Το σήμα της εκπομπής είναι σαν ξεφύλλισμα φωτογραφικού άλμπουμ. Η Ελένη ασπρόμαυρη, η Ελένη με φουντωτό μαλλί, η Ελένη προφίλ και πάλι από την αρχή, μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο. Μία καρδούλα έχει μεταβληθεί σε “Ε” και ακολουθεί ολόκληρο το όνομα: Ελένη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βασίλισσα επέστρεψε και ήθελε να τα βρει όλα  ακριβώς όπως τα άφησε.
Η αποκάλυψη του σκηνικού δημιούργησε την εντύπωση ότι η Ελένη έχει στηθεί μπροστά σε ένα green screen στο οποίο προβάλλονται εικόνες που διαφημίζουν τον συνδυασμό σκουρόχρωμου ξύλου και πρασινάδας. Επρόκειτο για ψευδαίσθηση, η διακόσμηση ήταν τρισδιάστατη παρόλο που δεν της φαινόταν. Η Ελένη ευτυχώς ήταν ντυμένη στα κόκκινα και ξεχώριζε.
Η εισαγωγή-λογύδριο κράτησε 5.37 λεπτά. Η παρουσιάστρια προσπάθησε να αποφύγει το πιπίλισμα της απαραίτητης καραμέλα του “άγχους” και την αντικατέστησε με “ταχυπαλμία” και “τρακ”. Όταν βγήκε ο Παπακαλιάτης οι ίδιες λέξεις έπαιξαν σε λούπα και δεν ήταν καθόλου ενοχλητικό γιατί στο σπίτι μας είχαν μπει κοτζάμ Ελένη και Χριστόφορος, τα υπόλοιπα ήταν λεπτομέρειες.
Δίπλα στην Ελένη βρίσκονται οι Ελιάνα Χρυσικοπούλου, ο Σάββας Πούμπουρας , ο Γιάννης Μούτσος, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Παρά  την εμπειρία και την σπιρτάδα του, ο πιο κουμπωμένος ήταν ο τελευταίος, αλλά ο ίδιος εξομολογήθηκε “στέγνωσε το στόμα μου’. Έγινε αυτομάτως οικείος, ενώ Σάββας Πούμπουρας είχε αναλάβει το ρόλο της ψυχής του πάρτι που θέλει σώνει και καλά να γίνει κέφι με το που χτυπήσει το θυροτηλέφωνο.

Το πρώτο βίντεο αναφερόταν στην σχέση του Mega με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.H κλασική και κλασάτη φωνή της Κάλλιας Καστάνη απέδειξε ότι στη τηλεόραση υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν χρειάζονται να φωνάξουν προκειμένου να ακουστούν.

Το πρώτο θέμα που ανέπτυξαν οι συνεργάτες της Ελένης προήλθε από τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο Λογικό. Αφορούσε στο φεστιβάλ της Βενετίας και φυσικά ήταν πλήρες, αυτό μας έλειπε.
Την επικαιρότητα ανέλαβε να παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Μούτσος ο οποίος ήταν και ο μόνος που παρουσίασε το γνωστό “μοντέλο’ που συνελήφθη για 8 κιλά κοκαΐνης με ολόκληρη την τηλεοπτική της διαδρομή. Οι υπόλοιποι, προφανώς πάνω στην φούρια, έχουν παραλείψει την επί χρόνια συμμετοχή της σε ένθετο πρωινής εκπομπής. Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στους Δίδυμους Πύργους της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά πλέον ο μήνας είχε 13, στο μεταξύ είχαν μεσολαβήσει δεκάδες, ίσως εκατοντάδες, ανάλογα αφιερώματα, οπότε μάλλον ήταν αχρείαστο.

Όπως όλες οι ανάλογες εκπομπές, η Ελένη έχει αναλάβει την προώθηση των παραγωγών του Mega. Μετά τον “Δάσκαλο” του Παπακαλιάτη, ακολούθησε μεγάλο αφιέρωμα στην “Γη της Ελιάς” του Γεωργίου και στα ενδιάμεσα το κοινό πληροφορήθηκε πολλάκις την ευεργετικές  δυνατότητες του αρώματος La Vie Est Belle. Η ισορροπία δεν ήταν δυσάρεστη, αλλά εύκολα μπορεί να μπατάρει.
Όπως είναι γνωστό στην τηλεόραση μαγειρεύουν με το που βγει ο ήλιος μέχρι τα βαθιά μεσάνυχτα και την τέρψη του ουρανίσκου αλλά και του εμπορικού τμήματος ανέλαβε να υπηρετήσει ο νεοεμφανισθείς μάγειρας Νικόλας Σακελλαρίου. Έφτιαξε σφακιανόπιτα με ξινομυζήθρα και ρακόμελο, αλλά δεν κρατήσαμε σημειώσεις, αφ’ ενός γιατί δεν βλέπαμε τα υλικά, αφ’ ετέρου είχαμε χορτάσει από τα πρωινάδικα.
Μετά από καιρό ξαναείδαμε την Ελένη με σηκωμένα τα χέρια δίπλα σε ένα μπουζούκι. Το μουσικό τμήμα της εκπομπής κράτησε -ως είθισται- η κουμπάρα Νατάσα Θεοδωρίδου, η οποία ήταν η πιο άνετη της παρέας. Φάνηκε από την αρχή που η Ελένη την κάλεσε να δώσει κέφι στον κόσμο κι εκείνη απάντησε ότι δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο γιατί το ρεπερτόριο της είναι γεμάτο δάκρυα, στεναχώριες την χωρισμούς.
Το παιχνίδι “Έχω-Δεν Έχω” που παρουσίασε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μεταβλήθηκε σε συνέντευξη προς την καλεσμένη και κυρίως στην παρουσιάστρια. Απεκάλυψε ότι μιμείται αντρικές φωνές όταν θέλει να αποφύγει κάποιον στο τηλέφωνο κι άλλες αταξίες της, σε αντίθεση με την Νατάσσα Θεοδωρίδου που στις απαντήσεις της ήταν “ένας μικρός άγγελος”, όπως την αποκάλεσε ο Ουγγαρέζος. “Μικρό δεν με λες”, σχολίασε η τραγουδίστρια, που όπως είπαμε ήταν το πιο άνετο μέλος της παρέας.
Γενικό συμπέρασμα: Η πρώτη εκπομπή δεν είχε αγχωμένη ταχύτητα και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της με τα ομοειδή προγράμματα. Ήταν χαλαρή σαν σιγανό ποταμάκι, δηλαδή η προσωποποίηση της Ελένης Μενεγάκη.