Ήρθε αυτή η ώρα, που σιγά σιγά “πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά”, και βέβαια αντάμα με αυτό οι κλασσικές ετήσιες ανασκοπήσεις. Το καλύτερο τούτο για το 2021, το καλύτερο κείνο για το 2021, καταλάβατε. Εδώ από κάτω λοιπόν, αν δε το πιάσατε ακόμα, σας έχουμε μαζέψει τις 5 καλύτερες on-screen-fashion στιγμές της χρονιάς, αυτές τις στιγμές σύμπραξης μόδας και σινεμά (παύλα σειρών πια) που μας έκαναν οριακά να κλάψουμε.  Τούτες άλλωστε ήταν πάντα δυο βιομηχανίες  που “έβαζαν πλάτη” ο ένας στον άλλον για να έχουμε εμείς την πιο συγκλονιστική αισθητηριακή εμπειρία. Ιδού λοιπόν, οι πέντε φορές που η μόδα συνάντησε αριστουργηματικά την μικρή και μεγάλη οθόνη μέσα στο 2021.

 

Ντάξει, παρ’ ότι το φετινό Gossip Girl πληροί τις προϋποθέσεις μιας πολιτικά ορθής σειράς, η αλήθεια είναι πως δεν έφτασε το πρώτο GG ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Δε θα πούμε το ίδιο ωστόσο για τα κοστούμια τα οποία είναι ενδυματολογικά ευφυή και ταιριάζουν άψογα στον κάθε χαρακτήρα αλλά και στο τώρα. Η on-screen-fashion στιγμή που μας έμεινε από εδώ είναι σίγουρα η σκηνή που βλέπουμε την Julien να περπατάει στη πασαρέλα με αυτή τη φανταστική δημιουργία του irl καυτού up-and-here σχεδιαστή Christopher John Rogers.

 

Ναι ναι ξέρουμε δεν έχουμε πει και τα καλύτερα για αυτή το House Of Gucci αφότου τo είδαμε (πλην της ερμηνείας της Gaga). Δεν μπορούμε όμως παρά να παραδεχτούμε πως αυτή η λίστα θα ήταν ελλειπής δίχως τα μουτράκια αυτών των δυο, και την ταινία που με έναν τρόπο αποτίει φόρο τιμής στον θρυλικό φλωρεντινό οίκο και στους εμβληματικούς κώδικές του.

 

Ντάξει μπορεί αυτή την στιγμή που μιλάμε ακόμα να μην έχει κυκλοφορήσει, αλλά καθώς περιμένουμε τα δυο πρώτα επεισόδια κυριολεκτικά μεθαύριο, άρα εντελώς μέσα στο 2021, το And Just Like That… προφανώς δε θα μπορούσε να λείπει από τούτη δω τη λίστα. Δεν έχουμε δει όλα τα επεισόδια για να ξέρουμε με σιγουριά το καλύτερο fashion moment, αλλά όλα δείχνουν πως θα είναι το παραπάνω αφού είναι η πεμπτουσία του στιλ της Carrie. Toύλινη τουτού, Fendi baguette, mix-and-match και η Νέα Υόρκη (στην tote) σε γκρο πλαν.

 

To Cruella, πέρα από το πρώτο blockbuster που μας καλωσόρισε στα (θερινά) σινεμά έπειτα από σχεδόν 10 μήνες απουσίας, ήταν και μια απροσδόκητα καλή ταινία από κάθε άποψη. Αν όμως για κάτι πρέπει να της πλέξουμε μακρύ και δακρύβρεχτο εγκώμιο, αυτό είναι τα κοστούμια που ήταν το ενδυματολογικό αριστούργημα του 2021. Θυμηθείτε τα λόγια μας, η επικεφαλής ενδυματολόγος της ταινίας Jenny Beavan θα γυρίσει στο σπίτι της στις 27 Mαρτίου του 2022, με ένα ακόμα χρυσό αγαλματίδιο. Και καθώς δεν μπορούμε να διαλέξουμε μια fashion στιγμή, πάρτε δυο και μας ευχαριστείτε αργότερα.

 

Image may contain Human Person Dance Pose Leisure Activities Anya TaylorJoy Suit Coat Clothing and Overcoat

Courtesy of Universal Pictures

Ναι ούτε εμείς ξέρουμε πως το καταφέρνει. Αλλά η Anya Taylor Joy κάπως πέτυχε με την τελευταία της ταινία Last Night In Soho να στεφθεί βασίλισσα του στιλ όχι μόνο irl, στο κόκκινο χαλί, κλπ αλλά και στην οθόνη. Η αλήθεια είναι ότι την βοήθησε και ο ρόλος της, αφού υποδύεται μια νεαρή κοπέλα που λατρεύει τα πάρτυ και τη μόδα, αλλά και η χρονική περίοδος που είναι τοποθετημένη η σειρά, δηλαδή τα φάμπγιουλους swinging sixties. Αυτή της η εμφάνιση είναι από τις αγαπημένες μας, ενώ η ταινία ακούγεται ήδη πως θα διεκδικήσει υποψηφιότητα Όσκαρ για τα κοστούμια.

 

 

 

 

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!