Αν έχεις δει έστω το trailer του WandaVision, τότε ξέρεις ότι δεν μοιάζει με τις άλλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές της Marvel. Η σειρά, που ανεβαίνει στην streaming πλατφόρμα Disney+, έχει ξεκάθαρα το στοιχείο του μυστηρίου. Αυτού που σε κάνει να αμφισβητείς και να αναλύεις κάθε πίξελ της κάθε σκηνής που βλέπεις.  

Η σειρά ξεκινάει με τη Wanda να βρίσκεται στα ασπρόμαυρα 50s παντρεμένη με τον Vision, σε ένα σκηνικό που θυμίζει παλιά sitcoms. Αυτό από μόνο του βάζει το μυαλό μας να τρέχει. Τόσο γιατί την Wanda την είχαμε αφήσει στον έγχρωμο δικό μας κόσμο και στη σημερινή εποχή. Όσο και διότι στο Infinity War ο Vision πέθανε και δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνους που “αναστήθηκαν” στο Endgame 

Τι συνέβη, λοιπόν; Όταν η σειρά πρωτοανακοινώθηκε πιστέψαμε ότι απλά θα τοποθετείται σε ένα από τα άλλα παράλληλα σύμπαντα, που ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν. Από το trailer, όμως, ήδη καταλάβαμε ότι τελικά δεν συμβαίνει αυτό. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν και οι δεκαετίες αλλάζουν σε δευτερόλεπτα χωρίς κανείς να το καταλαβαίνει. Προφανώς, κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί η αλήθεια από την ίδια τη σειρά. Επειδή, όμως, είμαστε ανυπόμονοι, θα διαβάσουμε πρώτα τις θεωρίες των φαν, που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να βγουν αληθινές.  

Όλα έχουν δημιουργηθεί από τη Wanda 

Είναι πιθανώς η θεωρία που οι περισσότεροι φαν της Marvel σκεφτήκαμε πρώτη. Η Wanda μετά το Endgame έχει χάσει όλη της την οικογένεια και τον Vision. Και δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα αυτό να αλλάξει. Απελπισμένη και πληγωμένη, λοιπόν, χτίζει έναν καινούργιο κόσμο, όπου ο Vision δεν έχει πεθάνει και ζουν μαζί μία ονειρεμένη ζωή.  

Κάτι εν μέρει ίδιο είχε συμβεί στη σειρά comics της Marvel, House of M, που είχε κυκλοφορήσει το 2005. Μία σειρά, στην οποία ο κόσμος των Avengers και των X-Men ενώνονται. Σε αυτήν, η Wanda αφότου χάνει τα παιδιά της και μαθαίνει ότι ήταν μερικώς παιδιά ενός δαίμονα, παθαίνει νευρικό κλονισμό. Αυτό οδηγεί τους Avengers και τους X-Men στο να συζητάνε πιθανή εκτέλεσή της, ώστε να προστατεύσουν τον κόσμο από τις δυνάμεις της αν γίνουν ανεξέλεγκτες. Ωστόσο, η Wanda ακούει αυτή τη συζήτηση και προλαβαίνει να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο. Μεταξύ άλλων, σε αυτόν τα παιδιά της ακόμα είναι ζωντανά.   

WandaVision GIF by Reactions | Gfycat

Η σύνδεση με το Doctor Strange in The Multiverse of Madness 

Γνωρίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2022 το Doctor Strange in The Multiverse of Madness θα κυκλοφορήσει. Γνωρίζουμε επίσης ότι συνδέεται με κάποιον τρόπο με το WandaVision. Ο ίδιος ο πρόεδρος των Marvel StudiosKevin Feige, το έχει αποκαλύψει. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το πώς οι δύο παραγωγές θα ενωθούν.  

Δύο είναι οι βασικές υποθέσεις. Η μία είναι ότι ο Doctor Strange είναι ο μόνος που μπορεί να “ξυπνήσει” τη Wanda από τον ψεύτικο κόσμο που ζει. Η άλλη είναι ότι, άσχετα με το αν η Wanda ή κάποιος άλλος έχει δημιουργήσει τον κόσμο του WandaVision, όταν εκείνη επανέλθει στην πραγματικότητα και ανακαλύψει ότι όσα έζησε με τον Vision και τα παιδιά της είναι ένα ψέμα, θα πάθει τέτοιο σοκ, που θα δημιουργήσει ένα ρήγμα στο σύμπαν. Ο Doctor Strange θα είναι ο μόνος που θα μπορεί να διορθώσει την κατάσταση.  

MARVELHEROES — shurism: Doctor Strange (2016) // Avengers:...

Η Agnes είναι η Agatha Harkness 

Η Agatha Harkness είναι γνωστή από τα comics και εμφανίζεται σε αυτά σε συνδυασμό πάντα με τη Wanda. Είναι μία μάγισσα, που ζούσε πριν καν εξαφανιστεί η Ατλαντίδα και που ξέφυγε από τις δίκες μαγισσών του Salem. Στα comics την έχουμε δει σε πολλούς ρόλους, από εκπαιδεύτρια μέχρι αντίπαλο της Wanda. Στη σειρά House of M, μάλιστα, ήταν εκείνη που της αποκάλυψε την αλήθεια για τα παιδιά της.  

Ο ένας λόγος που γεννήθηκε η θεωρία είναι γιατί οι φαν δεν πιστεύουν ότι η Agnes είναι απλά ένας χαρακτήρας, που δημιουργήθηκε απλά για να γεμίζει τις σκηνές. Είναι πολύ περίεργη και ύποπτη. Εκτός αυτού, έχει ένα κουνέλι με το όνομα Señor Scratchy. Στα comics ο γιος της Agatha ονομάζεται Nicholas Scratch 

Υπάρχει επίσης μία θεωρία, που θέλει την Agatha να οδήγησε τη Wanda στον ψεύτικο κόσμο της. Η υπόθεση λέει ότι Wanda και Agatha συναντήθηκαν λίγο μετά τα γεγονότα του Endgame. Η πρώτη θρηνούσε ακόμα για τον Vision και η δεύτερη για τον γιο της. Η Agatha προσέγγισε τον Nightmare, έναν δαίμονα που τρέφει τα όνειρα των ανθρώπων όσο κοιμούνται και ελέγχει το υποσυνείδητό τους. Αυτός αποδυναμώθηκε όταν ο Thanos διέγραψε τον μισό ανθρώπινο πληθυσμό. Εκείνη τον βοηθάει να ανακτήσει τη δύναμή του, δίνοντάς του να βυθίσει σε όνειρα τη Wanda. Αντάλλαγμα θα είναι να πάρει πίσω τον γιο της. Ο λόγος που η Wanda ανά διαστήματα συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά είναι πως ο Nightmare είναι αδύναμος και ασταθής ακόμα.    

agnes gifs | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir

Η S.W.O.R.D. προσπαθεί να την επαναφέρει 

Η S.W.O.R.D. είναι μία οργάνωση αντίστοιχη της S.H.I.E.L.D., αλλά για το διάστημα. Το σήμα της, όπως ίσως μαντεύεις, είναι ένα σπαθί. Ίσως, επίσης, έχεις παρατηρήσει ότι αυτό το σήμα εμφανίζεται ανά διαστήματα στον κόσμο της Wanda. Σε ένα παιχνίδι ελικόπτερο, στην στολή του μελισσοκόμου και στο κολιέ της Geraldine. Αυτό, λοιπόν, μάς κάνει να πιστεύουμε ότι οι δύο τελευταίοι είναι πράκτορες της S.W.O.R.D., με την οργάνωση να προσπαθεί να επαναφέρει τη Wanda 

© Disney+

Η Geraldine είναι η Monica Rambeau 

Από τα επεισόδια, γνωρίζουμε ήδη ότι η Geraldine δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον ψεύτικο κόσμο της Wanda. Απόδειξη είναι ότι η τελευταία την πέταξε από αυτόν, όταν της θύμισε ότι ο Ultron είχε σκοτώσει τον αδερφό της.  

Ποια είναι, λοιπόν, η Geraldine; Ήδη πιστεύουμε ότι πρόκειται για πράκτορα της S.W.O.R.D., που θέλει να “ξυπνήσει” τη Wanda, εξαιτίας του κολιέ της. Ωστόσο, η απάντηση μπορεί να γίνει ακόμα πιο συγκεκριμένη. Αν μπεις στο IMDB, θα δεις ότι δίπλα στο όνομα της ηθοποιού Teyonah Parris δεν υπάρχει μόνο το όνομα της Gerladine, αλλά και της Monica Rambeau

Απορείς ποια είναι η Monica; Αν έχεις δει το Captain Marvel, τότε έχεις ξανασυναντήσει τον χαρακτήρα σε μικρότερη ηλικία. Πρόκειται για την κόρη της κολλητής φίλης της CarolMaria. Στα comics υπάρχουν αρκετές εκδοχές. Σε όλες δουλεύει για την S.W.O.R.D., ενώ κάποια στιγμή αποκτά δυνάμεις ίδιες με της Captain Marvel. Οπότε περιμένουμε μία πιθανή υπερηρωική επιστροφή της στη σειρά.  

Geraldine || WandaVision || 1.03 || Now in Color - WandaVision Fan Art (43767494) - Fanpop

Ο Mephisto είναι ο κακός της σειράς 

Υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα η ίδια η Wanda να είναι η κακιά της σειράς. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, να μην έχουμε κάποιον κακό. Η Elizabeth Olsen, εξάλλου, που την υποδύεται, ανέφερε ότι ίσως δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε τον κακό ή το αν αυτός όντως υπάρχει. 

Όπως είπαμε, υπάρχουν θεωρίες βέβαια που υποστηρίζουν ότι η Agatha ή και ο Nightmare είναι οι κακοί μας. Κάποιοι άλλοι, όμως, αναμένουν να δουν στην οθόνη τον Mephisto. Πρόκειται για ένα είδος δαίμονα, που συχνά ταυτίζεται με τον σατανά. Έχει την ικανότητα να μεταποιεί τον χρόνο και σε όλα τα comics είναι ο κακός. Οι φαν πιστεύουν πως είτε έχει παγιδέψει τη Wanda σε μία ψευδαίσθηση, είτε εκείνη έκανε μία συμφωνία μαζί του, κάνοντας τον εαυτό της κτήμα του με αντάλλαγμα τον ψεύτικο κόσμο.  

Ο βασικός λόγος που πολλοί πιστεύουν ότι η θεωρία έχει λογική, είναι το πόσα ζώα κυκλοφορούν στον κόσμο αυτό. Ο Mephisto συχνά εμφανίζεται στα comics αλλάζοντας μορφές ζώων. Μέσα στο σπίτι σπίτι της Wanda και του Vision κάθεται ένας πελεκάνος, που η Wanda δεν φαίνεται να έχει τη δύναμη να τον ξεφορτωθεί. Παράλληλα, ένας αστακός και ένα κουνέλι είναι δύο ακόμα ζώα που εμφανίστηκαν, χωρίς η παρουσία τους να βγάζει νόημα.  

WandaVision Hides a Pregnancy in Classic Sitcom Style

Το ζευγάρι στις διαφημίσεις είναι οι γονείς της Wanda 

Οι διαφημίσεις που βλέπει η Wanda και ο Vision δεν υπάρχουν τυχαία στη σειρά. Στην πρώτη βλέπουμε ένα ζευγάρι να διαφημίζει μία φρυγανιέρα της εταιρείας Stark. Και σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι, μία βόμβα της εταιρείας του Tony Stark είχε σκοτώσει τους γονείς της. Στη δεύτερη διαφημίζουν ένα ρολόι Strucker, όνομα ίδιο με του ανθρώπου που είχε στρατολογήσει εκείνη και τον αδερφό της στην Hydra και που τους έδωσε τις δυνάμεις τους. Στην τρίτη το μήνυμα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο, αφού διαφημίζουν σαπούνι Hydra 

Stark Wandavision GIF - Stark Wandavision - Discover & Share GIFs

Ποιο είναι, όμως, το ζευγάρι; Οι περισσότεροι δεν μπορούν παρά να υποθέσουν ότι πρόκειται για τους γονείς της, που στο ονειρικό αυτό σύμπαν είναι ακόμα ζωντανοί.    

© Disney+

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!