Από το 1987, σε παγκόσμιο επίπεδο το πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία είναι ένα από τα πιο έμπιστα στοιχεία, για να αισθάνεσαι ασφαλείς σε μία παραλία. Κάθε χρόνο, το “βραβείο” της Γαλάζιας Σημαίας δίνεται μόνο σε ακτές, μαρίνες και ορισμένες φορές σε τουριστικά σκάφη, που πληρούν κριτήρια τεσσάρων βασικών κατηγοριών. Συνοπτικά, θα πρέπει με διάφορους τρόπους να παρέχονται περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση στους επισκέπτες, η ποιότητα του νερού να πληροί στάνταρ, όπως η μη απόρριψη βιομηχανικών λυμάτων στην ακτή, να υπάρχει περιβαλλοντική διαχείριση, όπως περιοδικός καθαρισμός της ακτής, επαρκείς κάδη απορριμμάτων και συντήρηση κτιρίων και εξοπλισμού, και να παρέχονται ασφάλεια και υπηρεσίες, όπως εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες και ασφαλείς δίοδος στην ακτή για ΑμεΑ. 

Φέτος, στην Ελλάδα κατάφεραν να κατακτήσουν Γαλάζια Σημαία 581 ακτές, 15 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη. Από αυτά, 18 βρίσκονται στην Αττική. 

Δήμος Σαρωνικού: Grand Beach/Grand Resort Lagonissi, Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi, Κοχύλια/Grand Resort Lagonissi, Μαύρο Λιθάρι/EverEden Beach

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Αστέρας Βουλιαγμένης, Βάρκιζα, Βούλα Α, Βουλιαγμένη

Δήμος Γλυφάδας: Γλυφάδα, Γλυφάδα Α, Γλυφάδα Β

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος: Διασταύρωση, Λίμνη

Δήμος Μαραθώνος: Μπρεξίζα

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας: Αυλάκι

Δήμος Λαυρεωτικής: 1ο Λιμανάκι Δασκαλείο Κερατέας/Solo Pino

Δήμος Αίγινας: Αγία Μαρίνα

Δήμος Πόρου: Ασκέλι/Νέα Αίγλη

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!