Αν και οι περισσότερες beauty και fashion τάσεις τα τελευταία δύο χρόνια μάς έρχονται από τα 90s και τα early 00s, μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του ερχόμενου καλοκαιριού έχει τις ρίζες της στα 60s. Ο λόγος για το flicked bob, το χτένισμα που η Jackie Kennedy είχε κάνει σήμα κατατεθέν της και που τώρα βλέπουμε να δοκιμάζουν όλο και περισσότερες διάσημες. Τι είναι; Πολύ απλά, αυτό που λέει το όνομά του. Δηλαδή ένα καρέ, είτε κοντό είτε μακρύ, που στο τελείωμά του κάνει ένα γύρισμα προς τα έξω. 

Το ατού του; Όσο απλό είναι να καταλάβεις τι είναι, άλλο τόσο απλό είναι και να το δοκιμάσεις στα δικά σου μαλλιά. Προφανώς, προϋπόθεση είναι να τα έχεις κομμένα καρέ. Από εκεί και πέρα, τα ισιώνεις όσο πιο μαλακά γίνεται και στο τελείωμα τα γυρίζεις προς τα έξω, ενώ με ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος, φροντίζεις να μην πετάει καμία τρίχα. Στην κλασική εκδοχή των 60s πρέπει να κάνεις χωρίστρα στη μέση και το γύρισμα να είναι αρκετά έντονο και κοκκαλωμένο. Στη σύγχρονη εκδοχή, μπορείς να κάνεις όπως θες χωρίστρα, ενώ το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο φρέσκο, μιας και το γύρισμα προς τα έξω είναι πολύ πιο χαλαρό και ανάλαφρο. 

Θες έμπνευση για τα δικά σου μαλλιά; Ευτυχώς, αρκεί μία ματιά σε όλες τις διάσημες, που το έχουν ήδη δοκιμάσει, για να την βρεις. Χωρίστρες στη μέση και στα πλάγια, κλιπάκια, πολύχρωμα μαλλιά και φράντζες είναι μόνο κάποιες από τις διαφορετικές εκδοχές, που μάς δίνουν διάσημες, όπως η Zendaya, η Billie Eilish και η Kendall Jenner.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!