylines, κάτι που μπορούμε να δούμε και στο παρακάτω τρέιλερ:

Άλλα highlights που μας έχουν ήδη κινήσει το ενδιαφέρον είναι τα τραγούδια που ακούγονται. Ευθύς αμέσως αναγνωρίζουμε το I Like Boys του Tondrick Hall, το οποίο δίνει στη συνέχεια τη θέση του στο Rager teenager! από τον πολυαγαπημένο Troye Sivan. Κύρια θέματα του τρέιλερ είναι το πώς ένα αγόρι θα αποκαλύψει στην αδερφή του το ότι είναι bisexual, αλλά και το τι σημαίνουν τα emoji μπουνιά και ροδάκινο, όταν τα βάζει κανείς δίπλα-δίπλα. Hint: είναι λιγότερο αθώο από ό,τι μπορεί να νομίζει κάποιος.

Οι συντελεστές της σειράς

Δημιουργοί της σειράς αποτελούν ο σκηνοθέτης Daniel Barnz με την κόρη του Zelda, και χρέη executive producer θα εκτελέσει η γνωστή σε όλους Lena Dunham. Πρωταγωνιστές της σειρά θα είναι ο queer ηθοποιός Justice Smith (The Get Down, Pokémon Detective Pikachu) μα και η Martha Plimpton που γνωρίσαμε μέσω της σειράς The Real O’Neals. Η σειρά θα αποτελείται από δεκαέξι επεισόδια, με τα δύο πρώτα να κάνουν πρεμιέρα στην πλατφμόρμα του HBO Max στης 11 Μαρτίου. Το 8ο επεισόδιο θα κυκλοφορήσει στην 1η Απριλίου και αργότερα μέσα στην χρονιά θα κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα οκτώ.

Ποια είναι η έμπνευση πίσω από την σειρά

Ουσιαστική έμπνευση αποτελεί ένα μη συμβατικό coming out. Σύμφωνα με μία συνέντευξη που έδωσε η Zelda Barnz στην εφημερίδα The Hollywood Reporter, “Οι πρώτες βάσεις για την σειρά μπήκαν όταν έκανα coming out στα 15 μου. Βρισκόμουν στην καλοκαιρινή κατασκήνωση και συνειδητοποίησα ότι είχε περάσει ένας χρόνος από τότε που κατάλαβα πως είμαι queer και ήθελα να το πώς στους γονείς μου.” Έτσι αποφάσισε να τους το πει με ένα γράμμα που το έστειλε από την κατασκήνωση. Σε αυτό έγραφε πως πάνε τα πράγματα εκεί, γράφοντας στο τέλος, “Επί τη ευκαιρία, είμαι bisexual.” Οι γονείς της ήταν άκρως υποστηρικτικοί, αν και δεν έλειψαν τα αστεία από μεριάς τους.

©HBO Max

Οι γονείς της Zelda, αλλά και ο αδερφός της, Dashiell, έχουν το δικαίωμα να της κάνουν αστεία. Αρχικά, είναι οικογένειά της. Δεύτερον οι γονείς της είναι ομόφυλο ζευγάρι και ο αδερφός της είναι επίσης queer. Τα δύο αυτά παιδιά έχουν υιοθετηθεί από τον Daniel με τον σύντροφό του, χωρίς να γνωρίζουν ότι στο μέλλον θα είναι το απόλυτο queer νοικοκυριό. Και αν δεν είναι αυτοί οι κατάλληλοι άνθρωποι για να πουν μία ιστορία για την ανακάλυψη της σεξουαλικότητας, τότε ποιοι είναι;

Όπως και να χει, περιμένουμε την πρεμιέρα με ανυπομονησία!

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!