Η ταινία Cruella δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε έναν μήνα. Στην πραγματικότητα, μόλις πριν δύο εβδομάδες βγήκε στους κινηματογράφους και στην premium εκδοχή του Disney+. Κι όμως, η Disney αποφάσισε και ανακοίνωσε ήδη το σίκουελ της. Μάλιστα, είναι κιόλας στα πρώτα βήματα ετοιμασίας του. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επιτυχία της Cruella στο box office, επιπρόσθετα με τη δυνατή της απόδοση μέχρι σήμερα στο Disney+ Premier Access. Η ταινία έχει τρομερά καλή αποδοχή από το κοινό σε όλο τον κόσμο, με 97% σκορ κοινού στο Rotten Tomatoes, συνδυαστικά με Α (άριστα) σε όλα τα δημογραφικά του CinemaScore στο πρώτο της Σαββατοκύριακο. Αυτό την τοποθετεί ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς live-action επανακυκλοφορίες μας. Ανυπομονούμε για μία μακρά της πορεία, καθώς το κοινό συνεχίζει να απολαμβάνει αυτή την φανταστική ταινία”. 

Η post-credit σκηνή που “μαρτύρησε” ένα πιθανό σίκουελ

Η ανακοίνωση του σίκουελ δεν σου κάνει τόση εντύπωση αν κάθισες λίγο περισσότερο στον κινηματογράφο μετά το τέλος της ταινίας. Γιατί; Διότι τότε θα πήρες είδηση την post-credit σκηνή. Χάρη σε αυτήν καταλαβαίνουμε ότι η Disney είχε από νωρίς στο μυαλό της ότι η Cruella θα τα πάει καλά και γι’ αυτό είχε αφήσει μερικούς “σπόρους” για το πιθανό της σίκουελ. Τι είδαμε σε αυτήν; Την Cruella να στέλνει στον Roger και την Anita δύο κουτάβια Δαλματίας, παιδιά ενός από τους τρεις σκύλους της Baroness, που η πρωταγωνίστρια κράτησε μαζί της. Και τα ονόματα των δύο κουταβιών; Pongo και Perdita.

Γιατί όλα τα παραπάνω ονόματα έχουν σημασία; Διότι Pongo και Perdita ονομάζονταν οι γονείς των κουταβιών, που η Cruella έκλεψε και ήθελε να κάνει γούνα στο κλασικό animation, Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας. Όσο για τον Roger και την Anita ήταν το ανθρώπινο πρωταγωνιστικό ζευγάρι της ταινίας. Μάλιστα, η νέα live-action ταινία μάς δίνει στοιχεία τους παρόμοια με αυτά του animation. Για παράδειγμα, ο Roger δεν συμπαθεί την Cruella και παίζει πιάνο, ενώ η Anita πήγαινε σχολείο μαζί της και κάποτε ήταν φίλες. 

Τι είναι πιθανό να δούμε στο σίκουελ; 

Βάσει των παραπάνω, υπάρχουν πολλές πιθανότητες το σίκουελ της Cruella να είναι εν μέρει μία νέα live-action εκδοχή του animation Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας. Αν αυτό, βέβαια, είναι αλήθεια, τότε μάλλον θα δούμε κάποιες διαφορές. Για παράδειγμα, η Cruella, που μάς σύστησε η Emma Stone, αγαπάει τα σκυλιά και φαίνεται να δέθηκε ακόμα και με τα τρία Δαλματίας, παρά το γεγονός ότι εν μέρει οδήγησαν στον θάνατο της μητέρας της. Οπότε είναι αρκετά απίθανο να την δούμε να κλέβει τα κουτάβια των παιδιών τους, για να τα κάνει γούνα. Ίσως, μάλιστα, να μην είναι καν η κακιά του σίκουελ, αλλά με κάποιον τρόπο να δούμε την Emma Thompson να επιστρέφει ως Baroness, για να πάρει την εκδίκησή της.

Στην πραγματικότητα, για την ώρα, δεν είναι γνωστό ποιοι ηθοποιοί της Cruella θα επιστρέψουν για το σίκουελ. Η Thompson, για παράδειγμα, δικαιολογείται από την κατάληξη του χαρακτήρα της να μην επιστρέψει. Παράλληλα, αν η νέα ταινία μάς προχωρήσει αρκετά χρονικά, ίσως δεν δούμε την Stone, αλλά μία ηθοποιό μεγαλύτερης ηλικίας στον ρόλο της Cruella. Τι γνωρίζουμε σίγουρα; Ότι το σενάριο και την σκηνοθεσία θα υπογράψουν ξανά ο Craig Gillespie και ο Tony McNamara αντίστοιχα. 

gibberish — CRUELLA 2021 › dir. Craig Gillespie