Το να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο δεν είναι εύκολη υπόθεση, επομένως καλύτερα να κάνεις την έρευνά σου ρωτώντας φίλους, γνωστούς, κτηνιάτρους για συμβουλές και πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις. Από την στιγμή που πιστεύεις ότι τα έχεις μάθει όλα και δε θα βρεθείς προ εκπλήξεως,  αμέσως όλη σου η αγάπη θα μεταφερθεί πάνω του, από την πρώτη στιγμή που το κρατήσεις στα χέρια σου. Άλλες φορές επίσης τυχαίνει απλά να δεις ένα γατάκι και το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι ότι το θέλεις όσο τίποτα άλλο στην ζωή σου και να το πάρεις μαζί σου χωρίς να το σκεφτείς καλά. Και όλα ωραία, μέχρι να δεις κάτι το οποίο δεν περίμενες, και να μην έχεις ιδέα πώς να αντιδράσεις.

Ρωτήσαμε λοιπόν εμείς για εσένα, ορισμένους γατογονείς, για όλα όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν πριν αποκτήσουν γάτα. Ας δούμε τι γνώσεις θα ήθελαν να μας εμπιστευτούν για αυτά τα λατρεμένα σνομπ τετράποδα.

Η Αλεξάνδρα και η Baby Doll

Η Αλεξάνδρα και η Baby Doll έχουν μία “σχέση” που κρατάει εδώ και εννέα χρόνια. Από το πρώτο βλέμμα που έριξε στην Baby Doll, ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Δεν έχουν περάσει λίγα μαζί. Ένα από τα πιο “ακραία” σκηνικά που έχουν ζήσει είναι η γέννα της πανέμορφης γάτα της, πάνω στο κρεβάτι της Αλεξάνδρας. Όπως είπε, ήταν μία πανέμορφη εμπειρία και πιστεύει πως είναι ένας από τους λόγους που τις έκαναν να δεθούν τόσο πολύ μεταξύ τους. Όταν την ρώτησα τι είναι κάτι το οποίο θα ήθελε να γνωρίζει πριν πάρει την Baby Doll είπε το εξής: “Της αρέσει να γρατζουνάει καρέκλες, ειδικά τις δερμάτινες. Γενικά, όσο πιο ακριβές τόσο το καλύτερο. Μαδάει ολόκληρες τούφες την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο δε βγάζει σχεδόν τίποτα.” Αυτό όμως που της κάνει εντύπωση είναι η εμμονή που έχει με τα προϊόντα μέντας. “Καπνίζω με φιλτράκια μέντα και δεν είναι λίγες η φορές που την έχω πιάσει στα πράσα να έχει ανοίξει το κουτάκι και να παίζει με μία μπάρα. Να φανταστείς, όταν πλένω τα δόντια μου το βράδυ, εκείνη έρχεται και προσπαθεί να βάλει την μούρη της μέσα στο στόμα μου!”. Ένα μικρό tip από την Αλεξάνδρα: Να στειρώσετε όποτε είναι απαραίτητο την γάτα σας, διότι όταν έρθει σε οίστρο, δε θα μπορέσετε να κοιμηθείτε για αρκετό καιρό.

Η Μαριάνθη και ο Άμλετ

Εδώ έχουμε μία γνωριμία μέσω Instagram που οδήγησε σε κάτι πολύ όμορφο. Η γάτα μίας φίλης της γέννησε και αποφάσισε να δώσει τα γατάκια της, γιατί δε μπορούσε να τα κρατήσει. Η Μαριάνθη λοιπόν, χωρίς να γνωρίζει σχεδόν τίποτα σχετικά με αυτά τα τετράποδα, αποφάσισε να τον “γατοθετήσει” δίνοντάς του το όνομα Άμλετ. Στην ερώτηση που της κάναμε για το τι θα ήθελε να γνωρίζει από πριν, είπε, “Για κάποιον λόγο μοιάζουν πολύ στους γονείς τους, αν ζήσουν για λίγο μαζί τους. Η κοπέλα που το υιοθέτησα μου είχε πει πως, αν μοιάσει στην μαμά του, θα είναι πολύ χαδιάρης.” Αυτό όπως είπε είναι κάτι το οποίο έχει περαστεί στον Άμλετ, αλλά μόνο με μερικά άτομα, διότι συνήθως απλά εξαφανίζεται όταν πηγαίνει κόσμος στο σπίτι τους. “Ένα πράγμα όμως με εξέπληξε, το ότι είναι πολύ μιμητικά ζώα. Μπορεί να γράφω κάτι στον υπολογιστή μου, να φεύγω για λίγο για να πάρω ένα ποτήρι νερό και γυρνώντας να τον βρίσκω να κάθεται πάνω στο λάπτοπ μου.”

Η Άννα και η Fungi

Η Fungi βρίσκεται στην ζωή της Άννας εδώ και 8 χρόνια. Αν δει κάποιος φωτογραφίες της, θα έλεγε ότι είναι μία κλασσική γάτα. Αν κοιτάξει λίγο πιο προσεκτικά, θα δει ότι δεν είναι το κατοικίδιό της, αλλά πιο πολύ η συγκάτοικός της. Αυτό που θα ήθελε να γνωρίζει η ίδια είναι ότι, “Δεν είναι όλες οι γάτες χαδιάρες. Κάποιες είναι και ντίβες, σαν την δικιά μου και δε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Με λίγα λόγια, κάθε γατί, όσο ίδιες συνήθειες και αν φαίνεται να έχει με κάθε άλλο, έχει την δική του προσωπικότητα και δε θα μπορέσεις να το εκπαιδεύσεις, όπως για παράδειγμα μπορείς να κάνεις με έναν σκύλο. Οπότε embrace your kitty vibes και, αν το αγαπάς, θα σε αγαπήσει πίσω, όποτε θέλει αυτό. Με τον δικό του τρόπο. Για όση ώρα θέλει αυτό. Όχι παραπάνω.” Πριν σταματήσει η κουβέντα μας, είπε να μας δώσει ένα tip για να καλυτερέψεις το πεπτικό τους σύστημα, “Η αγριάδα βοηθάει πολύ στην πέψη τους και με τον πονόκοιλό τους από τις τρίχες. Το έχω σε ένα γλαστράκι και τρώει όποτε θέλει.”

Η Ελένη, ο Arwen, ο Berlioz και ο Σάκης

Η Ελένη δεν κάνει διακρίσεις όσον αφορά τα γατιά που έχει βάλει στην ζωή της. Τα ονόματα των τριών πανέμορφων τετράποδων είναι Arwen (7), Berlioz (7) και Σάκης (5). Ο τελευταίος είναι του αδερφού της, αλλά τον μετράει σαν δικό της. “Αρχικά, γίνεσαι τόσο obsessed με αυτά που φοβάσαι  να ταξιδέψεις. Επίσης,  έχουν τάσεις φυγής. Για παράδειγμα, πάνε και ανοίγουν τα παράθυρα του σπιτιού. Αλλά ένα είναι το καλό, όταν είναι πάνω από δύο γάτες σε ένα σπίτι, κάνουν λιγότερες ζημιές, γιατί ασχολούνται το ένα με το άλλο.” Για το τέλος όμως άφησε κάτι το οποίο δεν περιμέναμε να ακούσουμε, “Αφοδεύουν πολύ περισσότερο από ό,τι αναλογεί στα κυβικά τους.”

Η Παναγιώτα και οι 6 γάτες

Η Παναγιώτα είναι η ultimate γατομάνα. Αυτό γίνεται ολοφάνερο από την στιγμή που σου λέει πως στην ζωή της υπάρχουν 6 τετράποδα. Χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, στα μεγάλα και τα μικρά. Τα μικρά (Κάσπερ, Ζούκο και Μπάμπι) που είναι μέχρι 4 χρονών μένουν εντός σπιτιού, ενώ τα μεγαλύτερα, οι “γριούλες” όπως περιπαιχτικά τις χαρακτήρισε, ζουν εκτός. Η ίδια έχει καταλάβει το πώς ζουν οι γάτες και τις αγαπά με όλες τις ιδιαιτερότητές τους. Δεν είναι κάτι το special που θα ήθελε να γνωρίζει εκείνη πριν βρεθεί με τόσες γάτες στην ζωή της, ίσως μόνο το ότι έχουν διαφορετικές προσωπικότητες. Υπάρχει όμως κάτι, το οποίο θα ήθελε να ξέρουν όλοι οι υπόλοιποι που σκοπεύουν να πάρουν ένα, “Πέρα από τα κλασσικά, τα γατιά, όπως και όλα τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι θα είσαι υπεύθυνος για αυτό για καμιά δεκαριά χρόνια. […] Δίνει η μάνα μου πολλά για υιοθεσία και δε μπορείς να φανταστείς πόσοι βλαμμένοι και ανεύθυνοι τα παίρνουν. Είναι πολλοί εκείνοι επίσης που τα επιστρέφουν μετά από μήνες, αφού το γατί έχει δεθεί μαζί τους, και μετά είναι σε σοκ.” Εδώ έχουμε ένα σοβαρό μάθημα και ίσως το πιο σημαντικό πριν αποφασίσεις να βάλεις κάποιο ζωάκι στην ζωή σου. Γιατί όπως είπε και η Παναγιώτα, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς από “ανεύθυνος” μέχρι και “βλαμμένος”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!