Όταν μιλάμε για χτενίσματα, οι μπούκλες είναι ίσως το πιο ωραίο. Προσθέτει τόνους θηλυκότητας σε κάθε λουκ ενώ δίνει στα μαλλιά πολυπόθητο όγκο και κίνηση. Παράλληλα, εφόσον δεν έχεις ήδη σγουρά ή σπαστά μαλλιά, οι μπούκλες είναι και το πιο δύσκολο χτένισμα για να κρατήσει. Πολλές φορές, αν όχι πάντα, τις κάνεις το πρωί και μέχρι το μεσημέρι έχουν πέσει ως και διαλυθεί εντελώς. Πιστεύουμε ταυτίζεστε με αυτή την ιστορία, όπως και εμείς. Και αυτή η συνθήκη είναι που συχνά μας αποτρέπει από το να κάνουμε τελικά μπούκλες δυστυχώς αφού ξέρουμε πως θα χαθούν μέσα σε λίγες ώρες. Υπάρχουν βέβαια ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να κρατήσεις τις λατρεμένες μπούκλες σου για πολύ παραπάνω. Όλα τα τιπς λοιπόν που θα χρειαστείς για αυτό σου έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω. Σκρόλαρε και μάθε!

Χρησιμοποίησε τα σωστά εργαλεία

Μεγάλο ρόλο παίζει στο αποτέλεσμα το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσεις. Αν αυτό που έχεις είναι παλιό ή κακής ποιότητας (βλέπε το πιο φθηνό στην αγορά) τότε οι πιθανότητες λένε πως δεν θα έχεις το εφέ που θέλεις και πως σίγουρα δεν θα κρατήσουν για πολύ. Φρόντισε να προμηθευτείς ένα ψαλίδι το οποίο να έχει κεραμικές πλάκες ώστε η θερμότητα να διαχέεται ομοιόμορφα, χωρίς παράλληλα να καίει το μαλλί σου. Ένα ακόμα στοιχείο που καλό είναι να προσέξεις είναι η διάμετρος του ψαλιδιού. Είτε έχεις κοντά είτε μακριά μαλλιά, αν θες σφιχτές μπούκλες και όχι απλά ένα wavy look, επέλεξε ένα ψαλίδι με πιο μικρή διάμετρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο λεπτή μπούκλα στην αρχή, η οποία ωστόσο στην πορεία θα ανοίξει δίνοντάς σου το λουκ που επιθυμείς.

 

Προετοίμασε κατάλληλα τα μαλλιά σου

Αν θες να κάνεις ένα χτένισμα να κρατήσει, τότε πρέπει πάντα να προετοιμάζεις κατάλληλα τα μαλλιά σου με τα σωστά προϊόντα. Αυτό βέβαια ισχύει κατά κόρον για τις μπούκλες που είναι το πιο δύσκολο χτένισμα σε ότι αφορά το κράτημα. Σε αυτό θα σε βοηθήσει κάποιο προϊόν που προσθέτει όγκο και υφή, είτε σε μορφή σπρέι είτε σε μορφή μους. Κάτι ακόμα που θα κάνει μεγάλη διαφορά, είναι αφού φτιάξεις την κάθε μπούκλα να περνάς μια στρώση λακ από πάνω της. Προσοχή όμως, διάλεξε για αυτό μια πιο ήπια λακ, χωρίς πολύ δυνατό κράτημα, αφού αν χρησιμοποιήσεις την πιο δυνατή κινδυνεύεις να κάνεις τα μαλλιά σου να κοκαλώσουν, κάτι που δεν θέλουμε.

Χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα

Το συγκεκριμένο τιπ ακούγεται προφανές, αλλά δεν είναι. Έιτε έχεις πολύ πυκνά μαλλιά είτε όχι, το να τα χωρίσεις σε τμήματα με το σωστό μέγεθος είναι το κλειδί. Για να βρείς πιο είναι το σωστό μέγεθος για σένα, ανάλογα πάντα και με το ψαλίδι που χρησιμοποιείς, κάνε μερικές προσπάθειες και δες σε ποια ακριβώς ποσότητα τούφας τα μαλλιά σου στέκονται καλύτερα αφού κάνεις την μπούκλα. Σημαντική είναι βέβαια και η διάρκεια που θα κρατήσεις το εργαλείο στο μαλλί σου. Αν έχεις λεπτά μαλλιά, 7 με 10 δευτερόλεπτα αρκούν. Αν έχεις χοντρή τρίχα κράτα το για 10 με 15 δευτερόλεπτα.

Ξεκίνα την μπούκλα από πάνω προς τα κάτω

Ότι είδους και να είναι το ψαλίδι σου, πολύ σημαντικό για να κρατηθεί η μπούκλα είναι να την ξεκινάς από τη ρίζα προς τις άκρες. Αυτό γιατί στο σημείο που θα βάλεις πρώτα στο ψαλίδι η μπούκλα θα γίνει πιο σφιχτή. Επομένως αν ξεκινήσεις από κάτω προς τα πάνω, θα έχεις τις πιο σφιχτές μπούκλες στις άκρες, το οποίο θα βαρύνει το μαλλί και θα έχει ως αποτέλεσμα να πέσει το χτένισμα πιο γρήγορα.

Κράτα τις μπούκλες κλειστές μέχρι να κρυώσουν

Ένα ακόμα τιπ που θα σε βοηθήσει πολύ είναι να κρατήσεις τις μπούκλες σου κλειστές μέχρι το μαλλί να κρυώσει. Πώς θα το κάνεις αυτό; Αφού έχεις κάνει την μπούκλα με το ψαλίδι, κράτησέ την μαζεμένη και στερέωσέ την στο κεφάλι σου με ένα τσιμπιδάκι ή μια φουρκέτα. Αυτό θα σε τις κάνει να κρυώσουν στο πιο σφιχτό τους σημείο, αντί για ανοιχτές με την βαρύτητα να τις ρίχνει.

Κάνε τις μπούκλες σε μη φρεσκολουσμένα μαλλιά

Ναι ξέρουμε η συγκεκριμένη συμβουλή δεν ακούγεται πολύ ωραία, έχει ωστόσο αποτέλεσμα. Καλώς ή κακώς, τα φρεσκολουσμένα μαλλιά δεν κρατούν τις μπούκλες το ίδιο καλά όσο αυτά που έχουν λίγη λιπαρότητα. Φρόντισε λοιπόν καλύτερα να κάνεις το χτένισμα στην δεύτερη μέρα μετά το λούσιμο. Αν πρέπει οπωσδήποτε ωστόσο να το κάνεις την πρώτη μέρα, την κατάσταση θα βοηθήσει λίγο dry shampoo.

 

Mην χτενίζεσαι

Κάτι που σίγουρα δεν θα κάνει τις μπούκλες σου να διατηρηθούν είναι το να χτενιστείς αμέσως αφού έχεις τις έχεις φτιάξει, ή και τις επόμενες μέρες. Μπορεί να πιστεύεις πως αυτό θα τις κάνει πιο ομοιόμορφες και στιλπνές, όμως το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τις ρίξεις. Αντί αυτού, με το που τελειώσεις το χτένισμα, ρίξε μια γενναία δόση λακ από πάνω, και αφού στεγνώσει καλά γύρισε το κεφάλι σου ανάποδα και χτένισε τα μαλλιά σου με τα δάχτυλά σου πολύ μαλακά χωρίς να τα τραβάς.

 

 

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!