Λεπτά, μακριά κατάλευκα δάχτυλα, με μαύρα γυαλιστερά νύχια που μοιάζουν με αρπακτικού ξεπροβάλλουν με αργές κινήσεις κραδαίνοντας ένα – ένα, σαν διαδοχικά κύματα μια βελούδινη, βαριά, κροκί κουρτίνα. Ένα πλάσμα της νύχτας, σου προσφέρει ένα χρυσό κλειδί και σου υποδεικνύει την κλειδαριά. Στο άκουσμα του χαρακτηριστικού “κλακ” του κλειδιού στην οπή σε διαπερνά κάτι σαν ρεύμα. Μια “πόρτα” απόδρασης από την πραγματικότητα έχει μόλις ανοίξει, δίνοντάς σου πρόσβαση σε έναν κόσμο που ο ηδονισμός εκφράζεται μέσα από τη μουσική και το χορό. Αυτή η “BackdooR” βρίσκεται στο 39 της οδού Σαρρή στου Ψυρρή και μπορεί να ανοίγει επίσημα την 1η Οκτωβρίου 2021, αλλά μοιάζει σα να ήταν εκεί, στο κτίριο που κάποτε στέγαζε ένα χρωματοπωλείο, από πάντα.

Η ομάδα του BackdooR έχει δημιουργήσει ένα χώρο μεσοπολεμικής αισθητικής που όμως στην πραγματικότητα φιλοδοξεί να είναι άχρονος. Να είναι το μέρος “where the creatures meet” χωρίς να τα καθορίζει η εποχή, οι καταβολές τους, το φύλο τους ή η καθημερινότητά τους, αλλά να τους ενώνει η κοινή τους ανάγκη για ελεύθερη έκφραση. Με την τρέλα που διαθέτει ο θίασος ενός περιοδεύοντος τσίρκου έφτιαξαν ένα πρόγραμμα στο οποίο καθημερινά θα υπάρχει κι από ένα show. Στη μικρή σκηνή στο μέσον του μπαρ, κάθε νύχτα θα στήνεται ένα mini cabaret με drag και burlesque shows, ακροβάτες, τραγουδίστριες από εξωτικές χώρες, τολμηρές drag queens, όπως η resident hostess ΔούKISSα, και djs – θρύλους της αθηναϊκής νύχτας, σαν τον εμβληματικό Dear Quentin, που θα πλαισιώνουν μουσικά, παρέα με live από αγαπημένες local μπάντες αυτή την αισθησιακή extravaganza.

 

Το προσωπικό του μπαρ δεν θα μπορούσε να είναι αμέτοχο σε αυτή την καθημερινή γιορτή και θα ενισχύει τη théâtrale ατμόσφαιρα με τρόπους θα σου αποκαλυφθούν αν παραδοθείς απόλυτα στη νύχτα του BackdooR. Μέχρι τώρα ας πούμε απλά ότι όταν δεν βρίσκονται μέσα κι έξω από τη μπάρα του BackdooR συχνάζουν στα βεστιάρια της πόλης.

Φωτογραφία: Πάνος Κατρανάς

Την ταυτόχρονα εξωτική και μυστικιστική διακόσμηση του BackdooR έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Πετράκης, του οποίου τη δουλειά θαυμάζουμε και σε άλλα γνωστά μπαρ της Αθήνας. Όταν αντίκρισε το κτίριο που θα στέγαζε τον πολύχρωμο και πολύβουο κόσμο του BackdooR αποφάσισε ότι αυτό που θα δημιουργήσει θα πρέπει να αναδίδει την αίσθηση ότι υπάρχει εκεί από πάντα, σα να βρίσκεται στο σημείο αυτό έναν αιώνα, και ο περιηγητής κάθε εποχής το ανακαλύπτει ξανά και ξανά. Οι επιβλητικοί πολυέλαιοι συνάντησαν κομμάτια της πατίνας του χρόνου που έμειναν ανέγγιχτα για να συμβάλουν στην αίσθηση της παλαιότητας. Τα φοινικόφυλλα, οι στρογγυλές απλίκες και η μπαρόκ ταπετσαρία είναι το τέλειο σκηνικό ενός νεο – νουάρ αφηγήματος, ενώ το πάτωμα σκακιέρα σε κάνει να νομίζεις ότι περιηγείσαι στη δική σου μοναδική χώρα των θαυμάτων. Η ξεχωριστή αισθητική ταυτότητα του Αλέξανδρου Πετράκη συναντά αγαπημένα αντικείμενα με ιστορία που προέρχονται από οικογενειακά πρόσωπα της ομάδας του BackdooR, όπως το συγκλονιστικό, cozy βελούδινο σαλόνι στο πράσινο του τσαγιού που δημιουργεί το τέλειο spot για βραδινές συνωμοσίες.

Φωτογραφία: Πάνος Κατρανάς

Στη μπάρα του BackdooR μπορείς να απολαύσεις σπάνια, premium αποστάγματα, αποκτημένα μετά από πολύμηνη έρευνα και κλασικά cocktails με ανατρεπτικά twists που συνοδεύονται από αυθεντικό bar food, όπως tacos και pizza. Και επειδή όλα τα πλάσματα της νύχτας χρειάζονται ένα γερό πρωινό για να προχωρήσουν από το ένα βράδυ στο επόμενο, το BackdooR, σερβίρει από τις 11 καφέ, ιδιαίτερους φρέσκους χυμούς και πρωινό επικεντρωμένο σε συνταγές με αυγά για το απαραίτητο energy boost.

Τις βραδιές στο BackdooR αν πραγματικά αφεθείς στη μοναδική του ατμόσφαιρα μπορεί να δεις τη Sally Bowels και τον Emcee να σου κλείνουν πονηρά το μάτι, ενώ σε προσπερνά η Josephine Baker βιαστική για να αλλάξει κοστούμι και πίσω της τρέχει η Magenda για προλάβει να ικανοποιήσει κάποια από τις ορέξεις του Dr. Frank N. Furter. Γιατί η ομάδα του BackdooR γνωρίζει πολύ καλά ότι ποτέ δεν διώχνεις από ένα χώρο τα “πνεύματά” του, παρά τα αγκαλιάζεις, τα ποτίζεις και τα ταΐζεις προσκαλώντας τα στο πιο ξέφρενο πάρτι, όπου καμιά βραδιά δεν είναι school night. Will you join the feast?

Σαρρή 39, Αθήνα

694 506 2979

Instagram

Facebook