Η νέα ταινία του Netflix, Madame Claude, διηγείται την αληθινή ιστορία της Fernade Grudet, της γυναίκας που δημιούργησε και λειτουργούσε για πάνω από μια δεκαετία το μεγαλύτερο οίκο ανοχής στην Γαλλία αλλά και παγκοσμίως. Δεν μιλάμε βέβαια για έναν οποινδήποτε οίκο ανοχής καθώς ο συγκεκριμένος “εξυπηρετούσε” μόνο την ελίτ, με πελάτες όπως ο Frank Sinatra, ο Pablo Picasso, ο JF Kennedy και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Η ταινία ξεκινάει με την Mme Claude να βρίσκεται ήδη στο απόγειό της καριέρας της, όταν γνωρίζει ένα νέο πολλά υποσχόμενο κορίτσι, την Sidonie, η οποία σταδιακά γίνεται το δεξί της χέρι. Στην πορεία της ταινίας βλέπουμε την μεταξύ τους συνεργασία αλλά και την προσπάθεια της Mme Claude να διαχειριστεί την ανομία της επιχείρησής της δημιουργώντας σχέσεις με την αστυνομία και την κυβέρνηση. Συνολικά θα λέγαμε πως η ταινία πραγματεύεται τις σχέσεις εξουσίας που δημιουργεί το σεξ, την τρομακτική διαφθορά που υπάρχει σε αυτή την βιομηχανία, αλλά και το πολύ αμφιλογόμενο ερώτημα του κατά πόσο το επάγγελμα της εργάτριας σεξ ή της συνοδού είναι επιλογή.

Παρ’ όλο το ενδιαφέρον που ενέχει η ταινία βέβαια, κατά την γνώμη μας αυτό που πραγματικά κλέβει την παράσταση είναι η σκηνογραφία και τα κοστούμια. Και κατά την γνώμη μας, από όλες τις ταινίες και σειρές για των οποίων τα κοστούμια σας έχουμε μιλήσει, τοποθετούμε την συγκεκριμένη στο Top 3. Το ενδυματολογικό κομμάτι επιμελήθηκε η Isabelle Pannetier, μια από της πιο γνωστές και καταξιωμένες ενδυματολόγους στην Γαλλία, με ταινίες στο δυναμικό της όπως το Les Intouchables, το Hors de Prix, και το Rust and Bone. Η συγκεκριμένη βέβαια ταινία χάρη στην δεκαετία που εκτυλίσσεται αλλά και την σκηνή για την οποία μιλάει, προσφέρεται πολύ περισσότερο για υπέροχα γκράντε κοστούμια με περίσσειο γκλαμ, καθώς τα κορίτσια της Madame Claude, οι λεγόμενες “claudettes” ανήκαν οικονομικά αλλά και εμφανισιακά στην μπουρζουζία. Βλέπουμε λοιπόν αστραφτερά φορέματα, εντυπωσιακά σετ και φανταστικά αξεσουάρ στις γραμμές των late 60s και των early 70s.

Όσον αφορά τώρα τις δυο πρωταγωνίστριες, η Madame Claude ντύνεται με κομμάτια συντηρητικά μεν αλλά που αποπνέουν δυναμισμό, καθώς βρίσκεται σε θέση ισχύος. Την βλέπουμε να φοράει ταγέρ σε μπεζ και μπλε ρουαγιάλ, μεταξωτά πουκάμισα με pussy bow, και κοσμήματα που επιδυκνύουν τον πλούτο της. Η δεύτερη πρωταγωνίστρια από την άλλη, η Sidonie, είναι ένα νέο κορίτσι από πολύ πλούσια οικογένεια η οποία επιλέγει συνειδητά να εργαστεί σε αυτό το χώρο. Μέσα από την γκαρνταρόμπα της λοιπόν αντικατοπτρίζεται ο χαρακτήρας της, είναι επαναστάτρια, απελευθερωμένη σεξουαλικά, απόμακρη, σκοτεινή και παλεύει να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της. Επιλέγει λοιπόν ρούχα σε σκούρα χρώματα, κυρίως μαύρα, φοράει πολλή διαφάνεια, και τα βασικά κομμάτια με τα οποία την βλέπουμε είναι πουκάμισα, σακάκια, κοντά φορέματα, και πολυτελή χρυσά κοσμήματα. Και καθώς εντυπωσιαστήκαμε τόσο πολύ από τα εν λόγω κοστούμια, σκεφτήκαμε να εμπνεύσουμε και εσάς με αυτά. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε την πεμπτουσία του στυλ και των δυο ηρωίδων αλλά και πως να τα προσαρμόσετε στην δική σας γκαρνταρόμπα!

SIDONIE

 

  1.  ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ H&M, 2. ΦΟΥΣΤΑ ZARA, 3. ΣΚΑΡΠΙΝΙ UTERQUE, 4. ΖΩΝΗ UTERQUE, 5. ΦΟΡΕΜΑ H&M, 6. ΜΑΝΤΗΛΙ ZARA, 7. ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ H&M, 8. ΤΖΙΝ 8 BY YOOX, YOOX, 9. ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ H&M, 10. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ UTERQUE, 11. ΦΟΥΣΤΑ ZARA

MADAME CLAUDE

 

  1.  ΦΟΡΕΜΑ H&M, 2. ΣΑΝΔΑΛΙ UTERQUE, 3. ΣΑΚΑΚΙ MAJE, YOOX, 4. ΦΟΥΣΤΑ ZARA, 5. ΤΟΠ MOSCHINO, YOOX, 6. ΣΑΚΑΚΙ VICOLO, YOOX, 7. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ UTERQUE, 8. ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ PINKO, YOOX, 9. ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ H&M, 10. ΖΩΝΗ UTERQUE, 11. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ZARA