Αγαπάμε τις φούστες. Ωστόσο, όσο πιάνουν τα κρύα, αρχίζουν να γίνονται άθλος. Τα πόδια μας παγώνουν πολύ περισσότερο, σε σχέση με το αν απλά φοράγαμε παντελόνι. Αρκεί αυτό, όμως, για να μάς εμποδίσει να υλοποιήσουμε όλα τα χειμωνιάτικα outfits, που έχουμε στήσει στο μυαλό μας με αυτές; Η απάντηση φυσικά είναι όχι.  

Η λύση δεν είναι να εγκαταλείψουμε τα αγαπημένα μας ρούχα. Η λύση είναι να βρούμε τρόπους να τα φοράμε και να παραμένουμε ζεστοί. Και πίστεψέ με, το εγχείρημα δεν είναι καθόλου δύσκολο.  

Τρίψε τα πόδια σου με λοσιόν 

Αν τρίψεις τα πόδια σου με μία λοσιόν, θα καταφέρεις να ανεβάσεις τη θερμοκρασία τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, όταν βγεις στο κρύο, να ξεκινήσεις πιο ζεστά και να καθυστερήσεις αρκετά την στιγμή που θα αρχίσεις να τουρτουρίζεις. 

Προτίμησε οπάκ καλσόν 

Το ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που αποφασίζουν να μη βάλουν καθόλου καλσόν. Επειδή, όμως, αποτελούν τη μειοψηφία, θα υποθέσω ότι δεν βρίσκεσαι ανάμεσά τους. Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξεις το καλσόν που θα βάλεις, καλύτερα να κατευθυνθείς σε ένα οπάκ. Μπορεί να μην σου φαίνεται σημαντική διαφορά, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να μειώσει στο μισό την αίσθηση κρύου στα πόδια σου. Όσο πιο χοντρό το υλικό, τόσο το καλύτερο. 

Βάλε τις σωστές μπότες 

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι οι μπότες είναι έτσι κι αλλιώς η καλύτερη επιλογή, για να μην κρυώσεις. Ποιες είναι, όμως, οι ιδανικές μπότες; Κατ’ αρχάς, όσο πιο ψηλές, τόσο το καλύτερο. Οπότε προτίμησε ένα ζευγάρι που θα φτάνει τουλάχιστον τα γόνατά σου. Παράλληλα, επίλεξε μπότες με φόδρα από ζεστά υλικά, όπως η ψεύτικη γούνα. 

Ντύσου καλά από πάνω 

Μπορεί να μην καταλαβαίνεις τη σύνδεση, αλλά αν είσαι ζεστός από πάνω, θα νιώθεις λιγότερο παγωμένα τα πόδια σου. Κάνε, λοιπόν, όσο καλύτερο layering μπορείς, με πλεκτά, εσωθερμικά μπλουζάκια, κασκόλ και ζεστά μπουφάν ή παλτό. 

Δώσε έμφαση στο υλικό της φούστας 

Ίσως να έχεις συγκεκριμένες φούστες που θες να βάλεις αυτόν τον χειμώνα. Ωστόσο, αν σκοπεύεις να πας για ψώνια ή αν υπάρχει ήδη στην ντουλάπα σου, καλύτερα να επιλέξεις μία φούστα από ζεστό υλικό. Μία μάλλινη ή κοτλέ, για παράδειγμα, θα σε προστατεύσει αρκετά από το κρύο. 

Το σωστό μήκος φούστας 

Όπως είναι λογικό, όσο περισσότερο καλύπτονται τα πόδια σου, τόσο λιγότερο θα εκτίθενται στο κρύο. Οπότε αν διαλέξεις μία maxi, ή έστω μία midi φούστα, θα κρατηθείς πολύ πιο ζεστός απ’ όσο με μία mini 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!