Το κοκορέτσι είναι από τους σταθερούς “επισκέπτες” του πασχαλινού τραπεζιού κάθε χρόνο. Μήπως ήρθε η ώρα, όμως, να το δοκιμάσουμε και σε μία διαφορετική version του, αρκετά πιο γλυκιά; Μην ανησυχείς, δεν θα σε βάλουμε να μπλέξεις έντερα και γλυκάδια με σοκολάτα. Η συνταγή της Μάγκυ Ταμπακάκη για choco-ρέτσι είναι πολύ πιο λαχταριστή.  

Η σεφ μοιράστηκε πριν μερικές μέρες στο Instagram φωτογραφίες από το γλυκό και όλοι οι followers της έσπευσαν να της ζητήσουν βίντεο βήμα-βήμα. Και μόλις τρεις μέρες μετά έκανε την επιθυμία τους πραγματικότητα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ζύμη, κομμένη έτσι ώστε να θυμίζει οπτικά κοκορέτσι και γεμισμένη με πραλίνα φουντουκιού. Τι θα χρειαστείς; 300 γρ. αλεύρι, 4γρ. μαγιά, 200ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου, 1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου, 5γρ. αλάτι, 40γρ. ζάχαρη και 1 βάζο πραλίνα φουντουκιού. Θα χρειαστείς, βέβαια, και μία στρογγυλή φόρμα για κέικ.  

Θες να πειράξεις λίγο τη συνταγή και να την κάνει πιο δικιά σου; Σου προτείνουμε να μην πειραματιστείς με τη ζύμη, αλλά με τη γέμιση. Μπορείς αντί για πραλίνα φουντουκιού να βάλεις όποιο άλλο spread με παρόμοια υφή εσύ θες, όπως ταχίνι ή μαρμελάδα. Βέβαια, να θυμάσαι ότι τότε αναγκαστικά το όνομα δεν θα είναι πλέον choco-ρέτσι.