Σε έναν ονειρικό κόσμο όλοι θα ήμασταν ερωτευμένοι, ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι για πάντα στις σχέσεις μας. Σε έναν τέτοιο ονειρικό κόσμο ποτέ κανείς δεν θα χώριζε. Δυστυχώς, όμως, δεν ζούμε σε τέτοιον. Κάποια ζευγάρια καταφέρνουν να μείνουν μαζί για πάντα. Κάποια από αυτά (σε καμία περίπτωση όλα) είναι και ευτυχισμένα. Ένα τεράστιο ποσοστό, όμως, κάποια στιγμή χωρίζει. Όχι αναγκαστικά γιατί κάτι σοβαρό συνέβη, αλλά επειδή πλέον η σχέση δεν μοιάζει να έχει κάτι άλλο να τους δώσει. 

Ωστόσο, πολλές φορές βρισκόμαστε σε άρνηση. Θέλουμε τόσο πολύ να πετύχει η σχέση μας με έναν άνθρωπο και να μείνουμε μαζί του, που πείθουμε τους εαυτούς μας ότι όλα είναι καλά και είμαστε εντάξει όπως είμαστε. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ακολουθεί και όλη η υπόλοιπη συμπεριφορά μας. Γι’ αυτό εξάλλου αρκετές κινήσεις μας δείχνουν ότι είμαστε έτοιμοι να φύγουμε. Ας τις παρατηρήσουμε, λοιπόν, ας ακούσουμε τι μάς λένε και ας δεχτούμε πλέον και συνειδητά την πραγματικότητα της σχέσης μας. 

Ενδιαφέρεσαι περισσότερο για το κινητό σου

Ναι, ζούμε σε μία εποχή, που δίνουμε υπερβολικά πολλή σημασία στο κινητό μας. Δεν είναι φυσιολογικό, όμως, να είμαστε τόσο κολλημένοι σε αυτό, που ο σύντροφός μας θα μπορούσε να σηκωθεί να φύγει από τον χώρο και εμείς να το πάρουμε είδηση μετά από ώρα. Ακόμα περισσότερο, δεν είναι φυσιολογικό όταν ξέρεις ότι έχεις περιορισμένο χρόνο μαζί του ή όταν τον βλέπεις μετά από αρκετό καιρό. 

Addicted To Phone GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Βάζεις μόνιμα τους φίλους σου πάνω από εκείνον

Κάθε υγιής σχέση απαιτεί και όλα τα μέλη της να είναι ελεύθερα να περνάνε χρόνο με τους φίλους τους. Όχι, όμως, να τον αφιερώνουν σχεδόν αποκλειστικά σε αυτούς. Για παράδειγμα, δεν είναι φυσιολογικό να γεμίζεις όλες τις ελεύθερες ώρες σου μέσα στην εβδομάδα με εκείνους, μη αφήνοντας ούτε μια μέρα για τον σύντροφό σου. Όπως δεν είναι φυσιολογικό ούτε να του ακυρώνεις συνεχώς, επειδή μία φίλη σου σού πρότεινε να πάτε για ποτό και εσύ το προτιμάς. 

Chicks b4 dicks Hd sex pics.

Μειώνεις ό,τι μπορεί να σάς κρατάει σε επαφή

Είναι αρκετά εύκολο να το παρατηρήσεις αν περνάς αρκετό χρόνο σπίτι του ή εκείνος στο δικό σου. Για παράδειγμα, μπορεί να είχες αφήσει στο δικό του μία οδοντόβουρτσα ή κάποια πιτζάμα σου ή γενικά πράγματα σου και ξαφνικά πλέον κάθε φορά που φεύγεις να παίρνεις και κάποια από αυτά μαζί σου. Αντίστοιχα, είναι πιθανόν να έχεις αρχίσει να του υπενθυμίζεις συνεχώς, όταν φεύγει από το δικό σου, να πάρει κάτι μπλούζες του ή οτιδήποτε άλλο έχει αφήσει σε εσένα. 

GIF merlin - animated GIF on GIFER

Δεν ενδιαφέρεσαι να μάθεις πώς είναι

Όταν είμαστε σε μία σχέση, ενδιαφερόμαστε να μάθουμε τόσο αν ο άλλος είναι καλά, όσο και γενικότερα πώς ήταν η μέρα του. Δεν έχεις ποτέ την σκέψη να τον ρωτήσεις; Τον ρωτάς, αλλά πιέζεσαι και το κάνεις κυρίως από ευγένεια; Όταν σου λέει κάτι σχετικό, βαριέσαι και σχεδόν δεν τον ακούς; Τότε μάλλον είναι η ώρα να σκεφτείς σοβαρά τι μπορεί να σημαίνει η αδιαφορία σου για τη ζωή του. 

Best Dont Care GIFs | Gfycat

Δεν κάνεις ούτε μισό καβγά

Ναι, προφανώς, κανένας μας δεν θέλει να καβγαδίζει όλη την ώρα. Να μην γίνεται, όμως, ούτε μισός καβγάς ή να μην μπαίνεις καν στη διαδικασία να απαντήσεις σε ένα θέμα που θέτει; Αυτό δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Οι καβγάδες, ή μάλλον οι διαφωνίες, όταν είναι βάσιμες και δεν γίνονται απλά για να γίνουν, δείχνουν ότι το ζευγάρι ενδιαφέρεται αρκετά για την σχέση του, ώστε να θέλει να λύσει τα προβλήματά του, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει λίγη παραπάνω ένταση. Το να βαριέσαι να διαφωνήσεις, δείχνει ότι βαριέσαι και να ασχοληθείς με τη ομαλή συνέχιση της σχέσης. 

Popular gifs Page 14395 | WiffleGif

Δεν δεσμεύεσαι σε μακροχρόνια σχέδια

Όχι, δεν εννοούμε στο να συμφωνήσετε ότι σε πέντε χρόνια θα παντρευτείτε. Εννοούμε να αποφεύγεις να δεσμευτείς να πάτε μαζί σε έναν γάμο σε δύο μήνες (αν αυτό είναι κάτι που κάνατε πριν), να μην δέχεσαι να κλείσετε από τώρα εισιτήρια για τον άλλο μήνα, ή ακόμα και να μην θες να κλείσετε τραπέζι σε ένα μαγαζί για δύο εβδομάδες από τώρα. Όλα αυτά υποδεικνύουν ότι πιστεύεις πως σε αυτό το διάστημα ίσως δεν είστε μαζί και γι’ αυτό δεν θες να έχεις πει ότι θα κάνετε κάτι τότε μαζί. 

Unclear GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Δεν υπάρχει πλέον καμία συναισθηματική επαφή

Φυσικά και η σωματική επαφή είναι σημαντική. Η δική της έλλειψη, όμως, για κάποιο διάστημα μπορεί να είναι απόλυτα φυσιολογική, λόγω διαφορετικών παραγόντων. Ειδικά αν με τον άλλον είστε καιρό μαζί. Η συναισθηματική επαφή, όμως, είναι πάντα απαιτούμενη ό,τι κι αν συμβαίνει. Το πιο ξεκάθαρο δείγμα ότι έχει χαθεί; Έχετε σταματήσει να κάνετε αστεία και να γελάτε μαζί. 

Best Prev Leofitzlionheart GIFs | Gfycat