Ο ερχομός του καλοκαιριού φέρνει μαζί του μυριάδες συνδυασμούς νέων πραγμάτων, τόσο καλών όσο και κακών. Από τη μία σημαίνει πως επιτέλους μπορείς να απολαύσεις φρούτα όπως οι φράουλες και τα κεράσια, να φορέσεις τα αγαπημένα σου φορεματάκια και τα κοντά σου σορτς, να απολαύσεις δροσερά κοκτέιλ δίπλα από κάποια πισίνα ή να κάνεις όμορφους περιπάτους στην πόλη (μαζί με ένα χωνάκι παγωτό). Από την άλλη όμως, πρέπει να αντιμετωπίσεις εχθρούς όπως η υπερβολική ζέστη, η υγρασία και ο ιδρώτας που αυτές προκαλούν. Έτσι λοιπόν είναι καλύτερο να είσαι προετοιμασμέν@. Εδώ θα βρεις τα πέντε πράγματα που είναι απαραίτητο να έχεις μαζί σου σε κάθε καλοκαιρινή σου έξοδο, έτσι ώστε να εφοδιάσεις σωστά την τσάντα σου.

Αντηλιακό

Το πιο βασικό όλων. Το σωστό αντηλιακό είναι το νούμερο ένα όπλο που έχουμε ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και οφείλει να υπάρχει πάντα στην τσάντα μας, κυρίως αν είμαστε έξω όλη την ημέρα. Άπλωσε μία γενναιόδωρη στρώση στο δέρμα σου (και στο πρόσωπο και στο σώμα) περίπου μισή ώρα πριν φύγεις από το σπίτι και ανανέωσέ την κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Καλύτερα να επιλέξεις ένα προϊόν με δείκτη προστασίας 30 ή παραπάνω, κυρίως αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο και καίγεσαι εύκολα.

Ένα μπουκάλι με νερό

Η ζέστη και η υγρασία οδηγούν σε αφυδάτωση. Γεγονός. Η αφυδάτωση με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ενέργειας, υπερβολική κούραση ακόμα και λιποθυμίες. Η λύση λοιπόν είναι απλή: πάντα κουβάλα ένα μπουκαλάκι με νερό μαζί σου έτσι ώστε να εφοδιάζεις τον οργανισμό σου με τα υγρά που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει. Επιπλέον tip: σε περίπτωση που εκτίθεσαι στον ήλιο για πολλές ώρες, μπορείς να σκεφτείς και την κατανάλωση κάποιου sport drink το οποίο περιέχει ηλεκτρολύτες.

Γυαλιά ηλίου

Και θα προστατέψεις τα μάτια σου από τον ήλιο και θα το κάνεις με στιλ. Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις ένα νέα ζευγάρι και δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, ρίξε μία ματιά στα φετινά eyewear trends. Για σένα δουλεύουμε!

Αντισηπτικό

Εκτός από τον Covid που εξακολουθεί να παραμονεύει εκεί έξω, ο ζεστός καιρός και η υγρασία προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον σε διάφορα απαίσια βακτήρια να αναπτυχθούν και να σου προκαλέσουν ασθένειες όπως η τροφική δηλητηρίαση. Και πίστεψέ μας, δεν θέλεις να έχεις τροφική δηλητηρίαση, ειδικά με καύσωνα.

Ένα μαντίλι

Είναι ό,τι πιο χρήσιμο για τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις. Μπορεί να προστατέψει το κεφάλι και τους ώμους σου όσο ακόμα ο ήλιος καίει και στη συνέχεια, αν μείνεις έξω μέχρι αργά και αρχίσεις να κρυώνεις, μπορείς απλά να το τυλίξεις γύρω σου.