Όποιος πιστεύει ότι οι γιορτές θα ήταν ποτέ οι ίδιες χωρίς μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, κορμούς, sugar cookies και σοκολατένιους Άγιους Βασίληδες σίγουρα μπορεί να σταματήσει να διαβάζει εδώ αυτό το άρθρο. Επίσης θα θέλαμε να μας πει πώς περνάει εκείνος τα Χριστούγεννα όταν όλοι οι υπόλοιποι τρώνε και πότε ακριβώς έχασε την ικανότητα να αισθάνεται χαρά στην ζωή του. Τώρα λοιπόν που μείναμε μεταξύ μας, ας συζητήσουμε φλέγον ζήτημα των ημερών: αγοράζουμε έτοιμα τα εορταστικά μας καλούδια ή προσπαθούμε να τα φτιάξουμε στους φούρνους μας; Σίγουρα μία βασιλόπιτα από τα έμπειρα χέρια του αγαπημένου μας ζαχαροπλάστη είναι αξεπέραστη και τα επαγγελματικά φτιαγμένα γλυκά κρύβουν μία μαγεία που πάει την χριστουγεννιάτικη εμπειρία σε άλλο επίπεδο. Το ωραίο κουτί, η διαδικασία του να πας να το ψωνίσεις, τα “και του χρόνου” με τους υπόλοιπους πελάτες, η επιστροφή στο σπίτι και τα “συγγνώμη, γιατί λείπει το μισό;” είναι αξίες ανεκτίμητες. Παρόλα αυτά, πόσο ωραίο είναι να φτιάχνεις και κάτι δικό σου, από την αρχή; Να μυρίζουν όλα τα δωμάτια γλυκό ζυμάρι που φουσκώνει; Να περιμένεις το μείγμα του κέικ να μπει στην φόρμα για να μπορέσεις να γλύψεις το μπολ; Να διακοσμείς τα κουλουράκια σου με smarties και τρουφάκια και στην συνέχεια να τα βουτάς στο γάλα;
Σε περίπτωση που επιθυμείς να δοκιμάσεις την τύχη σου στα χειροποίητα γλυκά φέτος αλλά δεν ξέρεις καθόλου από πού να ξεκινήσεις, εμείς έχουμε να σου προτείνουμε oχτώ Έλληνες bakers με τρομερή δεξιότητα, φαντασία και όρεξη να σε βοηθήσουν. Χάζεψε τις δημιουργίες τους και βρες αλεύρι!

My Pastry Therapy

H Aναστασία είναι ένα υπερταλαντούχο πλάσμα που λατρεύει την ζαχαροπλαστική και, θα στο πούμε από τώρα για να τα’χουμε καλά με τους εαυτούς μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να φτιάξεις τα πιο εξεζητημένα της πράγματα. Δες ας πούμε αυτήν την τούρτα σε σχήμα σουβλάκι (ω, ναι) για να καταλάβεις τι εννοούμε. Παρόλα αυτά, στο προφίλ της θα βρεις συνταγές και για πιο εύκολα, κανονικά γλυκά, οι οποίες είναι βατές στην εκτέλεσή τους και το αποτέλεσμα πάντα την δικαιώνει.
Προσωπικό αγαπημένο ποστ: Τα cupcakes με γεύση margarita. Τσιν τσιν!


The Magic Whisk

Η υπέροχη Αθηνά έχει την βάση της στο Λονδίνο, όμως είναι Ελληνίδα και μπορεί να σου δώσει όποια διευκρίνηση θες αν κάτι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς, σε οποιαδήποτε συνταγή της. Όσα φτιάχνει είναι μικρά αριστουργήματα που τρώγονται ενώ η συχνότητα και η ποιότητα των όσων ανεβάζει σε κάνουν να την θαυμάζεις πραγματικά. Εκτός από το τελικό αποτέλεσμα, πολλές φορές μιλάει αναλυτικά για τις τεχνικές ζαχαροπλαστικής και πώς να τις κατακτήσεις, ακόμα και αν είσαι αρχάριος. Θα βρεις πάρα πολλές χριστουγεννιάτικες επιλογές για να δοκιμάσεις, αν ποτέ μπορέσεις να σταματήσεις να πατάς like στις φωτογραφίες της.
Προσωπικό αγαπημένο ποστ: Δεν μπορώ να ξεπεράσω το πόσο χαριτωμένα είναι τα macarons χιονάνθρωποι, συγγνώμη.

Madame Gateaux

 

Tα έχουμε ξαναπεί για την Καλλιόπη Αναγνώστη, αλλά μία ακόμα επανάληψη δεν βλάπτει. Είναι εξπέρ στο ό,τι έχει να κάνει με το τσάι και την τελετουργία του, έχει το μοναδικό tea room της χώρας και είναι σπουδαγμένη pastry chef, με εντυπωσιακό βιογραφικό στο εξωτερικό. Τίποτα όμως δεν θα σε κάνει να ενθουσιαστείς περισσότερο από τα γλυκά που ετοιμάζει, τα οποία όχι μόνο είναι λαχταριστά (πιστοποιημένο, έχω φάει) αλλά και τόσο όμορφα που μοιάζουν σαν να ανήκουν στο σετ μιας ταινίας του παλιού Hollywood. Εδώ θα βρεις συνταγές που μάλλον δεν έχεις ποτέ δοκιμάσει, οι οποίες βασίζονται πάντα σε εποχιακά υλικά, έχουν επιρροές από πολλές χώρες του κόσμου, ταινίες και βιβλια και θα σου κινήσουν σίγουρα την περιέργεια.
Προσωπικό αγαπημένο ποστ: H σοκολατένια τούρτα της Matilda. Θα την έτρωγα ολόκληρη χωρίς κανένας να με βάλει τιμωρία.


Neanikon

Ο Άρης Σωτηρίου είναι από τους πιο ξεχωριστούς χρήστες του ίνσταγκραμ που μπορείς να συναντήσεις. Άκου εδώ: Με το brand του “Neanikon” φτιάχνει δικά του καρτ ποστάλ και τετράδια, εσπαντρίγιες, καπέλα και χριστουγεννιάτικα στολίδια, χρησιμοποιώντας μόνο εξοπλισμό-αντίκες που έχει απλά επιδιορθώσει. Kαι από γλυκά, τα περισσότερα είναι raw (δεν χρειάζονται δηλαδή καν ψήσιμο) και ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΖΆΧΑΡΗ! Και όχι μόνο δεν έχουν ζάχαρη, αλλά τα γλυκαντικά που χρησιμοποιεί είναι όλα κατευθείαν από την φύση, με κύριο πρωταγωνιστή το μέλι. Αξίζει δέκα follow σου, όχι μόνο ένα.
Προσωπικό αγαπημένο ποστ: Αν και εκτός εποχής αυτήν την στιγμή, η κερασόπιτα στοιχειώνει ακόμα τα όνειρά μου.


Oh My Deer

Είναι προφίλ στο instagram ή είναι η συνέχεια του Gilmore Girls σε μορφή blog; Ακόμα δεν ξέρουμε, αλλά ο λογαριασμός των τριών κοριτσιών μας κάνει να έχουμε τα ίδια cozy συναισθήματα που είχαμε και όταν βλέπαμε το Stars Hollow στην τηλεόραση. Τρομερά προσεγμένη και soft αισθητική, γλυκά που θέλεις να βουτήξεις στα κουτάκια της πλατφόρμας και να τα φας και κυρίως πρωτότυπες συνταγές, χωρίς όμως να γίνονται περίπλοκες. Θα σου έρθει η γεύση της σοκολάτας με το που πατήσεις το πρώτο κλικ. Μετά θα κολλήσεις.
Προσωπικό αγαπημένο ποστ: Αντώνη αγάπη μου…φέρε μου αυτήν την μπισκοτοτούρτα με τυρί κρέμα, καραμέλα, gingerbread και αποξηραμένα μήλα και αχλάδια.


The Life Laboratories

 

Γενικά δεν καταλαβαίνω πώς μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να έχουν τόσο άριστη αισθητική στα blog τους (το δικό μου μοιάζει σαν παζλ με όλα τα κομμάτια να έχουν μπει σε λάθος θέση) αλλά τα δύο κορίτσια που βρίσκονται πίσω από το Τhe Life Laboratories αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορεί να γίνει. Κάθε φωτογραφία τους μοιάζει σαν να έχει σκιστεί από τις σελίδες ενός περιοδικού μαγειρικής ή/και interior design και τα γλυκά που φτιάχνουν είναι όλα πανέμορφα και εύκολα, ακόμα και από κάποιον χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία. Δεν θα έχουν την ίδια κομψή όψη (duh) αλλά θα σου πετύχουν.
Προσωπικό αγαπημένο ποστ: Τα υβρίδια brownie και cookie που είχα την τύχη να δοκιμάσω πέρσι και ακόμα ζω με αυτήν την ανάμνηση.


From My Dad’s Bakery

To προφιλ του Νίκου θα γίνει ο προσωπικός σου virtual φούρνος και θα θέλεις να πάρεις το επόμενο αεροπλάνο για Λονδίνο μετά Covid και να του παραγγείλεις ένα απ’όλα όσα φτιάχνει. Με τέχνη που κληρονόμησε από τον πατέρα του (επίσης baker), έχει καταρχάς τελειοποιήσει το χειροποίητο sourdough ψωμί και πλέον μας παρουσιάζει δεκάδες τρομερές και ευφάνταστες παραλλαγές του, όπως με κουρκουμά και κρόκο ή ακόμα και red velvet. Εκτός όμως από ψωμί, θα σου δείξει και διάφορα άλλα λαχταριστά γλυκά και αλμυράπου δοκιμάζει ξανά και ξανά μέχρι να βρει την ολόσωστη συνταγή τους. Babka με κρέμα φυστικιού, monkey bread με πραλίνα, πίτσες και δεν συμμαζεύεται. Η πραγματική δύναμή του βρίσκεται στις ιστορίες του όμως, όπου όχι μόνο μας δείχνει τι ψήνει αλλά και τι τρώει από μαγαζιά της Αγγλίας, της Ιταλίας ή της Ελλάδας που επισκέπτεται κατά καιρούς. Σίγουρα θα πεινάσεις. Ένας από τους πιο απολαυστικούς food λογαριασμούς που μπορείς να ακολουθήσεις.
Προσωπικό αγαπημένο ποστ: Δυσκολεύομαι. Θα πω το ψωμί με μαύρη σοκολάτα και φουντούκια επειδή ήταν το πρώτο δικό του που είδα.


Jenny Bake Me A Cake

To μάντεψες, εδώ είναι ο παράδεισος των κέικ! Και της τούρτας, της τάρτας, των μπισκότων, της πάβλοβας και όλων των υπόλοιπων γλυκών που μπορεί να βάλει ο νους σου. Η Τζένη είναι αυτοδίδακτη baker με απέραντη όρεξη και φαντασία και το προφίλ της είναι must για τον κάθε γλυκατζή που σέβεται τον εαυτό του. Οι εντυπωσιακές διακοσμήσεις της θα σε κάνουν να απορήσεις πώς έμαθε να τις φτιάχνει χωρίς βοήθεια και θα αισθανθείς το πρώτο κύμα υπογλυκαιμίας πολύ γρήγορα. Έχε το νου σου να είσαι γρήγορος αφού ανεβάσει νέα δημοσίευση, καθώς η συνταγή θα βρίσκεται στις ιστορίες της.
Προσωπικό αγαπημένο ποστ: Δεν ξέρω πού βρήκε την υπομονή να φτιάξει το gingerbread σπιτάκι, αλλά θέλω να φάω την σκεπή.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!