Ναι, για κάποιους η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μέρα χαράς και ευκαιρία να γιορτάσουν τον έρωτά τους. Για άλλους, όμως, είναι μία μέρα μεγάλης ψυχικής πίεσης. Όλος ο κόσμος τούς λέει ότι για να είναι χαρούμενοι πρέπει να έχουν σχέση, σχεδόν τούς απαγορεύει να περάσουν καλά μόνοι τους και γενικώς τούς πιέζει έμμεσα να βρουν άμεσα το “άλλο μισό” τους. Αν ανήκεις σε αυτούς, μην αφήσεις τον φετινό Άγιο Βαλεντίνο να σε πάρει από κάτω. Μερικά μικρά πραγματάκια αρκούν, για να προστατεύσεις την ψυχική σου υγεία εκείνη τη μέρα. 

Γιόρτασε την σχέση με τον εαυτό σου

Ακόμα κι αν βρεις κάποιον σύντροφο, η σχέση σου μαζί του δεν θα είναι ποτέ μεγαλύτερη, πιο σταθερή ή σημαντικότερη από εκείνη, που έχεις με τον εαυτό σου. Αφιέρωσε, λοιπόν, τον Άγιο Βαλεντίνο σε εσένα και οργάνωσε μία βραδιά αποκλειστικά για τον εαυτό σου με ό,τι σε κάνει χαρούμενο. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, πήγαινε στο αγαπημένο σου εστιατόριο, αγόρασέ σου λουλούδια ή ό,τι άλλο θες εσύ. 

Επένδυσε σε όλες τις σχέσεις σου

Οι ερωτικές δεν είναι οι μόνες σχέσεις, που κυριαρχούν στη ζωή μας. Κάποιοι συγγενείς και φίλοι είναι το ίδιο ή και πολύ περισσότερο σημαντικοί. Γιόρτασε, λοιπόν, τη σχέση σου μαζί τους. Στείλ’ τους κάρτες, φτιάξ’ τους κάποιο γλυκό και γενικά κάνε κάτι για να τούς δείξεις πόσο τους αγαπάς και τους εκτιμάς. 

11 Things 'Sex And The City' Taught EVERY Girl!

Εξάσκησε την ενσυνειδητότητά σου

Βρες κάτι, που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να αδειάσεις το μυαλό σου και να μειώσεις τα αισθήματα άγχους και στρες, που πιθανώς σού προκαλεί αυτή η μέρα. Φυσικά, είσαι ο μόνος που ξέρεις τι λειτουργεί για εσένα. Αν θες μερικές ιδέες, πάντως, ο διαλογισμός, το να γράψεις σε ημερολόγιο ή το να πάρεις ένα color book είναι πιθανόν να σε βοηθήσουν αρκετά. 

Meditate GIFs | Tenor

Αναζήτησε υποστήριξη

Δεν είναι ντροπή να παραδεχτείς ότι δεν είσαι καλά και ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε κάνει να πιέζεσαι ψυχολογικά. Μίλησε, λοιπόν, σε κάποιον γι’ αυτό, ώστε να το βγάλεις από μέσα σου ή ίσως και να σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα σε μία προοπτική. Αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι από κάποιον έμπιστο συγγενή ή φίλο σου, μέχρι κάποιον ψυχολόγο, με τον οποίο θα κλείσει ραντεβού ανήμερα ή μερικές μέρες πριν. 

Therapy GIFs | Tenor

Κλείσε τα social media

Τα social media γενικά είναι γεμάτα από εικόνες, που μάς δίνουν την ψευδή αίσθηση ότι η ζωή των άλλων είναι αξιοζήλευτη και σαφώς καλύτερη από τη δική μας. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αυτό συχνά πολλαπλασιάζεται, με πρωταγωνιστές όλα τα ζευγάρια, που προσπαθούν να μάς πείσουν ότι η σχέση τους είναι τέλεια και ότι ο έρωτας είναι το καλύτερο πράγμα, που μπορεί να συμβεί στη ζωή σου. Για να μην πέσεις πάνω τους, λοιπόν, μείνε εκτός social media στις 14 Φεβρουαρίου ή και τις επόμενες μια δυο μέρες.

Top 10 GIF to Video Converters [REVIEWED] | Wyzowl