Το καλοκαίρι έχει φτάσει και μαζί του ξεκινά και μία από τις πιο αγαπημένες μας συνήθειες. Ο λόγος, προφανώς, για τα θερινά σινεμά, που έχουμε ταυτίσει στο μυαλό μας με τις καλοκαιρινές μας νύχτες, μαζί με ποπ-κορν και κρύα μπύρα. Ευτυχώς, στην Αττική έχουμε όχι μόνο πολλές επιλογές, αλλά και αρκετά θερινά σινεμά-διαμαντάκια, που ίσως δεν γνωρίζεις. Κάποια από αυτά βρίσκονται και δίπλα στη θάλασσα, καταφέρνοντας να μάς βάλουν ακόμα πιο πολύ στο πνεύμα της εποχής. 

Cine Alimos

© Δήμος Αλίμου

Στην περίπτωση του Cine Alimos, το “δίπλα στη θάλασσα” δεν θα μπορούσε να είναι πιο κυριολεκτικό. Βρίσκεται μεταξύ της Μαρίνας Αλίμου και της δημόσιας πλαζ, ενώ όταν θα καθίσεις στη θέση σου, μπροστά θα έχεις την οθόνη και δεξιά σου, μόλις μερικά μέτρα μακριά, θα βλέπεις τη θάλασσα.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 43 & Καλαμακίου, Άλιμος

Cine Φλοίσβος

© Cine Flisvos

Βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από τη θάλασσα, με μόνο έναν τοίχο ουσιαστικά να τον χωρίζει από αυτήν. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί, ώστε να θυμίζει κήπο, ενώ βρίσκεται δίπλα σε όλα τα μαγαζιά, τα πάρκα και τον παιδότοπο της Μαρίνας Φλοίσβου. Υπάρχει μέχρι και εκδοχή του σε μικρογραφία, το Cinemadaki, που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους μικρότερους θεατές. 

Πάρκο Φλοίσβου (πλησίον Μαρίνας Φλοίσβου), Παλαιό Φάληρο

Κινηματογράφος Ακτή

© Facebook: @Σινεμά “Ακτή” Βουλιαγμένη

Δίπλα στην Πλαζ Βουλιαγμένης, ο Κινηματογράφος Ακτή δημιουργήθηκε το 1975 και έχει κριθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Περιβάλλεται από έναν μικρό κήπο και είναι τόσο κοντά στη θάλασσα, που κυριολεκτικά θα μυρίζεις την αλμύρα όσο παρακολουθείς την ταινία σου. 

Θησέως 32, Βουλιαγμένη

Arian Urban Openair Cinema

© Arian Urban Openair Cinema

Δημιουργημένο το 1959, είναι ένα από τα παλιότερα θερινά σινεμά της πόλης. Είχε κλείσει για περίπου 32 χρόνια και άνοιξε ξανά τις πόρτες του το 2018, μέσα στην ίδια στοά, λίγο πιο πέρα από τη Μαρίνα Γλυφάδας. Ο χώρος περιβάλλεται από πράσινο και δίνει μία tropical αίσθηση, ενώ εκτός από τις κλασικές θέσεις, μπορείς να καθίσεις σε πολυθρόνες ή μαξιλάρες δίπλα στην οθόνη. 

Λεωφόρος Αγγέλου Μεταξά 11, Γλυφάδα (Αυλή της στοάς ΑΡΙΑΝ)

Cine Ρία

© Cine Ρία

Αν ο δρόμος σε πάει προς την πλαζ της Βάρκιζας, αξίζει να μείνεις λίγο παραπάνω και μετά το μπάνιο σου, να πας για μία ταινία στο Cine Ρία. Ο χώρος, που λειτουργεί από το 1963, θα σε μεταφέρει σε παλιότερες εποχές, ενώ η μυρωδιά των νυχτολούλουδων θα σε περιβάλλει σε όλη τη διάρκεια της προβολής. 

Αφροδίτης 8, Βάρη

Cine Γαλάζια Ακτή

© Facebook: @Σινέ Γαλάζια Ακτή

Αν έχεις όρεξη να παραμείνεις στην Αττική, αλλά να βγεις λίγο πιο έξω από την Αθήνα και να κάνεις μία μίνι εκδρομή, αυτό το θερινό σινεμά θα σε βολέψει. Βρίσκεται μόλις μερικά λεπτά με τα πόδια από την παραλία, οπότε πριν πας για την ταινία σου, μπορείς άνετα να ρίξεις και μία βουτιά. 

Γαλάζιας Ακτής 110, Λαγονήσι

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!