Υπάρχουν συνήθειες που δεν θέλουμε να χάσουμε ακόμα και στις συνθήκες της καραντίνας. Η γυμναστική είναι μία από αυτές. Προσπαθούμε, λοιπόν, να μην την αφήσουμε, για να μην μάς αφήσει και σκουριάσουμε τελείως. Τι κάνουμε; Όσες ασκήσεις ξέρουμε, με όργανα ή χωρίς, όσο καλύτερα τις θυμόμαστε και μπορούμε μόνοι μας στο σπίτι.  

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν κατανοούμε ακριβώς την κίνηση που πρέπει να κάνουμε και θα θέλαμε να έχουμε κάποιον δίπλα μας να μάς την δείξει σωστά, για να τον αντιγράψουμε. Ευτυχώς για εμάς, στην εποχή του internet αυτό είναι αρκετά εύκολο. Αρκεί να ξέρεις τους σωστούς ανθρώπους να ακολουθήσεις στο Instagram.  

Αλίκη & Μαρία Δημακοπούλου (@twinsfit.gr) 

Δύο δίδυμες αδερφές μοιράζονται μαζί μας ασκήσεις γυμναστικής και ειδικότερα pilates. Εξάλλου, σε αυτό είναι η ειδίκευσή τους μαζί με το personal training και τη yoga. Μάς δείχνουν τις ασκήσεις όχι μόνο με δικά τους βίντεο, αλλά και με των μαθητών τους, ενώ συχνά αφιερώνουν μέρος τους στο να μάς δείξουν τόσο ποιες είναι οι σωστές, όσο και ποιες είναι οι λάθος κινήσεις.  

Εύα Διαμαντοπούλου (@evadiamantopoulou) 

Εδώ θα βρεις ασκήσεις yogaκαλλισθενικής γυμναστικής, ακόμα και κάποιες που θυμίζουν μπαλέτο. Σε περίπτωση που θες να χρησιμοποιήσεις όργανα, όπως μπάλες ή λάστιχα αντίστασης, μπορείς να συνεχίσεις να τσεκάρεις αυτό το προφίλ, μιας και η Εύα τα συμπεριλαμβάνει στις ασκήσεις της. 

Μάνος Βροντζάκης (@manosvrontzakisofc) 

Ο Μάνος είναι personal trainer και μοιράζεται ακόμα και ολόκληρα προγράμματα με τους ακολούθους του στο Instagram. Δεν μάς δείχνει μόνο τι ασκήσεις να κάνουμε, αλλά μάς λέει και πόσες επαναλήψεις χρειάζεται η κάθε μία. Από τα αγαπημένα μας, είναι το Lockdown Home Workout, με μόνο εξοπλισμό δύο βιβλία.  

Έλενα Στραβάκου (@elenas_workout) 

Η Έλενα μοιράζεται μαζί μας τα προγράμματα γυμναστικής της αναλυτικά. Μάς δείχνεις τις ασκήσεις της, μάς λέει πόσα σετ και αποκαλύψεις πρέπει να κάνουμε και πόσος χρόνος ξεκούρασης πρέπει να υπάρχει ανάμεσά τους. Συχνά συμπεριλαμβάνει και όργανα γυμναστικής, ενώ μάς δείχνει και τι προθέρμανση πρέπει να κάνουμε.  

Δήμητρα Ζαχοπούλου (@dimitra_zachop) 

Αν θες να γυμναστείς και το μεγάλο σου παιδικό όνειρο ήταν το μπαλέτο, πρέπει να την ακολουθήσεις. Όλες οι ασκήσεις και τα προγράμματα που μάς δίνει έχουν ως βάση το μπαλέτο, ενώ φροντίζει να σημειώσει και πόσες επαναλήψεις και σετ πρέπει να γίνουν.  

Αλέξης Πουραβέλης (@coach_alex.athens) 

Τα workout posts του Αλέξη φροντίζει να είναι κατατοπιστικότατα. Ανεβάζει βίντεο με κάθε άσκηση του προγράμματος, μάς λέει πόση ώρα χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε κάθε άσκηση, πόση ώρα να ξεκουραζόμαστε στα ενδιάμεσα και πόσους γύρους χρειαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  

Χριστίνα Πανταζοπούλου (@christina_pantazopoulou) 

Αν ψάχνεις έναν λογαριασμό αποκλειστικά εστιασμένο στις pilates, βρήκες τον άνθρωπό σου. Η Χριστίνα φροντίζει να ανεβάζει βίντεο με διαφορετικές κάθε φορά ασκήσεις pilates, όπου κι αν βρίσκεται, από τις διακοπές της μέχρι γήπεδα τένις και παγκάκια. Συχνά χρησιμοποιεί όργανα γυμναστικής, αλλά και συμβατικά αντικείμενα, όπως καρέκλες και πετσέτες.  

Ελενίνα Νικολάου (@elenina_nikolaou) 

Αν αγαπάς το μπαλέτο, υπάρχει ακόμα ένας λογαριασμός που πρέπει να ακολουθήσεις. Αυτός της Ελενίνας. Είναι δασκάλα μπαλέτου του συστήματος Vaganova. Έτσι, όλες οι ασκήσεις που μοιράζεται έχουν ως βάση τους το μπαλέτο. Συχνά “παρέα” στη γυμναστική τής κάνει και ένα λάστιχο αντίστασης.