“Μου στέγνωνε το στόμα, με έκανε να τρέμω, αλλά ταυτόχρονα μου έδινε δύναμη”, λέει η Ζέτα Δούκα.

Η Ζέτα Δούκα είναι ανάμεσα στα θύματα κακοποίησης που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν ενάντια στους κακοποιητές τους. Ένα χρόνο πριν, αποφάσισε να βγει στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” και να μιλήσει ανοιχτά για την κακοποίηση που υπέφερε από τον Γιώργο Κιμούλη. Όπως εξομολογείται η ίδια σε μια ανάρτησή της στο Instagram, η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη. Θυμάται μάλιστα ότι το στόμα της στέγνωνε, έτρεμε αλλά ταυτόχρονα έπαιρνε δύναμη από την πράξη της Σοφίας Μπεκατόρου λίγες μόνο μέρες νωρίτερα.

Αυτό που περιγράφει είναι μόλις ένα μικρό κομμάτι της δοκιμασίας που περνούν τα θύματα όταν πάρουν την απόφαση να βγουν και να μιλήσουν. Χρειάζεται δύναμη, θάρρος και σθένος για να αντιμετωπίσουν όσα έρχονται μετά, που μπορεί να είναι θετικά και ενισχυτικά, μπορεί όμως να είναι και ύβρεις, αμφισβήτηση και victim blaming.

“Ακόμη θυμάμαι τον φόβο που με παρέλυε, μου στέγνωνε το στόμα, με έκανε να τρέμω, αλλά ταυτόχρονα μου έδινε δύναμη. Περνούσαν χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό μου αλλά επικεντρωνόμουν στην εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου λίγες ημέρες πριν και έπαιρνα θάρρος.

Όταν τελείωσε η συνέντευξη είχα μουδιάσει, δεν το πίστευα ότι το έκανα αυτό. Άκουγα τις φωνές γύρω μου σαν να είμαι σε γυάλα. Προσευχόμουν ο κόσμος να καταλάβει και να αλλάξει. Όπως τελικά έγινε. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ. Η κοινωνία δεν φοβάται να μιλήσει πια.

Τα θύματα βίας ισχυροποιούνται και οι εγκληματίες έρχονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη. Έχουν πολλά να γίνουν ακόμη, σε όλα τα επίπεδα, αλλά η αρχή συνέβη και είναι τόσο σαρωτική που δεν θα αφήσει τίποτα ατιμώρητο το πέρασμά της”, έγραψε η Ζέτα Δούκα.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!